![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 April 2006 Skąd: Poznań ![]() |
Ostatnio moją uwagę zwrócił wóz taki jak Hyundai Genesis. Po udanym wbiciu się w rynek dupowozów modelami i30 i takie tam (nikt chyba nie powie że to złe auta) Koreańczycy próbują sił w segmencie aut sportowych - tak, nie pseudosportowych tylko sportowych. Po poprzednich taczkach FWD ze słabymi silnikami mamy mocne uderzenie Hyundaia - model Genesis
![]() ![]() ![]() ![]() Tutaj fajna reklamówka Hujdaja, podkreślają usilnie że auto ma RWD ![]() http://pl.youtube.com/watch?v=tNY4DfxGozI&...feature=related Artykulik: http://moto.onet.pl/1512513,2243,artykul.html Co sądzicie o tym aucie, ma szansę sie przyjąc? |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 08 April 2007 ![]() |
Skoro Tiburony się jakoś tam sprzedawały to Genesis tym bardziej powinien, chociaż wielkiego sukcesu mu nie wróżę. Wizerunek marki nadal będzie pokutować.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 18 April 2006 Skąd: Poznań ![]() |
Wizerunek sukcesywnie zmienia się in plus.
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 08 April 2007 ![]() |
Zmienia się, ale gdyby na wyjściu była to np. Honda a nie Hyundai sprzedaż na pewno byłaby wyższa.
|
|
|
gość_namoamo_* |
![]()
|
![]() |
“Genesis Coupe is the most thrilling, most emotional Hyundai yet,” said John Krafcik, vice president, product development and strategic planning, Hyundai Motor America when the concept was first shown. “When it hits the market in early 2009, we aim to deliver a driving experience that challenges cars like Infiniti G37, at prices more like Mitsubishi Eclipse.”
Od kilku miesięcy mowi się o tym aucie, nie mogę znaleźć źrodła ale kiedyś wyczytałem, że pod kątem prowadzenia wzorowali się na e46 M3! ![]() Tak więc zapowiada się ciekawe auto. CYTAT(DeathAngel @ Tue, 14 Oct 2008 - 13:36) Skoro Tiburony się jakoś tam sprzedawały to Genesis tym bardziej powinien, chociaż wielkiego sukcesu mu nie wróżę. Wizerunek marki nadal będzie pokutować. Jaki wizerunek? W stanach Hyundai ma bardzo dobrą opinię. |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 19 November 2005 Skąd: From Hell ![]() |
Przód dyskusyjny, ale bok i tył - bomba!
-------------------- "We are made of emotions(...)It's only a question of finding the way to experience them." - Ayrton Senna
|
|
|
gość_namoamo_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 02 May 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Przod przypomina troche IS-F'a.
Generalnie calkiem przyjemne auto, w baaardzo konkurencyjnej cenie. Choc jak znam zycie, to w Polsce bedzie kosztowac >100k pln. |
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
na tym drugim zdjeciu przypomina mi 406 coupe.
ale trzeba przyznac, ze zapowiada sie ciekawie. hwojtek, jezdziles juz? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 26 November 2004 Skąd: Warsaw ![]() |
Nawet jeżeli będzie kosztować >100k to auto nie będzie miało konkurencji.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 17 March 2005 Skąd: ludzi znam tu i tam ![]() |
fajny koreaniec
![]() śledzę poczynania producentów na KDM od jakiegoś czasu i powiem, że ten model Hyundaia naprawdę może zrobić szał... ogólnie koreańskie marki umacniają swój wizerunek na rynku... od 10 lat robią jednak solidne samochody... -------------------- Dupowóz: Honda Accord CL7 Sport GT
Do upalania: Był Civic, nie ma Civica... |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 04 April 2006 Skąd: Olsztyn/Wrocław ![]() |
Od kilku miesięcy mowi się o tym aucie, nie mogę znaleźć źrodła ale kiedyś wyczytałem, że pod kątem prowadzenia wzorowali się na e46 M3! ![]() Tak więc zapowiada się ciekawe auto. Podobno wzieli M3 na warsztat i rozebrali na kawalki. Znajac koreanczykow to zrobili "koreanskie M3" czyli bedzie fajnie,ale rozleci sie po 5 latach,choc z drugiej strony faktycznie hujdaj idzie w gore z jakoscia,a cena ciagle dosc niska. Osobiscie tez jestem dosc ciekawy tego auta. Niebawem pokaza sie pierwsze testy. -------------------- Japan rulezz...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 09 September 2006 Skąd: ARS Serwis 4x4 ![]() |
z boku wygląda jak stary coupe patrząc na linię błotników. fajowy. i nie drogi.
-------------------- ...
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sat, 17 September 2005 Skąd: Warszawa ![]() |
W stanach czekają na niego już od dłuższego czasu. Tam widzą w nim następce srt-4 - taniego, doładowanego auta, które nawet jeśli od razu będzie musiało być zakute to nie szkoda go bo kosztuje 3,50$.
Dodatkowo HKS będzie się zajmował tym autema, a ludzie z branży czekają na auta żeby położyć na nich łapy i coś zmodzić. Światła tylne jak mazda 6 ![]() -------------------- aryjska puszka 2.0
|
|
|
![]()
|
|
a mi przypomina G37 Coupe troszkę...
-------------------- Dupowóz: Honda Accord CL7 Sport GT
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 17 February 2005 ![]() |
Podobno wzieli M3 na warsztat i rozebrali na kawalki. Znajac koreanczykow to zrobili "koreanskie M3" czyli bedzie fajnie,ale rozleci sie po 5 latach,choc z drugiej strony faktycznie hujdaj idzie w gore z jakoscia,a cena ciagle dosc niska. Może by tak mniej " podobno " a więcej faktów. O ile ktoś coś o tym wie ![]() CYTAT Hyundai Genesis Coupe is lighter than the Infiniti G37, and its chassis is also 24 percent stiffer in bending rigidity than the BMW E46 M3. O ile pierwsza czesc jakos do mnie nie przemawia, to druga zaczyna. Ciekawe o ile E90 jest sztywniejsze od E46, ponoc tez okolo ~25%. EDIT: byk. -------------------- 2024 F-Pace D300
2011 E90 330d 2000 W210 E55 BTG 9:49 (IS200) |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Wołomin ![]() |
Podobno wzieli M3 na warsztat i rozebrali na kawalki. Znajac koreanczykow to zrobili "koreanskie M3" czyli bedzie fajnie,ale rozleci sie po 5 latach,choc z drugiej strony faktycznie hujdaj idzie w gore z jakoscia,a cena ciagle dosc niska. Osobiscie tez jestem dosc ciekawy tego auta. Niebawem pokaza sie pierwsze testy. Hyundai i Kia mają ciśnienie stać się czołowym producentem na świecie. W Polsce pokutuje wizerunek Daewoo i Hyundaiów Pony ściąganych do Polski na początku lat 90-tych, ale nowe Kie i Hultaje to zupełnie inne samochody. Designem i "wizjonerskością" raczej nie powalają, ale będą rządzić niedługo. -------------------- dragracingowy spiker do wynajęcia ;)
_http://www.youtube.com/watch?v=2opWEnxSs1g |
|
|
![]()
|
|
W Polsce pokutuje wizerunek Daewoo niby jaki? za swoją cenę to dobre auta... mam/miałem w rodzinie kilka Daewoo i poza kiepskim wykończeniem wnętrza to solidne samochody... Nubira zrobiła ~300 kkm, w tym 230 kkm na LPG i służy do tej pory kolejnemu właścicielowi... Lanos jeszcze nigdy się nie zepsuł, wymiany tylko eksploatacyjne... a ma 9 lat... rudej nawet śladu nie ma... drugi Lanos też ma się dobrze... Nexia znajomego - auto nie do zakatowania... upalane mocno i nic mu nie jest... sorry za OT, ale musiałem się wtrącić... -------------------- Dupowóz: Honda Accord CL7 Sport GT
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 12 January 2007 Skąd: stąd ![]() |
Concept IMO lepiej troche stylistycznie wypadal... Byl nieco mniej "zwykly/szary" a bardziej ostry...
http://www.auto-blog.pl/hyundai-genesis-coupe/ http://www.autogaleria.pl/news/index.php?id=1002 -------------------- 3,0tdiq
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 19 November 2005 Skąd: From Hell ![]() |
Melman, to daje pole do popisu tunerom.
-------------------- "We are made of emotions(...)It's only a question of finding the way to experience them." - Ayrton Senna
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 18 July 2025 - 10:52 |