![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 25 March 2008 ![]() |
Witam. Wiem, że temat był wałkowany setki razy i ogólnie nie miałbym żadnych wątpliwości, ale od początku. W moim aucie poprzedni właściciel "wybił" katalizator-została sama puszka czego efektem jest dźwięk jak z syrenki (metaliczny pogłos). Cholernie mnie to wkurzało więc zadzwoniłem dziś do El-Tecu, powiedziałem jaka jest sytuacja i że nie chcę zmieniać całego układu i tu Pan mnie zaskoczył bo po tym jak powiedziałem o jakie auto chodzi (318is) zaproponowano mi zamontowanie strumienicy
![]() |
|
|
![]() |
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 15 May 2007 Skąd: Oświęcim ![]() |
pewnie chodzi o to ze strumienica wytłumi ci trochę ze względu na jej nie równe wnętrze
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 28 April 2008 Skąd: Drag Racing Strip ![]() |
strumienica zadziała jak tłumik i torchę wyciszy wydech oraz zredukuje metaliczny pogłos
pzdr -------------------- American Muscle.
Pontiac Firebird Esprit '77 z LS1 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 21 December 2002 Skąd: Płock ![]() |
Ale nadal będzie lipa.
Możesz wstawić dobry tłumik środkowy wygłuszający pierdzenie lub założyć sportowy katalizator. JEŻELI POTRZEBUJESZ JEDNO LUB DRUGIE TO WAL NA PRIVA ![]() -------------------- Wicemistrz Polski i Mistrz Pucharu PZMot na 1/4 mili w klasie Profi+ 2003r.
Ostatnie projekty :2 X BMW M3 3.0 Turbo ,Audi A3 1.8T,Seat Ibiza 1.8T, 2XBMW 325 Turbo, 2xAudi S3, 6xBMW E46 330i + 325 Supercharged by MTG wiecek1@neostrada.pl gg 5424844 Sportowe układy wydechowe,uturbianie aut,instalacje kompresorów... |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 23 April 2009 Skąd: z lasu ![]() |
A może tłumik przelotowy w obudowie katalizatora? Kosztuje to grosze (z 50 zł na allegro) i powinno spełniać swoją rolę...
-------------------- :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 07 August 2025 - 04:40 |