Shoutbox 0 nowych PW 

Reply to this topicStart new topic
> Fiat Coupe 2.0 20v turbo Problem
ktmpower
post Tue, 22 Jul 2014 - 16:43
Post #1

Rookie

Witam mam taki problem że pali mi sie kontrolka wtrysku i byłem na komputerze i pokazuje błąd przepływomierza i przepływomierz został wymieniony a błąd widzi ciągle,błąd można skasować na wyłączonym ale jak tylko samochód się odpali to błąd wraca,na odpalonym po 1s wraca też.Samochód ma ecumaster 2 i teraz pytanie co zrobić ?
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Tue, 22 Jul 2014 - 16:43
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
Mestled
post Tue, 29 Jul 2014 - 11:21
Post #2

Rookie

Witam. Przepływomierz nowy czy używany? Bo jeśli używany,to również może być wadliwy. Najlepiej wstawić nowy i zobaczyć wtedy(no chyba,że jest nowy to spok). Wtryski sprawdzone? Wszystko z nimi w porządku? Jeżeli tak,to sprawdź jeszcze ecumaster czy jest dobrze ustawiony i błędów nie robi.

--------------------
Dacia Logan 1.5 dci turbina
Części Dacia Poznań Racing

+Quote Post
pinin
post Tue, 29 Jul 2014 - 18:25
Post #3

Forum Clubber

Wiązka sprawdzona?

--------------------
| Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento

www.facebook.com/dragracingsafety

+Quote Post
jackkpl
post Tue, 29 Jul 2014 - 22:46
Post #4

I live here !

CYTAT(ktmpower @ Tue, 22 Jul 2014 - 16:43) *
Witam mam taki problem że pali mi sie kontrolka wtrysku i byłem na komputerze i pokazuje błąd przepływomierza i przepływomierz został wymieniony a błąd widzi ciągle,błąd można skasować na wyłączonym ale jak tylko samochód się odpali to błąd wraca,na odpalonym po 1s wraca też.Samochód ma ecumaster 2 i teraz pytanie co zrobić ?

A sygnal przeplywki idzie przez ecumaster? Jesli tak, to trzeba w ecumasterze wymusic jakies napiecie poczatkowe , bo czasem potrafi wlasnie wywalic blad na starcie ecumastera.

--------------------
-Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Friday, 02 May 2025 - 08:08