![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 22 June 2007 Skąd: O-ka ![]() |
witam pytanko do znawcow rozklejal juz ktos poliftowe lampy audi a4 b5 rozklejalem wiele roznych lamp ale te od audi mnie przerastaja za cholere nie idzie tego rozkleic, probowalem juz chyba wszystkich sposobow na goraco je grzac i jednoczenie cienkim nozykiem probowac klej ociac ale nic nie idzie ani drga. jakies porady ?
-------------------- Było lekkie A4 2.7biT
Była Integra Type R JDM Jest Civic b16 gt35 |
|
|
![]() |
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
Zagotuj wodę, włóż je do niej i niech chwilę tam poleżą. Muszą się dobrze wygrzać, klej musi zmięknąć. Potem delikatnie w jednym miejscu podważasz szkło ( tudzież plastik ) i w miarę działania siłą podcinasz klej. Chyba nic skuteczniejszego nie znam, a dopiero co rozklejałem lampy ( łapy całe pocięte, bo najpierw powycinałem jak najwięcej kleju z łączenia szkła z resztą lampy ).
-------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 27 October 2008 Skąd: okolice Breslau ![]() |
Opalarki raczej unikaj bo jak podczas podważania klej gdzieś zastygnie i można szkło połamać
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 16 September 2009 ![]() |
Witam, ja w swojej ibzie rozklejałem. Jedną gotowałem w wodzie, ale to tez kilka godzin mi zajęło, a drugą w piekarniku. Jednak znacznie lepiej jest gotować w dużym garnku wody.
Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 22 June 2007 Skąd: O-ka ![]() |
a nic nie bedzie plastikowym kloszom od goracej wody ?
-------------------- Było lekkie A4 2.7biT
Była Integra Type R JDM Jest Civic b16 gt35 |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 14 October 2006 Skąd: że znowu ![]() |
Kup pieluchę tetrową najlepiej, owiń dokładnie lampę i wal ją do piekarnika; jednak nie więcej jak na 180 stopni. Najlepiej mała temp i długo i kontroluj. Wiele lamp tak poszło a podobno były nierozbieralne
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 01 May 2025 - 11:50 |