![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 23 October 2002 Skąd: Lublin ![]() |
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Lublin ![]() |
to juz troche stare Bodek
no ale jare jak najbardziej... andal mnie jednak zastanawia czemu w tym RS4 jest kierownica od S4??? Maciek -------------------- 996TT
|
|
|
![]()
|
|
wiem ze stare ale inni moze nie widzieli tego
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 11 October 2002 ![]() |
Ta 600 ... koni polnych, jeżeli jest tak jak z wersją 420 KM Cena zaporowa i chwyt reklamowy, z gdzie wykresy ? Co, hamownie niemieckie nagle sie zepsuły. qwatsch.
PS: Hmm ... kurka wodna, mam osiągi jak 600 konny RS a mam ich 450, ale jazda MTM - firma bajkopisarzy ale strategię marketingową maja czadową, ja też kiedyś dałem się nabrać Jak nie macie co robić z kasą to kupcie sobie chip made by MTM do RS4, w ten sposób bedziemy mogli stworzyć klub ... posiadaczy ... kawałka krzemu, który jest prawie tym czym powinien być Jedno trzeba czarnemu kawałkowi piasku dodać: nie jest gorzej niż przed wymianą, a to już coś. |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 06 February 2003 Skąd: Germania ![]() |
http://mtm-online.de/html/mtm/highlights/rs4_300/1.htm
mialem okazje widzec tego eresa na zywo w akcji na zeszlorocznym tuner grand prix na HockenheimRing i te 602 konie polnymi bym nie nazwal @OZ ..nie wiem na czym opierasz te swoje zdanie na temat MTM OZ ,ale troszke nie masz racji... ..ze tobie sprzedali jakiegos lewego chipa lub ktos cie wykrecil to nie znaczy ze MTM kiche robi ...moim zdaniem sa dobzi jesli chodzi o tuning Audi BTW... ...ile twoj eres ma od 0 kmh do 200kmh ? i napisz co w nim robiles a jesli juz gdzies pisales to zapodaj linka ... ..bo jakos nie chce mi sie wierzyc ze masz takie same osiagi ze szwedzkim chipem 450KM jak ten eres MTMa -------------------- Fun is not a straight line
bc1b511276]http://powerpure.com/rs4//footer.jpg[/] |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 19 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Drogi kolego Castor... wypowiem sie przed Ozem...
Smiem stwierdzic ze Rs4 Oza jest wrecz szybszy niz ten 602 konny by MTM... Popatrz na wykesy z chamowni ze Szwecji ktore sa gdzies juz w archiwum, nie sadze zeby w MTMie sprzedali kiche i wciskali kit klientom ktorzy placa za to spore pieniadze (lecz troszeczke przesadzaja z danymi na stronie) wiec opanuj troszke swoj potok slow... Ich strategia marketingowa jest poprostu fenomenalna a nigdzie nie ujawniaja wykresow z chamowni zrobionych przez siebie samochodow typu RS nie mialem okazji jeszcze zobaczyc na ich stronie... (Delikatnie piszac chyba lekko przesadzaja)... Mialem okazje poprowadzic wczoraj Rs'a Oza na MTMie jezdzi... Na MTM+Unichip *lata*, w slowach nie da sie tego ujac poprostu samochod sie bardzo dobrze prowadzi w kazdych warunkach.... Pozatym co do wynikow to wszystko zweryfikuje juz zblizajacy sie sezon... i imprezy zorganizowane przez SSS... OZ jak i GS, Fazzy i jeszcze sporo ludzi pisza tutaj opierajac sie na wlasnych doswiadczeniach na tym co zrobili przetestowali... pisza o + jak i o - ... Respekt |
|
|
![]()
|
|
MTM to bardzo solidna firma...... polecam ją w przypadku gdy masz pieniądze, nie interesuje cię za bardzo co tam zrobią, ma być dobrze, pewnie a samochód ma utrzymać gwarancję....
co dobrzy fachowcy, z dużym doświadczeniem.... a to, że akurat w przypadku RS'a....Audi zrobiło wszystkim takiego psikusa i zamiast katalogowych 380KM jest ich o wiele mniej... no to już nie MTM'u problem... tylko czemu piszą, że po chipie jest 420KM...... no ten czas 0-100km/h to chyba zawyżyli, jeśli rzeczywiście tam jest 600KM..... a swoją drogą to ten filmik, nic ciekawego nie pokazuje i nie widać aby to był taki diabeł.... pisałem zresztą już o tym na forum RS4, gdzie się tym filmikiem podniecają.... Nie szkalujmy MTM'u, bo to nieładnie..... to nie firma nastawiona na takich dłubaczy i chętnych na jak najtańszym kosztem, brudząc własne ręce klientów.... PRAWDA jest taka, że mają ogromne doświadczenie.... mówię oczywiście o MTM w Niemczech, bo u nas niestety nie znam, ani nie widziałem za wiele zrobionych samochodów.... nie wliczając zmiany soft'u |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 19 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Ale nikt ich nie szkaluje poprostu przesadzaja z gwarantowanymi wartosciami HP po przerobkach that's all
|
|
|
![]()
|
|
przydaoby sie np zbadac i moj samochod. bo tez nei sadze zeby Audi zawyzylo moc RS4 o 20 czy 30 koni. moze to tez cos dotyczace konkretnego egzemplarza Ozowozu... moze troche konikow zamiast pojsc na lake jak sugerujecie po prostu juz padlo, chociaz watpie bo samochod jest nowy i solidny wiec nawet przy takiej eksploatacji nie powinno byc problemow. chetnie bym moj sprawdzil i bysmy zobaczyli jak jest z powtarzalnoscia wynikow...
Maciek -------------------- 996TT
|
|
|
![]()
|
|
Sql, jedź nawet do Wrocka i sprawdź, oryginalne RS4 nie mają 380 KM, żaden z nich, w Niemczech Audi miało z tym poważny problem, wielu klientów sie wkurzyło, bo tam mają trochę wiecej hamowni 4 na 4. Pomyśl, skoro ja w Modlinie kręciłem 12,75 na 400 tylko na mtm i jechałem z tobą w parze a miałem 350 koni to ... chyba sprawa jest jasna.
MTM to super firma, ale kłamie bo jej chip nie daje RS4 420 koni a to z tej prostej przyczyny że seryjny RS4 nie ma 380 tylko 330-350 KM. MTM w swoich reklamowkach powinien pisać że daje +40KM i +100 Nm i wtedy nie mijałby się dużo z prawdą. A tak ... kicha. Castor: mierzyłeś RS4 na hamowni oporowej czy uwierzyłeś na słowo - zdziwisz się jak to zrobisz. Mam dokładnie takie osiągi jak niby 600 KM made by MTM, tylko do setki jestem szybszy bo dane z bazy danych są już nieaktualne. Tu masz link do wykresów: http://www.forum.streetracing.pl/viewto ... c&start=45 Moje RS4 dopiero po Unichipie ma 428 KM prawdziwych, nie polnych a na drugim programie który włączam przy użyciu przycisku świateł przeciwmgielnych (patent gs ) 450KM i 600 Nm. Ale już niedługo ... będzie szybciej. Zmiany są w drodze, turbo od RS6 i wałki Catcamsa + kolejne strojenie Unichipa w Szwecji. |
|
|
![]()
|
|
OZ jak mowisz ze ma 330-350 km to ciekawe ile ma tak naprawde RS6 czy ma te 450km
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("Bodek":3unkksm8) OZ jak mowisz ze ma 330-350 km to ciekawe ile ma tak naprawde RS6 czy ma te 450km
Mam nadzieję, że ma. Ale osobiście wątpię. Jak zobaczę wykres z niezależnej hamowni to uwierzę, w każdym razie jego czas do 200km/h to TRAGEDIA i z tego wnioskuję że ma około 400KM bo ma za mało mocy aby pokonać swoją masę i opory quattro na 3-cim i 4-tym biegu (wtedy quattro przeszkadza a nie pomaga), ale tak jak powiedziałem, będą wykresy, będziemy dyskutować. Natomiast ten samochód należy natychmiast przerabiać, bo silnik jest świetną bazą na 600-650 KM. Dodatkowo wywalić "wynalazek" w postaci inteligentnego zawieszenia, które w polskich warunkach nie wytrzyma roku i odchudzić słonia. I będzie latał jak przecinak. Jeszcze zmiana skrzyni na manual ... |
|
|
![]()
|
|
to czego audi podaje ze RS4 ma 380 km a ma 330-350 dlaczego tak jest ?
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("Bodek":1gkrdrfm) to czego audi podaje ze RS4 ma 380 km a ma 330-350 dlaczego tak jest ?
Wyślij maila do Audi, jestem ciekaw co Ci odpowiedzą Wiem co mi odpowiedzieli |
|
|
![]()
|
|
juz wyslalem zobaczymy czy dostane odpowiedz
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 11 October 2002 Skąd: Wrocław ![]() |
CYTAT("OZ":pmdbns95) CYTAT("Bodek":pmdbns95) to czego audi podaje ze RS4 ma 380 km a ma 330-350 dlaczego tak jest ? Wyślij maila do Audi, jestem ciekaw co Ci odpowiedzą Wiem co mi odpowiedzieli Co Ci odpowiedzieli? -------------------- Mori
|
|
|
![]()
|
|
-------------------- Mori
|
|
|
![]()
|
|
hmm angole z linka Moriego mowia ze takich problemow nie maja... przy pierwszej okazji musze we Wroclawiu sie zmierzyc... ale ciekawe swoja droga czemu wspomniani angole po pytaniu o czasy zamilkli
Maciek -------------------- 996TT
|
|
|
![]()
|
|
Wiem że byli na torze w Santa Pod. Jeden koleś miał 13.7 (pierwszy raz na 400m). Pod koniec dnia poprawił na 12.7. Trzeba ich podpytać. Warto zaznaczyć że Santa Pod to profi tor.
-------------------- Mori
|
|
|
![]()
|
|
ufff hehe to mnie podniosles na duchu bo ja pierwszy raz w zyciu na 400 m mialem 13.58.. potem moze bylo i lepiej ale juz nie bylo pomiaru....
Pozdrawiam Maciek -------------------- 996TT
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 00:20 |