![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 09 June 2009 ![]() |
Witam!
Czy ktoś wie czym się różnią poszczególne wersje tych turbin? Jeśli tak to proszę o podzielenie się wiedzą ![]() Pozdrawiam: Brii |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Wed, 01 March 2006 Skąd: Białystok ![]() |
z koncowka W ma zintegrowany wastegate
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 10 April 2007 Skąd: Kraków ![]() |
-------------------- On the edge.
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuję
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 30 January 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
A jak juz jestesmy przy temacie holsetow to moze ktos wie skad to brac? Jest gdzies jakis przedstawiciel w europie? Czy tylko ebay?
-------------------- TOMARACING - ul. Sloneczna 157a Lesznowola
Serwis, modyfikacje, strojenia, chiptuning, hamownia. Zapraszamy! 5o4 oo8 238 |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Wed, 01 March 2006 Skąd: Białystok ![]() |
Techmot pod Białymstokiem jest dystrybutorem Holseta, tylko nie wiem jakie maja ceny
http://www.techmot.com.pl/ver2/turbosprezarki.php |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
Ja swoja kupiłem na allegro - za 700zł - fakt, miała troche za duza strone wydechowa, wiec zamówiłem mniesza w MotoRemo
-------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 21 November 2006 Skąd: Warszawa/Raszyn ![]() |
Prawie kazdy sklep z gratami do Tirów...
-------------------- WARNING! Small children may get sucked into turbo!
X20SED+td05-16=300.... B235+???=??? się zaczyna robić |
|
|
![]()
|
|
A jakiś polecany z dobrymi cenami??
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 09 September 2006 Skąd: ARS Serwis 4x4 ![]() |
głównie allegro, scania.... volvo... my mamy teraz dostęp do tanich gt42 ze scani np
![]() -------------------- ...
|
|
|
![]()
|
|
A wiecie może w jakich modelach Scanii lub MANa montowane były HX35W??
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 21 November 2006 Skąd: Warszawa/Raszyn ![]() |
szukaj w wozach 12ton..
-------------------- WARNING! Small children may get sucked into turbo!
X20SED+td05-16=300.... B235+???=??? się zaczyna robić |
|
|
![]()
|
|
Dzięki - będę szukał, zdam relację
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
A jak juz jestesmy przy temacie holsetow to moze ktos wie skad to brac? Jest gdzies jakis przedstawiciel w europie? Czy tylko ebay? podbije temat bo sam szukam... jest przedstawiciel w Polsce firma TURBO S.C. www.turbosprezarki.pl problem w tym że holsetów HX35 jest około 580 rodzajów ... i ciężko dobrać coś na zasadzie numerków w poniedziałek bede rozmawiał jeszcze raz z szefem i moze coś się uda dobrać... generalnie raczej nieduża część gorąca i duża zimna byłaby chyba potrzebna, skoro większość z nich jest od ciężarówek gdzie spalin od groma z 10 litrowego diesla ![]() moze ktoś ma numer takiej fajnej HX35 podchodzącej do ~3 litrowej beznyny na 500KM max -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 13 November 2004 ![]() |
o ile firma jest w stanie udostepnic mapy tych turbin (jako predstawiciel powinni miec do nich dostep no chyba ze satakim przedstawicielem ze kupuja z jakiejs hurtowni ale takim to ty tez mozesz byc ) to bez problemu mozna cos dobrac
Pozdrawiam -------------------- Wskaźniki4w1 EGT, Boost, Temperatura i ciśnienie Oleju + Boost Kontroler
http://www.racingforum.pl/Wskazniki-do-projektow-budzetowych-4w1-EBC-t118442.html Wielokanałowy wskaźnik EGT http://www.racingforum.pl/Wielokanaowy-wskanik-EGT-t118766.html |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 15 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Zacząłbym od motoremo - dzisiaj akurat byłem na głębockiej i zostałem zapewniony, że handlują takowymi. Jeżeli szukasz konkretnego turbo to może spytaj noorca. On jeździ na jakimś HX35 więc pewnie jest stanie podać z niej nr.
-------------------- WORKSHOP
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 23 November 2004 Skąd: Kampinos ![]() |
HX35W wg map dostepnych w google nadaje sie do 2,5 - 3,5 l benzyny. 3,5 nie powinno krecić sie wiecej niż do 6500 obr bo potem wychodzi się po za mape.
-------------------- ...
Fiat Uno Turbo - 185KM & 232Nm Fiat Stilo 1,9 JTD - 160KM & 343Nm Lancia Delta 2.0 16V Turbo - in progres Lexus IS300 2JZ-GE Turbo Drift - w budowie |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
HX35W wg map dostepnych w google nadaje sie do 2,5 - 3,5 l benzyny. 3,5 nie powinno krecić sie wiecej niż do 6500 obr bo potem wychodzi się po za mape. mapy to mi wylicza stronka: http://www.squirrelpf.com/turbocalc/ dla 400KM wychodzi raczej OK dane: http://www.squirrelpf.com/turbocalc/index....mp;map_sel0=113 wykres na mapie HX35 http://www.squirrelpf.com/turbocalc/graph....;product_id=113 nie wiem czym sie rózni mapa HX35W - bo ona ma wewnętrzny wastegate ? Zacząłbym od motoremo - dzisiaj akurat byłem na głębockiej i zostałem zapewniony, że handlują takowymi. Jeżeli szukasz konkretnego turbo to może spytaj noorca. On jeździ na jakimś HX35 więc pewnie jest stanie podać z niej nr. o widzisz, zadzwonie do noorca i pogadam, dzieki za rade ! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 09 September 2006 Skąd: ARS Serwis 4x4 ![]() |
hx35w ma wewnętrzny wastegate i mniejszą ogólnie część gorącą. w serii HX35 części zimne są takie same a różnią się jedynie gorące w zależności od wersji. Jest jeszcze HY35 która ma najmniejszą część gorącą i wejście single T3.
-------------------- ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 07 February 2007 Skąd: Pruszcz Gdański ![]() |
Poszukuję części gorącej 12cm od hx35, ktoś gdzieś coś ?
![]() -------------------- Mazda Mx3 klzeT (2,5V6T J-spec) 369KM/445Nm/ET 12.35 Street FWD & AR 156SW 1,9 JTD as Service Car
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Tuesday, 09 September 2025 - 14:12 |