![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 10 November 2006 Skąd: Warszawa WN ![]() |
Cześć,
Pewna osoba z mojej rodziny szuka auta - kilkuletnie, wielkości A6/E60, w miarę tanie w eksploatacji (czyt. nie diesel), bezproblemowe, z automatem. Na oku jest A6 C6 po lifcie z silnikiem 2.8 FSI w wersji 220 KM, z napędem quattro (więc odpada kłopot ze słynnym Multitronikiem - tutaj jest Tiptronic). Czy to auto (a konkretnie ten silnik, bo A6 C6 jako tako znam) ma jakieś bolączki, wady konstrukcyjne? Nic o nim nie słyszałem i nie mogę za bardzo znaleźć informacji na jego temat. Rozrząd jest na łańcuchu? Przebieg to pewne 105 tys. Drugim poszukiwanym modelem jest Lexus GS 300. Może jakieś alternatywy są warte rozważenia? Pozdrawiam, Paweł -------------------- "If in doubt, flat out" Colin McRae
Kilka aut wywołujących uśmiech na twarzy :) |
|
|
![]() |
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 24 June 2012 ![]() |
bierz bmw
![]() |
|
|
![]()
|
|
Hahaha, już za dużo tych BMW, przyszły właściciel ma do nich awersję
![]() P.S. Frolik, 80 ze swapem na V8 też nie wchodzi w grę ![]() -------------------- "If in doubt, flat out" Colin McRae
|
|
![]()
|
|
Nikt, nic?
-------------------- "If in doubt, flat out" Colin McRae
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 04 July 2009 ![]() |
Wg mnie jeśli auto ma być tanie w eksploatacji warto poszukać silników i modeli bez wtrysku bezpośredniego na rzecz LPG...
-------------------- Wszystkie moje posty są moja subiektywną opinia proszę ich nie łączyć z żadną firmą i osobami...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 11 December 2008 Skąd: Na dole z lewej strony mapy ![]() |
Czyli Gs430
![]() -------------------- Mocy Dostarcza JETRONIK
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
Możesz też poszukać E60 z N52B30, nazywa się to 528i/528Xi i jest wersją na rynek US. Moc 230 koni, jeden z bardziej udanych motorów w nowszych beemkach, nie ma bezpośredniego wtrysku więc odpadają problemy z pompą wysokociśnieniową, co do lpg to pewnie musiałby ktoś ogarnięty założyć żeby się nie gryzło z komputerami, ale chociaż w bloku nie trzeba wiercić
![]() -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 February 2008 Skąd: NMiasto ![]() |
Jeśli przebieg tego Audi rzeczywiście jest autentyczny i się podoba auto to brać i nie kombinować
![]() -------------------- A110S
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 02 August 2025 - 15:10 |