![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 26 June 2007 Skąd: Grudziądz ![]() |
Gdzie dostane dobrego spieka?? Szukalem i jak są to jakies firmy no name albo sachs kturego nigdzie niema...
![]() -------------------- corsa a c20... 11,1 ET
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 08 December 2007 Skąd: Dominican Republic ![]() |
radzikowski Ci może coś takiego zrobić ... tylko po co spiek, do cywilnej jazdy to trzeba mieć kopyto jak pudzian ...
-------------------- BRmotoRS
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 21 November 2006 Skąd: Warszawa/Raszyn ![]() |
Przez spieka sprzęgło cieżko pracuje?
-------------------- WARNING! Small children may get sucked into turbo!
X20SED+td05-16=300.... B235+???=??? się zaczyna robić |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 19 April 2003 Skąd: Kwidzyn/Grudziądz ![]() |
... tylko po co spiek, do cywilnej jazdy to trzeba mieć kopyto jak pudzian ... kolego nie wprowadzaj ludzi w błąd- spiek nie ma wpływu na siłę, jaką trzeba wciskać pedał sprzęgła -------------------- zaciski hamulcowe BREMBO-renowacja-lakierowanie proszkowe-adaptery do zacisków BREMBO-serwis rajdowy RPP/RSMP/GSMP
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 03 March 2005 Skąd: O.B.R. Niestachów ![]() |
-------------------- Nissan Almera GTi
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 02 May 2003 Skąd: Busko-Zdrój ![]() |
...musi wytrzymac 300KM i 400NM Tyle bez problemu wytrzymuje seryjne sprzęgło z LET'a (sachs) -------------------- Calibra V6 BiTurbo - ET: 12.994s - FWD
Viper RT/10 - ET: 12,768 - RWD Lancer EVO 3 - ET: 12.087s - AWD |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 08 December 2007 Skąd: Dominican Republic ![]() |
kolego nie wprowadzaj ludzi w błąd- spiek nie ma wpływu na siłę, jaką trzeba wciskać pedał sprzęgła ok, może się nie znam ... rozumiem, że są spieki którymi operuje się za pomocą pedału sprzęgła z taką siłą jak zwykłym ?? jeśli tak to wdzięczny będę za wskazówkę kto takie robi ... mod: trzymajmy się tematu -------------------- BRmotoRS
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 01 August 2005 Skąd: Elbląg ![]() |
ok, może się nie znam ... rozumiem, że są spieki którymi operuje się za pomocą pedału sprzęgła z taką siłą jak zwykłym ?? jeśli tak to wdzięczny będę za wskazówkę kto takie robi ... kup sobie tarczę ze metalowymi okładzinami, załóż i będziesz miał "spiek" którym będziesz operował z "dawną siłą"......... -------------------- Szymany - ET 15,65 Vmax 168km/h - zero odchudzania + duże CarAudio + klima + seria sprzęgło
259HP + 347Nm@0,85bara - będzie więcej.... 350HP + 450Nm coming soon |
|
|
![]()
|
|
podziękował
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 01 October 2006 Skąd: Wwa / Octane Squad ;) ![]() |
Czorcik ma dobry zestaw dla Ciebie
![]() -------------------- WWW.PROCUSTOM.PL
|
|
|
![]()
|
|
Czorcik ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 01 October 2006 Skąd: Wwa / Octane Squad ;) ![]() |
-------------------- WWW.PROCUSTOM.PL
|
|
|
![]()
|
|
jeszcze raz proszę o wyrozumiałość ... Czorcik ma sprzęgło do C20XE .. ja mam X25XE ... nie wiem czy podejdzie ...
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Thu, 21 December 2006 Skąd: Żyrardów ![]() |
P@ffcio - przeciez jak załozysz tarcze spiekowa bez wzmacniania docisku, to sprzegło bedzie wymagało uzywania identycznej siły jak z normalna tarcza. Jednak z tego co wiem to zawsze załozenie spieka wiarze sie ze wzmocnieniem docisku
-------------------- 885 60 50 40
|
|
|
![]()
|
|
ok ok rozumiem, że spiek nie wpływa na siłę operowania pedałem ale zawsze niemal wiążę się z wzmocnieniem docisku, więc kolega pavel nie koniecznie słusznie "zmył" mi głowę za wprowadzanie ludzi w błąd ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 17 March 2005 Skąd: ludzi znam tu i tam ![]() |
Panowie, trzymajcie się pierwotnego tematu...
Moderator -------------------- Dupowóz: Honda Accord CL7 Sport GT
Do upalania: Był Civic, nie ma Civica... |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 01 June 2006 ![]() |
jeszcze raz proszę o wyrozumiałość ... Czorcik ma sprzęgło do C20XE .. ja mam X25XE ... nie wiem czy podejdzie ... podejdzie sprzeglo takze pod v6 ale wszystko zalezy wlasnie z jaka skrzynia bedzie spiety silniczek v6 ![]() -------------------- V6 Irmscher & supercharged
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 23 March 2008 ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |