![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 11 June 2004 Skąd: Biłgoraj ![]() |
Witam
Czy w M3 3,2 tuleja wahacza przedniego jest acentryczna? Człowiek przysłał mi wahacze które miały być od 3.2, mają acentryczne tuleje i koło w w30 przesunięte jest do tyłu bardziej niż na standardowym wahaczu. Pytam bo gość twierdzi że to na 100% od 3.2 i żebym sobie po numerach sprawdził,numerów jako takich nie znalazłem jakieś tylko trzy cyfrowe a przesunięcie koła do tyłu mówi mi jednak co innego.\ Z góry dzięki za odpowiedż. |
|
|
![]() |
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 27 November 2006 Skąd: [SRB] Adam ![]() |
W M3 3.2 tuleja jest centryczna a wahacz lekko wygięty do przodu przy swożniu zwrotnicy. Zastosowanie takiego wahacza + tuleje acentryczne (odpowiednio włożone) zapewnią prawidłowe ustawienie koła względem błotnika w E30.
Jeżeli u ciebie tuleje acentryczne są założone prawidłowo a mimo to koło jest cofnięte do tyłu to wahacz jest z M3 3.0 lub zwykłej E36. PS. wygięcie wahacza widać gołym okiem jak porównasz ze zwykłym wahaczem, wklej zdjęcie to zobaczymy |
|
|
![]()
|
|
W M3 3.2 tuleja jest centryczna a wahacz lekko wygięty do przodu przy swożniu zwrotnicy. Zastosowanie takiego wahacza + tuleje acentryczne (odpowiednio włożone) zapewnią prawidłowe ustawienie koła względem błotnika w E30. Jeżeli u ciebie tuleje acentryczne są założone prawidłowo a mimo to koło jest cofnięte do tyłu to wahacz jest z M3 3.0 lub zwykłej E36. PS. wygięcie wahacza widać gołym okiem jak porównasz ze zwykłym wahaczem, wklej zdjęcie to zobaczymy Dzięki za odpowiedż Oto fotka wahacza ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 16 August 2006 Skąd: Starachowice ![]() |
Dzięki za odpowiedż Oto fotka... Masz wahacz od M3 3.0. Potrzebujesz tak jak pisał wcześniej Korona takiego od 3.2 (po lewej na dolaczonej fotce) i tylnego silentblocka acentrycznego z takiego wahacza jak masz w tej chwili. ![]() Pozdr. -------------------- 2009 X5 3.5d
2004 E46 M3 S54B32 1997 E36 M3 S62B50 |
|
|
![]()
|
|
heh,tą fotką się zasugerowałem że są dobre,tyko popatrzyłem na ten po prawej ![]() Dzięki za informacje czas na reklamacje . Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 11 February 2005 Skąd: wawa ![]() |
sorry za odgrzewanie kotleta, ale może ktoś bedzie wiedział - czy są gdzies dostepne wahacze przednie do M3 e36 z alu?
-------------------- BMW
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 24 January 2010 ![]() |
podepnę się do tematu przednich wahaczy e36 m3 3.2 z pytaniem:
- czy założenie wahacza ze zwykłego e36 coupe na tylnej tulei mimośrodowej spowoduje umieszczenie koła w odpowiednim miejscu w m3 3.2? zgiąłem oryginalny przedni wahacz w m3 3.2 i potrzebuję rozwiązania tymczasowego, żeby auto nadawało się do jazdy na imprezę w niedzielę za tydzień; po krótkich poszukiwaniach wątpię w kupienie odpowiedniego wahacza w ciągu 4-5 dni i szukam innych rozwiązań |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 25 January 2006 Skąd: Krosno ![]() |
A ja sie zastanawiam jakie wachacze pasuja z e46 ?? bo chyba tez mozna zastosowac tylko nie wiem jakie czy z m czy normalne
I jeszcze jedno pytanie co by dalo zalozenie do e36 wachacze z 3.2 i tuleji acentrycznej zeby jeszcze bardziej wypchnac kolo w przod ?? -------------------- EVO X 590/740
Cooper S R56 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 13 January 2009 Skąd: Białystok ![]() |
Ze zwykłego e46 pasują z jednym małym szczegółem... :
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 29 June 2009 ![]() |
Normalny wahacz e46.
Wysunie Ci kolo do przodu, powiekszy kwsz. |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 12 December 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Jakie masz piasty? m3 czy zwykłe e36 ? W e30 montujesz wahacze m3 3,2, acentryczne gumy i piasty z m3 i jest koło w dobrym miejscu.
-------------------- e30 + M50 + S3.25
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 15 January 2007 Skąd: warszawa ![]() |
Jak ktoś chce to mogę zrobić takie wachacze do e30 żeby było git, bez cięcia i spawania, robiłem nie raz i działają bez zarzutu,
POZDRAWIAM ![]() |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 26 December 2012 ![]() |
Jak ktoś chce to mogę zrobić takie wachacze do e30 żeby było git, bez cięcia i spawania, robiłem nie raz i działają bez zarzutu, POZDRAWIAM ![]() Witam ! To zdradź nam tajemnicę jak zrobić takie wachacz do e30 bez kupowania od e36/m3/3,2l. Słyszałem coś o wachaczach giętych, gnie się chyba zwykłe od e30. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 18 July 2025 - 19:15 |