![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 15 July 2003 Skąd: Katowice ![]() |
Do sprzedania moje Subaru Impreza STI Prodrive, rok produkcji 2002. Samochód po dość długich poszukiwaniach kupiłem w zeszłym roku w Anglii z przebiegiem 58000mil, był tuż po dużym przeglądzie i poza drobnymi otarciami nadwozia, całkowicie bezwypadkowy i seryjny.
Przekładkę wykonał rewelacyjnie warsztat ASO MTS Subaru w Dzierżoniowie, za co chciałbym w tym miejscu serdecznie podziękować Markowi i jego ekipie ![]() Wszystkie części użyte do przekładki zostały przełożone z identycznego rocznikowo STI Prodrive wraz z kpl wiązka główna LHD. Po przyjedzie do Katowic i przejechaniu kilkuset km dobiegało bulgotanie z okolic nagrzewnicy, test wykazał obecność w układzie chłodzenia dwutlenku węgla, silnik został rozebrany, a przyczyna nieszczelności okazały się pęknięte głowice przy świecach zapłonowych, a że trafiły się kpl. głowice z modelu Spec C (większe kanały dolotowe i wydechowe, twardsze sprężynki) wraz z ostrymi walkami to zagościły w moim samochodzie ![]() Następnie samochód otrzymał nowe hybrydowe turbo FP68HTA, downpipe robiony w uk na zamówienie(szeroki kołnierz) oraz resztę układu wydechowego firmy MG Motorsport z końcowym tłumikiem przelotowo -komorowym(aby hałas nie przeszkadzał podczas długich tras) Po przeprowadzeniu jeszcze kilku modyfikacji, STI pojechało na strojenie do firmy Maptek w Poznaniu. Piotr i Jacek odwalili kawal dobrej roboty i samochód wreszcie zaczął jeździć i to szybko ![]() Chciałbym również podziękować chłopakom z 4T za ogarniecie montażu wyposażenia dodatkowego ![]() Autem zrobiłem w sumie około 17000km, jeżdżąc na co dzień z rodzina, będąc na wakacjach nad morzem czy wyjazdach na nartach, samochód nigdy mnie i mojej rodziny nie zawiódł, polecam wszystkim fanom subaru i komuś kto dopiero chciałby spróbować swoich sil w STI ![]() Nadwozie: kolor Blue Black Micca (czarny z niebieskimi drobinkami) seryjne wnętrze STI kierownica skórzana Momo Mod 07 z odsadzeniem 65mm, wraz z nabą Momo pakiet stylistyczny Prodrive (wysoki spojler, nakładki progowe, zderzak przedni wraz z zaślepkami Prodrive) białe zaślepki w błotnikach oraz kierunki boczne Zegary Greddy 60mm z alarmem i pamięcią (doładowanie turbo, egt, temperatura oleju) deska rozdzielcza wraz z Daszkiem na zegary Defi obszyta czarnym zamszem w firmie Vantage w Krakowie Oryginalne dywaniki welurowe Drzwi przednie wytłumione specjalnymi matami Audiofilskie głośniki Morel Tempo 6 wraz z tweeterami tylne głośniki Infinity Radio Alpine CDE-103BT Schowek pod radiem 1din autoalarm Sigma Subaru Turbo Timer Blitz automatyczny natrysk wody na IC wraz z guzikiem Auto (sterowany dodatkowym czujnikiem ciśnienia doładowania) Podwozie: Nowe amortyzatory Kayaba Upside Down grubszy stabilizator tył wraz z mocnymi łącznikami stabilizatora Whiteline tuleje wahaczy przednich tylne – twarde STI mocowania poliuretanowe przekładni kierowniczej firmy Whiteline Zaciski hamulcowe seria STI tarcze hamulcowe EBC Ultra SR klocki Carbone Lorraine mieszanka RC5+ (uliczna) twarde wieszaki mocujące układ wydechowy STI felgi BRAID model Winrace A 7x17 wraz z oponami zimowymi Barum Silnik i osprzęt: seryjny dół silnika EJ207 głowice silnika Spec C (większe kanały ssące i wydechowe) wraz z ostrymi walkami i sprężynkami spec C – silnik bardzo chętnie kreci się do 8000obr rozrząd kpl nowy nowy kpl uszczelek Oryginalnych szpilki ARP dolot bez rezonatora w błotniku mniej restrykcyjna wkładka filtra powietrza STI (N12) 3 portowy solenoid sterujący turbo turbina hybrydowa FP68HTA kocyk na turbinie Thermo tec zawór upustowy wewnętrzny Forge z mocna sprężyna(zasada działania jak serii, ale zawór bez problemu znosi większe ciśnienie doładowania) mocny łącznik IC z przepustnica STI olej castrol 10w60 zmieniany co 7000km Napędy: seria czyli przód Suretrak, centralnie wiskoza STI, tył Suretrak sprzęgło z nowym dociskiem i tarcza organiczną zbrojoną oraz nowe koło zamachowe powód sprzedaży: kupiłem Lagcy kombi, MY10 mi sie nie podobają a MY09 juz się powoli kończyły na stocku ![]() Cena 69000 tel. 603308345 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 30 April 2025 - 11:26 |