![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 24 June 2023 ![]() |
Siemka, jaką wybrać twardość poliplutonu do poduszek silnika? Im twardszy tym lepszy? (przynajmniej jak na poduszki) Myślałem sobie o 95sha żeby jak najwięcej mocy szło z kół na autko. Cóż możecie polecić?
Smarcik Roadster, zerwana poduszka silnika toteż pomyślałem że zaleję ją (i dwie pozostałe) poliuretanem. Chcę zrobić podobnie jak na tym filmiku https://www.youtube.com/watch?v=2_0BYvTkZ0o A taki produkt chce wybrać https://www.eheriflex.pl/pl/p/Poliuretan-fo...-COLD-95-ShA/96 Kolor naturalny albo biały, choć barwa zapewne nie ma większego znaczenia. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 01 February 2010 Skąd: Toruń ![]() |
Jeśli auto tylko do zabawy to 95sha może być, przy trzech cylindrach podejrzewam, że będzie trzęsło pięknie
![]() -------------------- Civic EJ2_K20
|
|
|
![]()
|
|
Kurczę, to tak zwane daily.. Może faktycznie coś mniej twardego
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 28 December 2021 ![]() |
Zawsze można potem powiercić dziury żeby się rozmiękczyło
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 10 January 2011 ![]() |
nie wiem jak tam wygląda konstrukcja łap silnika ale przy 95'ShA polecam w zestawie kupić od razu klej do gwintów
-------------------- insta: @blackcartel.pl
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 17 March 2015 ![]() |
miałem poli przy dyfrze, jak się zagrzał dyfer to poli robiło się miękkie. Ścinało śruby, waliło i stukało. Ori z ASO tuleja i było potem sztywno.
W 80 stopniach twardość spada z 95 do 82, nie wiem gdzie jest ta poduszka ale jak jest jej ciepło to na bank zrobi się plastyczna Można spróbować z klejem do szyb, porządnie odtłuścić gumę, aktywować aktywatorem i klej do szyb. Ja daily to po prostu porządna nowa poduszka i bez kombinacji może okazać się najlepiej |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
Tylko oryginał. Z doświadczenia.
-------------------- Hondy i Mercedesy
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Elektronika Diagnostyka i Serwis Mechaniczny. Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników. |
|
|
![]()
|
|
Zdecydowałem się na 90sha, zaleje w weekend tą zerwaną (centralna poduszka, najważniejsza imo) i zobaczymy co z tego będzie.
Okej ogólnie to jest zajebiście, ułamek ceny nowej poduchy + możliwość wybrania twardość. polecanko |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 14 April 2008 Skąd: WPI ![]() ![]() |
przy dyfrze takie sie dobrze spisują
![]() -------------------- www.re5pect.pl
|
|
|
![]() ![]() |