![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 19 September 2006 Skąd: wlkp ![]() |
Czesc ,mam kolektor ssacy z silnika m50b25 razem z wtryskami i zastanawiam sie czy go u siebie zalozyc pod m50b20, pompe paliwa juz zmienilem i jest od 2,5 3,5bar (2.0 ma 3.0bar) tak wiec jest troszke wydajniejsza, nie sadze aby przybylo KM ale zastanawia mnie to czy poprawi sie doł tego silnika aby lepiej rwal z nizszych obrotow.Jesli ktos cos wie to bylbym wdzieczny za odp.
A i jeszcze jedna sprawa ten kolektor od 2.5 ma na dole po prawej stronie taki czujnik od czego to jest bo u mnie w 2.0 tego nie ma i jesli tego nie bede mial podlaczonego to czy wszystko zadziala poprawnie ? ?? Dodam jeszcze tylko od siebie tyle ze u mnie nie ma vanosa a kolektor jest od wersji z vanosem. czekam na sensowne odp. Pozdro |
|
|
![]() |
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 27 November 2006 Skąd: [SRB] Adam ![]() |
........ pompe paliwa juz zmienilem i jest od 2,5 3,5bar (2.0 ma 3.0bar) tak wiec jest troszke wydajniejsza..... ![]() ![]() Włożenie wtrysków od B25 nie spowoduje ŻADNEGO przyrostu a jedynie przelewanie silnika w całym zakresie obrotów. Wymiana kolektora ssącego prawie na pewno spowoduje pogorszenie się momentu obr. na dole, jako że kolektor został obliczony właśnie tak by jak najlepiej przebiegała krzywa momentu w seryjnym silniku CYTAT czekam na sensowne odp. To jeszcze poczytaj trochę zanim się za coś weźmiesz a potem zadaj sensowne pytania, inaczej cie tu żywcem zjedzą za takie farmazony jak wypisujesz np o pompach |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 19 June 2025 - 17:45 |