![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 04 July 2009 ![]() |
http://aki76.kuvat.fi/kuvat/vento%20TTSI/kes%E4+2010+168.JPG
http://i434.photobucket.com/albums/qq68/Ak...ia/DSCN0794.jpg http://i434.photobucket.com/albums/qq68/Ak...ia/DSCN0800.jpg Jest to jednostka 1.9vw lub hybryda 1.6+czapka 1.9 po 20 stornie tematu już się zgubiłem, tak czy siak turbo z kompresorem na mechanicznej pompie to jest coś... Cały temat: http://www.vwdiesel.net/forum/index.php?topic=17081.360 Jakoś na pierwszych stornach jest pokazany zarąbisty kolektor dolotowy do 1.9, pamiętam że z miech temu ktos miał problem z czego dobrać... -------------------- Wszystkie moje posty są moja subiektywną opinia proszę ich nie łączyć z żadną firmą i osobami...
|
|
|
![]() |
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 23 March 2003 Skąd: B-B, KRAK ![]() |
kolego daniel z ttc mial dawno temu toledo 2,5 tdi turbo kompressor
-------------------- Z3 coupe :) jest
Z4 coupe :) jest |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 31 December 2006 Skąd: Kielce/Wawa ![]() |
dokładnie jest tak jak piszę tdik.
-------------------- Seat Leon by TTC Kraków
|
|
|
![]()
|
|
Dobra CS robi 2.5 biturbo też mi nowość nie, ale zwróćcie uwagę ze max rok temu był temat 1.9 plus kompresor to wszyscy gościa zjechali że to niewykonalne itp... Dwa owszem było 2.5 tdi kompresor ale nie turbo+kompresor na mechanicznej pompie, najlepsza jest ta jetta hybryda- blok 1.6 czapka 1.9td wał stoczony, korby chyba kute, tłoki frezowane i mechaniczna pompa przynajmniej ja tak zrozumiałem... W Polsce najmocniejszy diesel na mechanicznej pompie vw chyba należał do zaprzała a tu jeszcze mocniejsze krowy... Ludzie uderzają ponad 200hp na full mechanice o to mi chodzi a autor tematu broni się od VNT...
-------------------- Wszystkie moje posty są moja subiektywną opinia proszę ich nie łączyć z żadną firmą i osobami...
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 17 March 2003 Skąd: lublin ![]() |
bez sensu,sztuka dla sztuki
|
|
|
![]()
|
|
a woz darksmile'a ile mial mocy. o ile pamietam to grubo ponad 200.. czy przyapdkiem aw69 nie mial pompy kolo 250ps
|
|
![]()
|
|
Dobra co ja wam będę tłumaczył chce tylko pokazać że jest inna droga niż 1.9 PD gt2256v+pompki AL+FMIC i już mamy ponad 200hp... Tak czy siak jak ktoś przeczytał cały temat może zobaczyć jak zrobić pożądany kolektor dolotowy do 1.9 co u nas nie jest zbyt popularne... Tdik jeśli mówisz że to mało z chęcią bym zobaczył tak pożądany opis twojego auta bo z tego co zauważyłem nie które kwestie u ciebie to top secret, nie mówię tego żeby cię wkurzyć ale na pewno wielu chłopakom oszczędziło by to masę trudności...
-------------------- Wszystkie moje posty są moja subiektywną opinia proszę ich nie łączyć z żadną firmą i osobami...
|
|
|
![]()
|
|
To co piszesz jest nieprawdą. Są różne projekty TDI w PL, które są troszkę inne aniżeli GT2256v.
Jak dokończę sprawę ze sprzęgłem w swoim aucie wkleję obszerny opis auta na forum. Pozdroo -------------------- Seat Leon by TTC Kraków
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 30 April 2003 Skąd: W-wa ![]() |
Problem jest w tym, ze nie wiadomo czy w 2034 roku to forum jeszcze bedzie istnialo
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() -------------------- Seat Leon by TTC Kraków
|
|
|
![]()
|
|
Widzisz marcin_kielce fajnie ze wstawisz ale np pokaż mi dogłębny opis auta tdika ale taki z np co było robione w głowicy i dlaczego...
|
|
|
![]()
|
|
Nie wiem co tdik miał grzebane, jego trzeba zapytać. Mogę się tylko domyślać
![]() Ale masz rację, takie projekty z dużą ilością zdjęć fajniej się czyta ![]() -------------------- Seat Leon by TTC Kraków
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 04 August 2009 Skąd: Ldz ![]() |
A niech mi ktoś wytłumaczy (nie bić nie zna się VAG-ach), ta głowica jest z komorą wstępną, pojemność silnika 1.6 i 240km tak?
-------------------- Delta HPE, 2X Dedra Integrale
|
|
|
![]()
|
|
u mnie żadnego szalu nie ma. tak jak powiedział marcinkielce. To że wyszło więcej to znaczy ze mam zdrowy motor
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
Tak czy siak jak ktoś przeczytał cały temat może zobaczyć jak zrobić pożądany kolektor dolotowy do 1.9 co u nas nie jest zbyt popularne... linek ![]() |
|
|
![]()
|
|
to jest custom??
-------------------- Seat Leon by TTC Kraków
|
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
w linku z mojego poprzedniego posta masz opis.
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Wiesz tdik w Polsce 90% 1.9tdi to prawie salonowe motory z ks. serwisowa... Tak czy siak bardzo bym chciał zobaczyć małe foto story obróbki twoje głowicy co tam było robione...
Pepto wg mojego cienkiego angielskiego tak to zrozumiałem... blok z 1.6 bo jest sporo lżejszy, fajnie jest tam opisana obróbka głowicy czy nawet wału i tłoków... A tak wcale ma kto w Polsce nafrezowywane tłoki w 1.9? -------------------- Wszystkie moje posty są moja subiektywną opinia proszę ich nie łączyć z żadną firmą i osobami...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
Ten kolektor porządny nie jest. To druciarnia.
Forma dobra, ale o kilku bardzo ważnych kwestiach zapomniano. Działa, ale bez szału. -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 04 June 2007 Skąd: inowrocław ![]() |
kolektor z 1,9tdi ASZ jest lepszy od tego........ customa.
-------------------- Facebook - Brk-tuning
1,9tdi + NX 13,3et |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 04 July 2025 - 14:25 |