![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 23 August 2006 ![]() |
Witam,
Bardzo prosze o pilna rade. Jest to moj pierwszy post tutaj, nawet nie zdazylem sie przywitac w odpowiednim poscie, ale czas nagli Padlo mi turbo w Ibizie ASV zawirusowanej na 140 KM. To doskonala okazja do zmiany turbo. Szukalem na forum (i innych zrodlach) informacji, jakie turbo pasuje, ale nie znalazlem wszystkiego. Wiem, zeby nie narazac sie na przerobki to musi byc turbo od 130 PD wzdluznego. Musze podac mechanikowi dokladne oznaczenie. Pytanie: czy to moze byc tylko AWX czy tez inne, np ASZ lub jezscze inne? Z gory dzieki za odp. MartBart |
|
|
![]() |
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 03 October 2005 Skąd: Gdansk ![]() |
Bierz od AWX bo jest bez kolektora. ASZ to poprzeczny motor.
Nr 038145702. Jak chcesz to mam turbine od 2.0 TDI 140KM wsadzona w obudowe od AWX (powinna byc ciut mocniejsza od AWX) po przebiegu 5tys km za 700zl. 160KM powinna pociagnac bez problemu. P.S jutro z rana na dwa tygodnie uciekam w cieple kraje wiec nie wiem jak z dostepem do neta jak co to decyduj sie szybko -------------------- TUNE-UP - Tuning Serwis Gdansk
AUTOHOLICY - Nowy kanał moto na YouTube |
|
|
![]()
|
|
![]() EJ205 USER Dołączył: Sat, 21 June 2003 Skąd: WuWuA-WaWeR ![]() |
primo NIE MOZE BYC OD WZDŁUŻNEGO. (no chyba ze o czyms nie wiem)
secundo moze byc od ASZ PD 130. primo ultimo AWX i ASZ to oznaczenia silników a nie sprężarek. -------------------- W205 OM654 Daily
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 30 August 2004 Skąd: Lublin ![]() |
the.wolf , Rob prawde napisał , jakbyś miał ibize asv to byś wiedział o co chodzi
-------------------- Turbokombi C6 3.0TDi V6 281 / 586
|
|
|
![]()
|
|
slg a my sie chyba znamy z gg rozmawialismy o mojej ibizce juz
to jak jest z tym turbo? tylko awx? |
|
|
![]()
|
|
dokładnie , bez rzeźby podchodzi tylko turbo od silnika awx/avf , czyli wzdłużne 130pd (passat/a4). I jeśli nie planujesz modyfikacji mocniejszych niz 160koni , to turbo bedzie ok. Jeśli mierzysz wyżej , to już niestety koszty (customowy kolektor itp itd..)
-------------------- Turbokombi C6 3.0TDi V6 281 / 586
|
|
|
![]()
|
|
no proszę, myslalem ze nie ma tam nic dziwnego
a tu zonk. Dzieki za info. Macie moze jakies zdjecie badz schemat pogladowy? -------------------- W205 OM654 Daily
|
|
|
![]()
|
|
wolf , myśle że to powinno pomóc :
[url:27p2fcye]http://freebsd.lublin.pl/~sluger/iza2006.jpg[/url:27p2fcye] -------------------- Turbokombi C6 3.0TDi V6 281 / 586
|
|
|
![]()
|
|
dzieki za zdjecie
-------------------- W205 OM654 Daily
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 03 May 2003 Skąd: Gdańsk ![]() |
Najlepiej do ASV turbine własnie od AWX
ale ta turbina z 2.0 TDI w obudowie od AWX brzmi zachęcająco, dlatego bym ja brał. Cena jest rewelacyjna:) Brałem już keidys turbine od uzytkownika Rob555 i smiga nadal w moim samochodzie -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 19 December 2004 Skąd: Wrocław ![]() |
dlatego turbina z ASZ'ta nie bedzie pasowac bo jest razem z kolektorem i po jej zamontowaniu wypada chyba w miejscu mocowania silnika...
a turbina od AWX jest bez kolektora i mozna ja podpiac np pod kolektor od poprzecznego AFN'a turbina z silnika AWX to GT1749VA i takiej szukaj... -------------------- _ MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ _
|
|
|
![]()
|
|
Dzieki za informacje!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 27 November 2002 Skąd: Bielsko-Biała ![]() |
CYTAT("Z.A.D.I.R":evjalfya) Najlepiej do ASV turbine własnie od AWX
ale ta turbina z 2.0 TDI w obudowie od AWX brzmi zachęcająco, dlatego bym ja brał. Cena jest rewelacyjna:) Brałem już keidys turbine od uzytkownika Rob555 i smiga nadal w moim samochodzie Turbosprezarka w silnikach 2,0 TDI BGW,BHW,BLB,BRE,BPW 140Ps jest taka sama jak w 1,9 AWX i AVF 130Ps. Pozdrawiam -------------------- CompSport
Profesjonalnie Strojony Chiptuning http://www.compsport.pl 696030909 696030910 33 8213118 GG 3643857 |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 03 October 2005 Skąd: Gdansk ![]() |
CYTAT("PatTDI":aw055suj) Turbosprezarka w silnikach 2,0 TDI BGW,BHW,BLB,BRE,BPW 140Ps jest taka sama jak w 1,9 AWX i AVF 130Ps.Pozdrawiam
Grucha odwrotnie wisi -------------------- TUNE-UP - Tuning Serwis Gdansk
AUTOHOLICY - Nowy kanał moto na YouTube |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 15 August 2013 Skąd: śląsk ![]() |
Odgrzeje kotleta
![]() Padło mi turbo w ASZ i teraz pytanie czy regenerować czy wsadzić AWX. Skłaniam się do drugiej opcji, ale jak to będzie się zachowywało bez strojenia? pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 16 September 2009 ![]() |
Witam, będzie tak samo, jak na ASZ.
Pakuj ARL, zrób korektę i się ciesz lub znajomy ma Caha, z kolektorem ssącym, wkładasz i zmieniasz tylko DP, który dokłada do kompletu i latasz. Wygląda to mniej więcej tak http://www.fotem.pl/show/full/cd1ca33b40d40d7c2b65839dc85c21 . ![]() Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Hmm, jeżeli tak samo to by było fajnie.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 02 December 2006 Skąd: Białystok ![]() |
do ASZ to ARL podchodzi P&P
-------------------- E60 535d
S211 320CDi W201 -YT |
|
|
![]()
|
|
Przepraszam, oczywiście mam ASV 110KM (rozmażyłem się
![]() W takim razie jeszcze raz jak to będzie bez strojenia (wkładająć turbo AWX)? |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 06 January 2004 Skąd: Otwock ![]() |
Przepraszam, oczywiście mam ASV 110KM (rozmażyłem się ![]() W takim razie jeszcze raz jak to będzie bez strojenia (wkładająć turbo AWX)? jak ASV to AWX nie wejdzie , albo ASZ albo ARL ... bez strojenie bedzie tak samo albo delikatnie gorzej (slabszy dół) -------------------- TDI chiped by me ...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Monday, 30 June 2025 - 16:03 |