Shoutbox 0 nowych PW 

Reply to this topicStart new topic
> Odbudowa wnętrza stary klasyk
prnit
post Fri, 10 Jan 2025 - 21:12
Post #1

Forum Homee

Hejka
Odbudowuje auto stare włoskie z konikiem, auto nie jest oryginalne bo nie ma już oryginalnego silnika, auto z lat 90. Obecnie pracuje nad całym wnętrzem bo jest całe do odbudowy, problem mam z wybraniem ogrzewania, auto ma oryginalną nagrzewnice, chce też założyć tam klimę, oryginalne części odpadają bo sam panel kosztuje 8 tys zł a wygląda jak z fiata punto za 100zł z allegro. Teraz pytanie czy macie jakiś pomysł jakie ogrzewanie i panel założyć do takiego auta aby wyglądało jak lata 90, klimaty lancia, ferrari, fiat, alfa romeo. Wszystko mam już w glowie poukładane ale nie wiem co z tym zrobić, chyba że są może jakieś gotowe rajdowe elementy do instalacji ogrzewania w aucie z panelem cyfrowym żeby to jakoś wyglądało coś małego? Siedzi tam normalny silnik spalinowy obecnie z bmw także wszystko tam można podłączyć pod nagrzewnice albo to przerobić. Może macie jakieś pomysły?

pzdro

--------------------
Kilka wariatów w garażu.
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Fri, 10 Jan 2025 - 21:12
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
srbenda
post Fri, 10 Jan 2025 - 21:22
Post #2

Forum Killer

Byłoby prościej gdybyś napisał co ładujesz do czego.

--------------------
#włoszczyzna

+Quote Post
prnit
post Fri, 10 Jan 2025 - 21:27
Post #3

Forum Homee

Auto to ferrari F355/F348 bo jest to projekt, obecnie nie ma żadnego panelu ogrzewania, odbudowuje cały środek, auto i tak nie będzie nigdy orginalne bo ma nieoryginalny silnik.
Tyle jest miejsca na panel ogrzewania
https://1drv.ms/i/s!Al1Ap290DD0Qm6VkkVK...KjdCow?e=3FT79D

Mogę tam zrobić wlasciwie wszystko bo i tak dużo elementów drukuje na drukarce 3D i dorabiam pod projekt, pytanie jaki panel tam użyć.

--------------------
Kilka wariatów w garażu.

+Quote Post
Nanab
post Sat, 11 Jan 2025 - 11:19
Post #4

Frequent User

To może weź po prostu ten panel z punto, na pewno będzie lepiej, teraz wygląda jakby wazzup się dorwał z kartonem części z ali.
Z tego okresu mnie zawsze podobał się panel z primery p10, ten z guzikami zamiast gałek.

+Quote Post
prnit
post Sun, 12 Jan 2025 - 11:14
Post #5

Forum Homee

Ten panel już zniknął, będzie ori ferrafi przerobiony trochę do tego ori zegary paliwa i cisnienia oleju, to wszystko jest już kupione także to dziadostwo wyjezdza, pytanie nadal o ten panel, widziałem cyfrowy panel z lancii, pytanie czy trzeba by wsadzać tam całą wiązkę od lancii do tego ogrzewania zeby to działało czy ogarnięty elektryk jest w stanie to podłączyć...bo pewnie z tym byłby problem, dlatego może poszukać jakiegoś zewnętrznego rozwiązania z nagrzewnicą, sterowaniem itd...

--------------------
Kilka wariatów w garażu.

+Quote Post
Driftman
post Mon, 13 Jan 2025 - 16:17
Post #6

Forum Homee

https://fhumateo.com/uklad-klimatyzacji/815...0000004754.html

Siema Print
Tak poważnie to uniwersalnych jest masa. Zależy czy chcesz klimatronik czy manualną.
Tych małych jest cała masa niema co linkować. Ceny od 100 do 800
Wsadzanie klimatronika mija się z ceną i skomplikowaniem bo chyba nie masz zamiaru obsadzać regulowanych zaworami nawiewów.

Jak chcesz sprzedam Ci kompletną manualną klimatyzację z hondy, wszystko co popadnie. Przycisk załączania i gałki regulujące, kompresor, skraplacz i całą resztę. Wszystko Ci się zmieści, kompaktowe, schludne , małe sterowanie razem z okablowaniem, przekaźnikiem. Łatwy montaż dla elektryka.

Cena ? Ile dasz w ramach forum i tyle.

--------------------
Hondy i Mercedesy
Diagnozujesz czy zgadujesz ?
Elektronika Diagnostyka i Serwis Mechaniczny.
Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Wednesday, 18 June 2025 - 21:54