![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 22 June 2007 ![]() |
Witam!
Niedawno moje 530d E60 (2003r 218ps) dostało wirusa, jednak nie obylo sie bez problemow. Wczesniej auta nie badalem obd (mialem je od tygodnia) i standartowo juz zdecydowalem sie na program. Hamowanie serii wyszlo bardzo ok. 217ps i 480nm (troche niuta ucieklo). Jednak po wgraniu lajtowego softu wyszedl strasznie pofalowany wykres, Masters powalczyl troche, ale i tak nadal do 3krpm jest poprostu mocno pofalowany. Zbadalismy wtedy auto przez OBD i bylo pare bledow. 3 swiece zarowe + przeplywka. Auto dostalo lekki soft na 250ps i 520nm i mialem zrobic porzadek z bledami. Od tamtej pory zmienilem przepływke i swiece po czym autko zaczelo odczuwalnie lepiej jezdzic a przedewszystkim wcale nie dymi, przedtem puszczal spore bąki. Przed poprawka softu podjechalem u mnie w miescie zeby zobaczyc czy ECU nie ma bledow i wywalilo C0587, ktory nie ma opisu, wiec nie mam pojecia co to moze byc. Moze mieliście stycznosc z takim bledem w tym silniku? Szkoda mi jechać specjalnie 250km w jedna strone do Mastersa tylko po to, zeby sie dowiedziec, ze wykres dalej jest pofalowany, wiec wolalbym zrobic porzadek w 100% zanim dostanie mocniejszy soft. Moze ktoś z mojej okolicy ogarnie mi ten bląd? Google mowi, ze "C0587 - Left Rear Solenoid Circuit Low" ale jakoś niewiele mi to mówi. -------------------- Daily: Porsche Panamera GTS
4Fun: in progress... |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 12 March 2009 ![]() |
dziwna sprawa...
zrobili Ci soft w aucie które nie jest sprawne? Chyba musiałeś się bardzo upierać żeby poszło chipowanie przed naprawą... Kolejność powinna być taka: diagnostyka ew. naprawy diagnostyka hamowanie soft hamowanie -------------------- moment i moc by www.rperformance.pl
|
|
|
![]()
|
|
Nie upierałem się wcale
![]() ![]() Jade zaraz na diagnostyke do PUZa, bo teraz mam dopiero troche czasu zeby zrobic z tym wszystkim porzadek. Jak znajdziecie jakis pomysl od czego ten blad to bardzo prosze o podpowiedzi. -------------------- Daily: Porsche Panamera GTS
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 11 May 2007 Skąd: Poznań ![]() |
Bład tylniego, lewego czujnika prędkości koła (niski opór) . Moze zabrudzony?
-------------------- 5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P |
|
|
![]()
|
|
Macie pomysl gdzie to moze byc i jak sie do tego dostać?
Dzieki za rozszyfrowanie ![]() -------------------- Daily: Porsche Panamera GTS
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Monday, 04 August 2025 - 00:04 |