![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 17 July 2003 Skąd: Legnica ![]() |
kupilem sobie takiego transportera i niestety ze slabszym silnikiem wlasnie 88 KM, i slyszalem ze aby uzyskac 102 KM (tak jak w mocniejszym modelu) trzeba zamontowac intercooler, bo tu ponoc takiego nie ma wogole
i teraz pytanie : 1. ile kosztuje mniej wiecej takie cudenko? (na gieldzie) 2. jakich przerobek nalezy dokonac aby ten intercooler zamontowac? (jeden fachman mowil ze tylko sie podlacza rury i kabelki i jest luz... ale nie chce mi sie w to wierzyc 3. i czy trzeba jakos modyfikowac sterowanie komputera po montazu? z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi!!! |
|
|
![]() |
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 26 October 2002 Skąd: WWA ![]() |
Ceny intercoolerów na giełdzie nie sa duże myslę,ze taki można wyrwac w dobrym stanie juz za jakies 150- 200 PLN, albo moze i mniej?
Przypuszczam,ze po montarzu IC trzeba będzie lekko podnieśc cisnienie doładowania, by wyrównac do tego jakie było wczesniej wiadomo IC powoduje spadek cisnienie w dolocie bo robi opory dlatego trzeba lekko podkręcić turbinę by był efekt |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 29 March 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("RUfi":n4068vs0) Przypuszczam,ze po montarzu IC trzeba będzie lekko podnieśc cisnienie doładowania, by wyrównac do tego jakie było wczesniej
....albo i większe..... Podejrzewam, że nie dobranie się do ECU może spowodować nawet spadek mocy... A dmuchawki tak wogóle to są te same??? Pozdro... -------------------- RS4 powered by MT&Sportmile 3070/6046szt. :D
Do zobaczenia Jasięty, do zobaczenia....................... ['] |
|
|
![]()
|
|
czy turbiny są te same to szczerze nie mam pojęcia....
a są???????? |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Fri, 28 March 2003 Skąd: warszawa ![]() |
turbo i nie ma intercoolera ? pierwsze slysze szczerze mowiac, myslalem ze IC idze zawsze w parze z turbinka!
-------------------- Diesel
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("macra":3m1pj7kz) turbo i nie ma intercoolera ? pierwsze slysze szczerze mowiac, myslalem ze IC idze zawsze w parze z turbinka!
no co Ty? nie czytałeś postów o francuzkiej technologii ? -------------------- ................................................
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 20 October 2002 Skąd: Wrocław/Kalisz ![]() |
macra, ktores pugi nie mialy...
pozatym IC nie jest niezbedny przy niskich doladowaniach AFAIR |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("Tomx":1hexhv4o) czy turbiny są te same to szczerze nie mam pojęcia....
a są???????? nie mam już ETKI, nie sprawdzę ale ktoś tu na pewno ma... powinien pomóc -------------------- ................................................
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 26 October 2002 Skąd: WWA ![]() |
PUg hdi90KM nie miał IC pozatym jest wiele starszych samochodów które tez nie miały IC, wbrew pozorom IC nie jest jakimś supewr starym rozwiażaniem najpierw przez długie lata była sama turbina dopiero po jakimś czasie zaczeto sie zastanawiać,ze można by zaczac próbowac chłodzić te powietrze
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Fri, 28 March 2003 Skąd: warszawa ![]() |
CYTAT("RUfi":1uxwacrv) PUg hdi90KM nie miał IC
no tak pawelo wspominal wyzej o "francuskiej technologii" a np nowa 307 2,0 hdi? 70KM i 90KM tez nie maja IC? -------------------- Diesel
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 11 November 2002 Skąd: Wawa ![]() |
Ja mam jedno pytanko
Który rok Transportera???????? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
rok produkcji Transportera to 2000
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 16 May 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("macra":2ktpy00p) no tak pawelo wspominal wyzej o "francuskiej technologii"
a np nowa 307 2,0 hdi? 70KM i 90KM tez nie maja IC? Nie maja. EDIT: Rozpedzilem sie. 2,0 HDI 90KM nie ma IC, a 70 KM to chyba jest tylko 1,4, a nie 2,0? I nie wiem czy w nim jest IC. -------------------- Skoda Octavia Combi RS TDI