Shoutbox 0 nowych PW 

Reply to this topicStart new topic
> Sprzedam Mitsubishi Colt GTi 1,8 DOHC, NIEAKTUALNE
browcio
post Mon, 26 Oct 2009 - 14:52
Post #1

Rookie

Witam!

Nadszedl dzień, w ktorym musze rozstac sie z powodów czysto rozsądkowych z moja Czarną Perełka

Coś o nim:
Mitsubishi Colt GTi, z przebiegiem 175.000 km.
Moj egzemlarz dysponuje moca 143 km co mam udokumentowane na hamowni.

Do auta posiadam książke serwisowa + 2 kluczyki i 2 piloty.

Wyposażenie fabryczne:
ABS
Klimatyzacja
Elektrycznie regulowane i podgrzewane lusterka
Wspomaganie kierownicy
Elektryczne szyby

Moj egzemplarz Kupiłem w Katowicach od jego 1-go właściciela 2 lata temu.Wiem doskonale jak trudno jest kupic nie zmęczonego Colta GTi bo swojego szukalem na prawde dluuugi czas.Miedzyczasie poruszalem sie dwoma coltami 1,6.

Przez lata bardzo dbałem o auto zeby utrzymac je w jak najlepszej kondycji jestem pedantem po drugie kocham konkretnie ten model i wiem jak o niego dbać - obecnie mam ich 3 smile.gif

-W aucie po kupnie standardowo powymienialem podzespoly zawieszenia typu galki, łączniki, obejmy stabilizatora, kompletne wachacze ze sworzniami.Silnikowo płyny, Oleje, filtry paski.

-Rozrzadu nie ruszałem poniewaz zostałem zapewniony przez sprzedającego ze byl on wymieniony przy 142 tysiacach.

-Popychacze slychac na zimnym jakto w GTi, pozniej sie uspokajaja.Ale ogolnie ucichly po jakims czasie gdy zaczalem zalewac silnik olejem Motul 10W40.

-Skrzynia biegów chodzi poprawnie, wspominam o tym gdyz w coltach jest problem z haczącymi biegami w moim egzemplarzu tego efektu po prostu u mnie nie ma smile.gif

-za mojej kadencji auto mialo jedna stluczke, nie bede tutaj zalewal ze nie bite bo widzac allegro gdzie w kazym ogloszeniu pisze BEZWYPADKOWE to smiac mi sie chce.

Stluczka byla niegroźna, gołoledź mnie zaskoczyła i pocałowałęm BMW w tyłek.Zostala wymieniona prawa lampa poniewaz zbil sie klosz oraz chlodnica która sie rozszczelniła w miejscu mocowania.Reszta podzespołów prócz zderzaka do malowania pozsotałą nienaruszona.

-Pewnego lipcowego ranka wychodząc z psami na spacer zauwazylem ze moje auto dziwnie wyglada:

Na szczescie auto planowalem wczesniej juz malowac ze wzgledu na seryjny bodykit w jakim mialem ubrać autko i pare mankamentów (porysowane zderzaki od parkowania i kilka wyprysków na dachu).Zaistniala sytuacja tylko mnie pospieszyla ze wstawieniem auta do lakiernika.Po 2 miesiacach auto przeszlo zupełną metamorfoze.Troche dlugo ale warto bylo:

Kolor to czarno popielata perla

Z wiekszych modyfikacji:
- Profesjonalnie przyciemnione szyby z atestem w firmie Foliatec w Krakowie.
- Uklad wydechowy ze stali nierdzewnej o przekroju 2 cale
- Autoalarm z centralny zamkiem firmy Exus V9000 z odpalaniem auta na pilota
, bardzo przydatna rzecz w zimie
- Radio z CD/MP3/WMA JVC KDSH 9101 + 6 głośników o lacznej mocy 500 Wat.

Dla ciekawskich - cos o sprzecie grającym :

Radio to flagowe Jvc kd sh 9101 o świetnych parametrach dźwiękowych.
Uzywam tylko sprzętu JVC w samochodzie od 7 lat – zaufanie do marki i jakości.
Reszta sprzętu jest niemieckiej firmy Monacor z 4 neodymowymi głośnikami wymiar 16 cali z kewlarową membrana syczkami tej samej firmy. Całość zasilana jest wzmacniaczem Monacor HPB 1502, który dysponuje moca 500 wat.
Całość instalacji wykonywałem własnoręcznie jest to moje hobby i zajmuje się tym co dzień. Przekątna kabli zasilających wynosi 16mm2, także nie ma tutaj mowy o „topniejących kablach” czy spadku napięcia.

-W ubiegłym roku zakupiłem nowe felgi marki Exclusive Line o wymiarach 16'' z nowymi oponami firmy Dunlop SP Sport 9000 z przodu ich wymiary 195/40/16 z tylu Marshall 205/45/16
- do auta dokładam komplet opon zimowych na 14 calowych felgach, beda jeszcze spokojnie na 2/3 sezony.

-Auto obecnie jezdzi na dedykowanym do tego modelu żółtym zawieszeniu Koni Sport Kit które znacznie poprawilo właściwości jezdne samochodu, nie myszkuje ani nie wydaje sie byc podsterowne jest bardzo sztywne i bardzo niskie jak gokart.

Do codziennego uzytkowania nie jest zbyt praktyczne dlatego w tym celu wymieniam zawieszenie na gazowe czerwone Kayaby .Normalny fabryczny przeswit i nalezyty komfort smile.gif

Wnętrze auta pozostało w sumie bez zmian, jedynie kierownica zostala zmieniona na momo lecz przed finalizacja sprzedazy wymieniam ja na podobna pod zwgledem wielkosci oryginal mitsubishi:

Dlaczego go sprzedaje - Na utrzymaniu jeszcze 3 inne samochody miedzy innymi colta w tej samej wersji tylko 4x4 .

CENA 10.500 PLN nie do negocjacji

Auto nie potrzebuje rzadnych wkładów finansowych jest wg mnie w stanie Tip-Top jak na Colta GTi.Nie będę mówil tu o ideale bo każdy ma inne pojecie na ten temat, ale smialo moge napisac, ze jest bliski idealowi i nowy wlasciciel osiagnie ten stan bez problemow.

Chcialbym, zeby auto trafilo w dobre rece poniewaz jest tego warte.Dlatego tez zamieszczam ogłoszenie na forum i nigdzie wiecej narazie.
Od razu mówie że dla chętnych chcących założyć do auta instalacje gazową - dziekuję za oferte

Wiem ze cena jest duza ale nikt nie odda takiego auta w takim stanie za darmo...
i tu mi każdy przyzna racje smile.gif

Pozdrawiam
Browcio - Lech
NIEAKTUALNE
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Mon, 26 Oct 2009 - 14:52
Post #

Dotacja

Dotacja na forum
Go to the top of the page