![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 13 May 2009 ![]() |
Silnik D15Z1 szerokopasmowa sonda 5 żyłowa kolory czarny czerwony biały pomarańczowy i żółty
Wie ktoś które żyły są od grzałki a które od ewentualnego sprawdzenia AFR? |
|
|
![]() |
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 13 May 2007 Skąd: z Kosmosu ![]() |
Silnik D15Z1 szerokopasmowa sonda 5 żyłowa kolory czarny czerwony biały pomarańczowy i żółty Wie ktoś które żyły są od grzałki a które od ewentualnego sprawdzenia AFR? Nie sprawdzisz afr czytajac sygnal bezposrednio z sondy.Potrzebny jest kontroler. -------------------- Ciach...Babkę w piach.
|
|
|
![]()
|
|
W sumie to tego się już dowiedziałem
Tylko chce znaleźć coś tańszego niż Produkt Innovate A może STAG 300 od gazu jest wstanie zrobić odczyt z tej sondy? |
|
|
![]()
|
|
Tylko chce znaleźć coś tańszego niż Produkt Innovate Poszukaj na forum.Pamietam ,ze ktos wspominal o jakims tanim kontrolerze (zegarze) z wyjsciem 0-5V.Moze to byl AutoGauge? Tak czy siak musial bys odlaczyc sonde od seryjnego ecu a wtedy tryb awaryjny... -------------------- Ciach...Babkę w piach.
|
|
|
![]()
|
|
A gdybym się podłączył pod oryginalen ECU to da sie jakoś odczytać/przetworzyć AFR?
Najlepiej kablem USB/COM np: http://www.synoptic-tuning.com/ecucontrol/nokiadatcable.htm |
|
|
![]()
|
|
A gdybym się podłączył pod oryginalen ECU to da sie jakoś odczytać/przetworzyć AFR? Najlepiej kablem USB/COM np: http://www.synoptic-tuning.com/ecucontrol/nokiadatcable.htm Nie wydaje mi sie ze bedzie to dzialalo.Ty masz ECU P07 tak?Mozesz probowac znalezc sygnal na procesorze sterujacym silnikiem(w tym ECU sa 2 ,jeden od sondy ,drugi od silnika,o ile to P07...). -------------------- Ciach...Babkę w piach.
|
|
|
![]()
|
|
Tak to P07
Połączenie w ten sposób pod linkiem który wkleiłem już wiem że się nie uda odczytać AFR Ale jest właśnie inny sposób prawdopodobnie. Ogólnie to szukam drugiego takiego kompa i wtedy więcej wyjaśni się ECU P07 w całej okazałości:) ![]() Ma złącza do kości MSM27256 oraz 74HC373 czyli takie same jak w P28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 02 May 2025 - 22:26 |