Shoutbox 0 nowych PW 

Closed TopicStart new topic
> Google street view a udostępnianie tablic rejestracyjnych, Czemu widać tablice mojego auta?
zuliK
post Wed, 11 Sep 2013 - 21:16
Post #1

User

Witam

Możliwe że dość mocny temat off topicowy, ale mam pytanie odnośnie udostępniania wizerunku danych przez Google Street View. Wiadomo że normalnie wszystkie numery, twarze są zamazywane, tak się jednak złożyło że moje auto na mapach jest widoczne z niezakrytą w żaden sposób tablicą rejestracyjną. W jaki sposób można coś z tą sprawą zrobić. Regulaminy google wyraźnie mówią że wszystko jest maskowane, są jednak wyjątki. Można to gdzieś zgłosić? GIODO?

Pozdrawiam
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Wed, 11 Sep 2013 - 21:16
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
hwojtek
post Wed, 11 Sep 2013 - 21:20
Post #2

test driver

Bo stało na ulicy. Więc każdy mógł zrobić zdjęcie elementu krajobrazu i nie ma żadnego obowiązku zamazywania blach, bo tablica rejestracyjna to nie są dane osobowe. Algorytm Google potrafi je rozpoznawać i zamazywać, widocznie program zamazujący nie trafił w twoją tablicę. Ponarzekaj w Google, bo GIODO zabije cię śmiechem.

--------------------
Wojtek

"Rule the bends, bend the rules."

TP: 1:52.85 (180KM RWD), Hockenheim: 2:16.74 (140KM FWD), Adria: 1:51.20 (160KM RWD). 3. miejsce w Wyścigowym Pucharze Polski 2010 klasa Open.

+Quote Post
JJacek
post Wed, 11 Sep 2013 - 21:56
Post #3

Forum Killer

Tak można, prawy dolny róg w widoku Street masz linka "Zgłoś problem". Kilkasz, wybierasz fragment mapy i ustawiasz kategorię Kwestie dotyczące prywatności -> Mój samochód / tablica rejestracyjna -> do wyboru:
Zgłaszam czytelną tablicę rejestracyjną, która nie została zamazana
Chcę, aby znalezione w serwisie zdjęcie mojego samochodu zostało zamazane
pi razy drzwi w przeciągu tygodnia zamazują.

+Quote Post
ww#296
post Wed, 11 Sep 2013 - 22:49
Post #4

Forum Killer

tak BTW czy istnieją jakieś negatywne skutki upublicznienia tablicy rejestracyjnej na zdjęciu? oczywiście zakładam ze w trakcje normalnej eksploatacji/postoju a nie w momencie np napadu na bank? smile.gif
Mamy FB gdzie obnażamy sie publicznie, podajemy w wielu miejscach nasze dane osobowe , nr tel, adres emaili itp przy tym nr tablic to przecież kompletnie nic. o co chodzi? może o czymś nie wiem?

--------------------
Szukam koni.........
......mechanicznych

wystarczy WW <!-- s;) --><!-- s;) -->
BMW E36 M3 3.2 SEDAN

+Quote Post
Marlon
post Wed, 11 Sep 2013 - 23:01
Post #5

Forum Clubber

Może samochód stać w miejscu, w którym nie powinien zobaczyć go szef albo, co gorsza, żona... ;P

--------------------
dragracingowy spiker do wynajęcia ;)

_http://www.youtube.com/watch?v=2opWEnxSs1g

+Quote Post
QbaqBA
post Thu, 12 Sep 2013 - 09:25
Post #6

Super User

ciekawostka: http://wyborcza.pl/1,75248,14585707,Google...treet_View.html

+Quote Post
yotomeczek
post Thu, 12 Sep 2013 - 09:50
Post #7

Forum Killer

CYTAT(ww#296 @ Wed, 11 Sep 2013 - 22:49) *
Mamy FB gdzie obnażamy sie publicznie, podajemy w wielu miejscach nasze dane osobowe , nr tel, adres emaili itp przy tym nr tablic to przecież kompletnie nic. o co chodzi? może o czymś nie wiem?

Nie kazdy jest takim eksibicjonista zeby wszedzie wszystko uzewnetrzniac - FB to pielnie pokazuje kto mysli w tym wzgledzie a kto nie...

--------------------
Nie ma takiego okrucieństwa, do którego nie posunie się rząd, kiedy braknie mu pieniędzy

+Quote Post
luisdepardje
post Thu, 12 Sep 2013 - 11:55
Post #8

Rookie

CYTAT(yotomeczek @ Thu, 12 Sep 2013 - 09:50) *
Nie kazdy jest takim eksibicjonista zeby wszedzie wszystko uzewnetrzniac - FB to pielnie pokazuje kto mysli w tym wzgledzie a kto nie...

Ostatnio miałem niemiłą obsługę w kawiarni - google > imię kelnerki+nazwa kawiarni > wyniki facebook > wiem ile ma dzieci, objerzałem zdjęcia ślubne, wiem do jakiego przedszkola chodzą dzieci, gdzie mieszka itp itd. smile.gif
Kiedyś Lem powiedział "Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu."
Ciekawe co by powiedział, gdyby zobaczył fejsbuka i jego ekshibicjonistów użytkowników smile.gif

OP : http://maps.google.pl/intl/ALL_pl/help/map...ew/privacy.html

dolna cześć, zamazują całkiem szybko.

+Quote Post
ww#296
post Thu, 12 Sep 2013 - 13:22
Post #9

Forum Killer

No więc właśnie - tej kobiecie i pewnie większości użytkowników
FC nie zaszkodzi - tyle danych ze zdjęciami itp, wiec co może zaszkodzić tablica - i to jeszcze bez możliwości jej odszukania innego niż przypadkowy...?

--------------------
Szukam koni.........
......mechanicznych

wystarczy WW <!-- s;) --><!-- s;) -->
BMW E36 M3 3.2 SEDAN

+Quote Post
!markos
post Fri, 13 Sep 2013 - 10:46
Post #10

prawie jak integra

Ile osob dziennie widzi te tablice? Ile osob przegladajac Google Maps zwroci uwage, ze jakies zaparkowane gdzies srebrne Mondeo ma niezamazane tablice? Czasem trzeba chwile sie zastanowic zanim zrobi sie problem tam gdzie go nie ma... rolleyes.gif

I poza tematem glownym - jak ktos jest lamerem i nie ogarnia co, komu i jak udostepniac, to powstaja takie wlasnie publiczne konta na Fejsie...

+Quote Post
PioterW
post Fri, 13 Sep 2013 - 11:32
Post #11

Administrator

Dobra, wiemy jak zamazać tablice na street view? No to zamykamy. Jak ktoś będzie chciał dodać jeszcze coś sensownego, to proszę dać znać ... aaa, i proszę nie zakładać osobnego tematu o fejsie wink.gif

--------------------

+Quote Post

Closed TopicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Friday, 02 May 2025 - 08:16