Shoutbox 0 nowych PW 

Reply to this topicStart new topic
> Alfa Romeo 8C Competizione i MiTo - foty, Oficjalna premiera w Polsce
PietereQ
post Wed, 10 Sep 2008 - 10:21
Post #1

Super User

Jeszcze dochodzę do siebie po obejrzeniu, obmacaniu, wąchaniu i słuchaniu najpiękniejszego auta na świecie...
Imprezę prowadził Zientarski, ta 8C to seria numerata 001 czyli prawie auto prototypowe - z zewnatrz nieznacznie ale wewnątrz się różni od właściwego modelu, wygląd, wykonanie jest inne, inne przenesienie napędu - pokazowe auto było w manualu a dostępna jest tylko łopatkowa sekwencyjna skrzynia. No a poza tym to oficjalna odsłona była MiTo ale przy prezentacji 8C co zrozumiałe zeszła trochę na drugi plan, były jazdy testowe (1,4 T-Jet, 150km 230Nm 1140kg) i muszę przyznać, że mnie bardzo mile zaskoczyła, pod względem dynamiki, prowadzenia (seryjny bajer w każdej MiTo Manetka DNA coś a'la Mannetino w f430 tongue.gif , zmieniające, charakterystykę pracy zawieszenia, ukł. kierowniczego, turbiny etc) i wykonania. Miałem problem z cyfrówką wiec foty są takie jakie są. Z tego co wiem następny przystanek jest w Warszawie 13ego, jakby ktoś chciał zobaczyć i sprawdzić biggrin.gif

Masa ludzi także na zewnątrz...

Widok przez tylną szybę 8C biggrin.gif

Hebelki w aucie za 64K! 300mm 4 tłoczki parę lat temu takie były w GTA blink.gif

pzdr
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Wed, 10 Sep 2008 - 10:21
Post #

Dotacja

Dotacja na forum
Go to the top of the page

Quote Post

Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Wednesday, 16 July 2025 - 22:47