![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 01 March 2005 Skąd: Wrocław ![]() |
Żeby nie nabijać dyskusji w dziale "filmy i zdjęcia" zakładam temat, gdzie przedstawię delikatne, w porównaniu do tego co było w przypadku mk1, zmiany mechaniczne i wizualne.
Ford Focus RS mk2 ![]() ![]() ![]() ZMIANY: Wizualne: 1) Zerwanie oznaczenia focus z tylnej klapy- zrealizowane ![]() 2) Montaż dystansów na tylną oś. ![]() Gleby ze względu na komfort nie będzie. Mechanika: 1) Sprawdzenie i ewentualne poprawki w dolocie i "prowadnicach" powietrza. 2) Program by Jetronik- 340 PS i 490NM. 3) Wydech- decat (wkrótce). 4) Wydajniejszy FMIC Proalloy (wkrótce) ![]() Przeznaczenie: Codzienna jazda -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
Focus RS mk1 330 PS i 440 NM Lewopasmowym powolnojeźdzcom mówimy NIE! |
|
|
![]() |
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 01 July 2005 Skąd: europa ![]() |
Ja bym zerwał tą "ukraińską" folie z szyb bo wygląda tragicznie i na zdjęciach i w realu.Jakiś czas temu mijałem Cię i muszę powiedzieć,że o ile na zdjęciach ten samochód mi się w ogóle nie podoba o tyle w ruchu-jak nie widać niektórych denerwujących mnie detali-wygląda naprawdę świetnie i jestem pozytywnie zaskoczony.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sat, 21 February 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Gratuluje. Fajne auto do codziennej jazdy. Bardzo jestem ciekaw wyników z hamowni i osiągów przed i po modach.
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Thu, 10 January 2008 ![]() |
pytanie tylko czy tego RS'a będzie można spotkać w miejscach skręcacjących szybciej czy auto raczej na ulice tylko? pewnie z połowa osób na forum chciałoby się w końcu przekonać jak to to się ma do ich dłubanych fwd
![]() -------------------- Nordschleife 7.34 BTG /// 1430kg@340KM _https://youtu.be/7it0StugULU
Tor Poznań 1:42 /// 1320kg@370KM _https://youtu.be/bQfTU5LYmNw |
|
|
![]()
|
|
Potwierdzam, że oryginalnie szyby przyciemnione są na wzór wiejski
![]() To znaczy tył mocniej niż przednie boczne. Nad poprawą tego aspektu też się zastanowię, przy okazji może biały pasek przeciwsłoneczny na przednią szybę. Wykres już niebawem. Niestety nigdzie jeszcze nie znalazłem wykresu tego auta z pomiaru dokonanego przez jakiegoś właściciela (a ne Forda), więc sam też jak najszybciej chcę zawitać na hamownię. Ograniczeniem jest tu przebieg, chcę dobić najpierw do 2000km. -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: Nicaragua! Agua for my bunghole! ![]() |
1) Zerwanie oznaczenia focus z tylnej klapy- zrealizowane ![]() Ale po co? r. -------------------- e-trzy-sześć-przez-pięć
en-a-sześć |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 18 May 2005 Skąd: znienacka ![]() |
-------------------- BMW 135i
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 12 October 2008 Skąd: Łomża ![]() |
Zbił z masy ze 20 kilo hehe
-------------------- Usunięto komercyjna sygnaturę.
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 22 April 2008 Skąd: Oława ![]() |
Za to ja znalazłem jakiś wykresik przed i po chipie:
http://image.motortrend.com/f/aftermarket/...-dyno-chart.jpg |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 07 February 2005 Skąd: Nicaragua! Agua for my bunghole! ![]() |
redukcja masy ![]() A tak poważniej, to nadal jestem ciekaw, czemu tak. Wszak zdjęcie znaczka z tego auta nie spowoduje, że przestanie być Focusem, a zdjęcie wszystkich nie upodobni go do 1.6... r. -------------------- e-trzy-sześć-przez-pięć
en-a-sześć |
|
|
![]()
|
|
Nie doszukuj się na siłę zbytniego sensu, to po prostu delikatny objaw tuningu "na czysto".
Napisałem to bardziej na żartach niż miałoby to mieć jakieś większe znaczenie! Za to ja znalazłem jakiś wykresik przed i po chipie: http://image.motortrend.com/f/aftermarket/...-dyno-chart.jpg Te wykresy też już widziałem ale wyglądają mi na dzieło grafika... Chodziło mi o konkretny wykres z hamowni obciążeniowej. -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 19 December 2004 Skąd: Wrocław ![]() |
dwa pytania kiedy RS2 przyjedziesz na wydech i kiedy podejmiesz meską decyzje zeby w RS1 zrobic 4x4...
![]() -------------------- _ MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ _
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa i okolice ![]() |
dwa pytania kiedy RS2 przyjedziesz na wydech i kiedy podejmiesz meską decyzje zeby w RS1 zrobic 4x4... ![]() a po co 4x4.?..lepiej mu zaszczepic technologie revo knuckle czy jak to sie nazywa...troche mi wstyd bo chyba wywróżyłem tą pogodę za oknem. ![]() -------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 10 April 2007 Skąd: Kraków ![]() |
Atuo przepiękne, głównie pod względem technicznym jeśli chodzi o rozwiązanie przedniego napędu oraz zawieszenia Revo, ale mam jedno pytanie :
Jestem pod mega wrażeniem jakości. Widziałem wiele dystansów ale jakość H&Ra rzuca na kolana: Co masz na myśli pisząc o jakość dystansów - w tego typu produkcie (części) nie ma szans spieprzyć czegokolwiek. Materiał bazowy - metal (jakikolwiek) można obrabiać spokojnie z dokładnością do setek lub nawet tysięcznych, nie rozumiem skąd ten zachwyt. Gdyby to były części wtryskowe z tworzywa, to można by mówić o super jakości... -------------------- On the edge.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 17 July 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Nie chcę zostać źle odebrany, że się czepiam czy coś bo nic nie mam ani do właściciela ani do auta, ale to jest dział projekty i modyfikacje aut i jesteśmy przyzwyczajeni że raczej jest grubo, a tu widze auto, które ma założone dystanse, zdjęty znaczek z klapy i w planach program i może wydech.
Także cóż, jeśli chcesz trzymać przeciętny poziom tutejszych projektów Sluger, to będziesz musiał sprawdzić wytrzymałość tego bloku ![]() -------------------- twins on board
|
|
|
![]()
|
|
Już nie przesadzaj, niektóre projekty są grube, inne to druciarstwo, więc dla delikatnych modów też znajdzie się miejsce.
![]() A myślę, że temat będzie interesujący dla co niektórych jak pojawią się wykresy. Pozdro -------------------- Focus RS mk2 370 PS i 512 NM
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 16 August 2005 Skąd: W-wa ![]() |
Za to ja znalazłem jakiś wykresik przed i po chipie: http://image.motortrend.com/f/aftermarket/...-dyno-chart.jpg Ciekawe rozbieżne informacjie 47 koników na górze koników a na wykresie 40. ![]() -------------------- ET 11.58s Mistrz Polski FWD NA 2011r, 2014r, 2015r. 2016r. 2017r. Puchar Polski & King of Poland