![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 10 February 2009 ![]() |
Witam - jak w temacie, chce wywalic wszystko z mojej e30 i wstawic dwa kubły - jestem wysoki - 187cm to raz a dwa ze nie dysponuje ogromnym budrzetem - także doradzcie mi cos w miere przystepnego cenowo i sprawdzonego - zeby to nie był lipny materiał który szybko sie przeciera itd
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 22 January 2003 Skąd: www.jdm-option.pl ![]() |
http://www.motoallegro.pl/item552968334_fo...atis_speed.html
Gosciu co sprzedaje ma rozne rodzaje i rozmiary tych foteli... -------------------- マテイ || www.jdm-option.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() FotoPstryk Dołączył: Wed, 02 March 2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
mirco daja rade
-------------------- www.slubfotki.pl - Najszybszy fotograf ślubny
www.ictus.cba.pl - fajne fotki motoryzacyjne |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 27 July 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Speed2/WRC jest wymiarami i wyglądem praktycznie taki sam jak Bimarco Expert, a kosztuje połowę.
-------------------- Pure driving, real racing...that makes me happy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 15 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Jeżdzę w Mirco xl'u od września 2007. Jestem megazadowolony z fotela. Co prawda przetarł się od wsiadania, ale jeżdzę w nim na co dzień więc nic dziwnego.
-------------------- WORKSHOP
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 21 December 2002 Skąd: Płock ![]() |
Ja jeździłem na Bimarco
http://www.motoallegro.pl/item555150598_fo...marco_nowy.html no ale z wiekiem dupa zaczyna boleć od takiego siedziska, ciężko się wychodzi no i trzeba jakoś do dziecięcego fotelika na tył się dostać. -------------------- Wicemistrz Polski i Mistrz Pucharu PZMot na 1/4 mili w klasie Profi+ 2003r.
Ostatnie projekty :2 X BMW M3 3.0 Turbo ,Audi A3 1.8T,Seat Ibiza 1.8T, 2XBMW 325 Turbo, 2xAudi S3, 6xBMW E46 330i + 325 Supercharged by MTG wiecek1@neostrada.pl gg 5424844 Sportowe układy wydechowe,uturbianie aut,instalacje kompresorów... |
|
|
![]()
|
|
Dodam, że ja od września jeżdżę w Bimarco Expert i jest to dla mnie bardzo wygodny fotel. Odziedziczyłem go po poprzednim właścicielu auta w idealnym stanie. Do tej pory się nie wytarł, a autem jeżdzę na codzień. Trasa 300 km i też dupsko nie boli. Niewygodne jest jedyne wsiadanie i wysiadanie. Ale na pewno nie chciałbym seryjnego fotela. Wygoda jaką mam po zajęciu miejsca rekompensje trudności podczas wysiadania. Jeżdę póki co w seryjnych pasach ale powoli przymierzam się do szelkowych. Jeszcze jedną zaletą Experta jest homologacja FIA, którą zawsze można spróbować się wyłgać podczas kontroli policyjnej. Mi się przynajmniej udało.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Thu, 15 January 2009 Skąd: Jarosław ![]() |
Ja miałem speed 2 polecam, tylko nie kupuj czerwonych bo się szybko brudzą.Kup czarne.
-------------------- Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 13 August 2003 ![]() |
1. to mam pytanie, czy ktoś się orientuje jakie testy wykonywane są do homologacji fotela? bo zrobić skorupę z włókna to zrobi każdy (prawie) ale żeby ratowało życie zamiast narażać... czy takie SPEEDy są bezpieczne? jak tak to dlaczego? tylko proszę nie pisać że się po nich skakało i żyją
![]() 2. ile ważą fotele SPEED -czy jest sens wchodzić w lekkie/drogie materiały dla.. właśnie dla ilu kilo (RECARO carbon to waga bodajże 4,5 kilo) 3. był taki fotel Sparco roadster http://www.rallyshop.pl/index.php?p167,fotel-sparco-roadster -wydaje się ze wsiadanie w niego jest mocno ułatwione -dobrze myślę i znalazłem http://www.rallyshop.pl/index.php?p2928,fo...co-chrono-sport -czy boki są niższe czy mi się wydaje? nawet chyba poduszki ma grubsze -------------------- _http://forum.mr2cp.pl/index.php
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 28 April 2008 Skąd: Drag Racing Strip ![]() |
nie wiem jak ze Speedami i innymi Mirco ale Bimarco wytrzymały dwie poważne kolizje, myślę że takie z homologacją to są robione według norm i testowane a inne to poprostu na wzór atestowanych i tu pytanie czy takie można mieć w samochodzie według litery prawa
pzdr -------------------- American Muscle.
Pontiac Firebird Esprit '77 z LS1 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 13 August 2003 ![]() |
ale prawo prawem a jak montować to warto mieć zaufanie do wyrobu
-------------------- _http://forum.mr2cp.pl/index.php
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 28 April 2008 Skąd: Drag Racing Strip ![]() |
to ja dzięki swoim doświadczeniom wiem ze Bimarco można zaufać
pzdr -------------------- American Muscle.
Pontiac Firebird Esprit '77 z LS1 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 21 December 2002 Skąd: Płock ![]() |
Bimarco ważą 4.5kg a zamawiałem bezpośrednio u producenta.
-------------------- Wicemistrz Polski i Mistrz Pucharu PZMot na 1/4 mili w klasie Profi+ 2003r.
Ostatnie projekty :2 X BMW M3 3.0 Turbo ,Audi A3 1.8T,Seat Ibiza 1.8T, 2XBMW 325 Turbo, 2xAudi S3, 6xBMW E46 330i + 325 Supercharged by MTG wiecek1@neostrada.pl gg 5424844 Sportowe układy wydechowe,uturbianie aut,instalacje kompresorów... |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 10 February 2009 ![]() |
Kolego Mario możesz dac jakies namiary na tego producentA ?z tego co widze to jednak bimarco bedzie najlepszym wyjsciem a ceny jednak podobne jak micro itd.
|
|
|
![]()
|
|
Bimarco Expert waży 8,2 kg g danych internetowych. Ja niestety swojego nie ważyłem.
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 14 February 2008 Skąd: trn ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() FotoPstryk Dołączył: Wed, 02 March 2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
mirco wazy ok 6kg z tego co pamietam
-------------------- www.slubfotki.pl - Najszybszy fotograf ślubny
www.ictus.cba.pl - fajne fotki motoryzacyjne |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sun, 16 March 2003 Skąd: Sweden ![]() |
jezdzilem w bimarco na codzien przez pond rok , jedyne problemy jak ktos wczesniej zauwazyl sa ze wsiadaniem
moja kolizje tez przezyly bez najmniejszych problemow ![]() -------------------- E36 coupe M50b28 T by Artix
Audi A4 B8 TDI Avant by KingSoft |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 14 April 2008 Skąd: WPI ![]() ![]() |
co do wagi to chyba nie spotkałem fotela z homolgacją ważącego poniżej 8 kg. (z laminatu szklanego)
-------------------- www.re5pect.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 16 November 2004 Skąd: W-wa ![]() |
Jeżeli masz powyżej 180 cm Bimarco futura będą na ciebie jak ulał (no chyba że masz budowę patyczaka
![]() kg . |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 04 May 2025 - 00:47 |