![]() |
![]() |
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 13 October 2008 ![]() |
Witam
Robię SWAP-a w E36 Coupe z M52B20 na M54B30 i zmieniam dyfer na S3.15 z 325i. Wszędzie czytałem, że nie trzeba zmieniać wózka tylnego zawieszenia, ale kolega robił podobny SWAP też z M52B20 i zmieniał dyfer na dużą głowę, ale 2.93 bez szpery i stwierdził, że musiał wymieniać wózek. W ETK niby wszystkie są takie same, ale ETK internetowe często kłamie. Czy moglibyście potwierdzić na 100% czy mam kupować wózek od dużej głowy? Pozdrawiam -------------------- Sprzedam części do E36, E39.
|
|
|
![]() |
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 26 November 2007 Skąd: Szczecin ![]() |
Osobiscie nie spotkalem sie z tym problemem. Tez w jedym ze swoich aut zmienialem most na duza glowe i pasowal p&p takze nie powinienes miec z tym problemow
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 11 October 2008 Skąd: Włocławek ![]() |
witam,zmieniałem juz kilka razy mosty z małej na duza głowe w e36 i ani w sedanie ani coupe nie musialem zmieniac wozka,do zmiany poloski,druga czesc walu i finito
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki za odpowiedzi. Przytoczę cytat z rozmowy z kolegą:
CYTAT kolega ja w sobotę wkładałem most duża głowa 2.8 i sanki muszą być z dużej głowy ja a w ETK jest ze pasuje do wszystkich oprócz M3 kolega właśnie patrzyłem tez w etka i mowie pasuje, ale jak włożysz most w stare sanki, to z przodu brakuje 30mm do śruby i automatycznie tylna połowa wału krótsza Co on zrobił, że tak mu się stało? ![]() -------------------- Sprzedam części do E36, E39.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 29 February 2004 Skąd: Pjaseczno ![]() |
Przy zmianie małej głowy na dużą, potrzebujesz wał i półosie z dużej głowy, względnie flansze z małej głowy i półosie z małej głowy mogą zostać. Zresztą widziałeś u mnie drugi wał i na to nie wpadłeś ?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Wiem, że jest potrzebny wał i półosie względnie wymiana flansz. Po prostu mnie ten wózek trochę zaniepokoił. G-Rad nie przyglądałem się jak byłem co to za wał leżał.
![]() -------------------- Sprzedam części do E36, E39.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 01 May 2025 - 19:24 |