![]() |
![]() ![]() |
![]() |
gość_turbo_maniac_* |
![]()
|
![]() |
Witam!
Auto moje troszkę stało i zdemontowane rury dolotu z nierdzewki się zabrudziły leżąc w piwnicy między innymi śmieciami. Tak samo intercooler (cały aluminiowy), który został zakupiony przeze mnie jest w środku brudny od przechowywania w złych warunkach. Przed złożeniem tego chciałbym to wszystko ładnie przeczyścić w środku. Jak byście rozwiązali taki problem? Z góry zaznaczam, że dysponuje warunkami domowymi tylko Pozdrawiam, Marcin |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 02 April 2005 Skąd: Białystok ![]() |
ja używam nitro
-------------------- A3 1.8T AUM 269KM i 360NM
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 25 September 2005 ![]() |
Myjką spróbuj albo pistoletem do ropowania z nitro np. albo jedno i drugie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 26 June 2007 Skąd: Grudziądz ![]() |
ja mylem najpierw normalną benzyną,potem woda z plynem i na koniec przeplukanie czystą wodą i po sprawie. Ewentualnie mozna pozniej wydmuchac powietrzem i bedzie OK Pozdr
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 27 October 2005 Skąd: Szczecin/Londyn ![]() |
Jak wszystko alu to nitro... benzynka jak masz jkaies plastiki to ropka czyscilem i woda z plynem i plukanie... nitro i enzyna moze porozklejac plastiki jak w moim IC...
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 22 October 2007 Skąd: Kraków ![]() |
a ja czyściłem ciepłą woda z proszkiem do prania. proszek do prania bardzo dobrze usuwa oleje itp. jest tani i łatwo odstępny:P dajesz troche proszku do prania i długo płukasz i tak w kółko, az bedzie ci wylatywać czysta woda. u mnie po takiej operacji rurki i IC wygladały jak nowe:P to jest moja "domowa metoda"
pozdrawiam |
|
|
gość_turbo_maniac_* |
![]()
|
![]() |
dzięki wszystkim, skorzystałem z metody grzecha i sprawdziła się bardzo dobrze potem przepłukałem i wszystko już leży czekając na montaż ale w ciepłym mieszkaniu, a nie w brudnym garażu
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Monday, 07 July 2025 - 00:06 |