![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 19 July 2007 Skąd: WWA miasto przestępstw ![]() |
Chciałem sie z wszystkimi podzielić moim przykrym doświadczeniem odnośnie usług firmy: Opony - serwis na ul. Instalatorów 5 w Warszawie. Od razu mowie nie polecam tego zakładu nikomu kto lubi profesjonalne podejście oraz estetykę wykonywanych usług!!! www.renowacjafelg.pl/ trafiłem do firmy w celu naprawy felgi, bardzo fajna strona w internecie wysoko wypozycjonowana więc wysoko w google i na pewno "niestety" na nią traficie, ceny na stronie również atrakcyjne no wiec zadzwoniłem umówiłem sie na godzinę, jadę. Pierwsze co mnie trochę wkurzyło ze w czasie dojazdu do firmy można stracić kolejna felgę odcinek dojazdowy 25m dziury, kamienie, gruz koszmar... strach wyjechać na nowych nisko profilowanych oponach nie mówiąc już ze można zostawić tłumik... bez komentarza. Jestem już w firmie oczywiście trzeba czekać mimo ze umówiłem sie na konkretna godzinę bo "firma" dopiero sie otwiera wszyscy maja gdzieś ze ci sie spieszy a chciałem tylko zostawić felgę pokazać co i jak i później odebrać jak było umówione. Wystałem swoje wysłuchałem historii dziwnej treści... felgę obejrzano i mimo że powiedziałem że jest w niej jakiś mikro otwór przez który wewnątrz ucieka powietrze (jeszcze zaznaczony przeze mnie), eksperci wymyślają różne rzeczy czym to spowodowane i co to może być ... wreszcie eureka!!! przytaknęli ze tak faktycznie jest mikro otwór w feldze brawo !!! oki felga oddana pan mówi że będzie można odebrać za 3 godziny , jednak umówiłem sie odbiorę następnego dnia o określonej godzinie luz odnośnie ceny to będzie kosztować 150zł trochę mnie to zdziwiło patrząc na cennik na stronie co innego tez mówili przez tel. dobra luz zależy mi na czasie więc nie narzekam zaakceptowałem cenę pojechałem. Przyjeżdżam następnego dnia oczywiście co felga nie jest jeszcze gotowa mimo ze nauczony poprzednim dniem jestem 30min później... już mi ciśnienie skoczyło. Nadmienię że felga to siedemnastka holenderskiej produkcji polerowana na błysk zresztą bardzo ładna i droga... no dobra zaczęło sie czekanie później okazało sie że chyba nawet jej nie zaczęli bo łącznie czekałem prawie 1,5h... !!!! po długim czasie idzie pan z jakąś felga ale patrze i nie wierze czy to moja felga? felga cala okopcona z jednej strony mowie ze jakaś pomyłka ze ja takiej felgi nie oddawałem, pan mówi że przy spawaniu się trochę okopciła... mówię żeby ja wyczyścili bo takiej na pewno nie przyjmę, później okazało sie że nie jest okopcona tylko opalona i nie ma co czyścić
![]() ![]() Podsumowując: jeśli macie za dużo kasy, czasu lub zjebać sobie humor psując coś związanego z felgami lub oponami to zapraszam do Opony - serwis na ul. Instalatorów 5 w Warszawie !!!! -------------------- Ciemny Tomcat Turbo
|
|
|
![]() |
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 11 April 2005 ![]() |
Byłem tam i rzeczywiście zakład i dojazd do niego nie wzbudził mojego zaufania. Felgi oddałem tutaj http://www.wulkanizacja24.pl/ i jestem zadowolony z wyniku.
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 06 February 2008 ![]() |
Na instalatorów 5 pojechałem pomalować felgi... obiecali, że będą do odbioru za 3 dni. Przyjeżdżam za 3 dni a felgi nie gotowe! (godzinę w korku stałem na darmo). Po tygodniu w końcu się dodzwoniłem i powiedzieli łaskawie że już gotowe.
Acha - oni tam felg nie malują tylko dają do jakiejś lakierni pod Warszawą. Pomalowali ładnie choć zaciek jeden jest. Instalatorów 5 - NIE POLECAM |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 14 April 2008 ![]() |
Ja za to polecam zakład w Żyrardowie na ul. Wawelskiej. Terminy bardzo długie ale warto niekiedy poczekac.. jedyne czego nie robi to polerki- spawanie, prostowanie, piaskowanie i malowanie na wiele ciekawych kolorow. ja u niego prostowalem i lakierowalem felgi na antracyt.
pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
Byłem tam i rzeczywiście zakład i dojazd do niego nie wzbudził mojego zaufania. Felgi oddałem tutaj http://www.wulkanizacja24.pl/ i jestem zadowolony z wyniku. tez polecam tez zakład na Grochowskiej co prawda ja tam nie robiłem felg tylko piaskowałem zaciski ale ceny najlepsze w miescie widziałem tam fele po regenracji i wyglądały bardzo OK jest to taki wiekszy kiosk ale czasem nie to jest najważniejsze -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 16 September 2003 Skąd: wawa ![]() |
-------------------- www.meganecoupe.pl
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 31 October 2005 Skąd: Białystok ![]() |
Również polecam. Kiedyś zrobiłem autentyczne śmigło z 17tki AEZ Icon 5 - zajechałem do Panów ze Słonecznej. Wzięli więcej niż mówili, że będzie to kosztować i robili dłużej niż mieli robić, ale efekt przerósł moje oczekiwania - to śmigło wyważyło się lepiej niż pozostałe trzy felgi (wszystkie cztery miały ówcześnie może dwa tygodnie). -------------------- MX-5 NB 1.8
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 13 October 2008 ![]() |
Witam.
![]() Chciałbym zregenerować stalowe felgi 15" na zimę. Są prawie całe skorodowane, mają wżery i inne wklęśnięcia. Chciałbym je nie tylko pomalować, ale również uzupełnić ubytki. Moglibyście mi polecić jakiś zakład w Warszawie? Może któryś z powyższych? Moje auto to E-36 Coupe ciemny fiolet. Jak myślicie pomalować felgi na czarno czy może na inny kolor? Pozdrawiam. -------------------- Sprzedam części do E36, E39.
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 14 December 2004 Skąd: W-wa ![]() |
Ja mogę polecić firmę Felgus na Bemowie ul. Znana 24A
prostowanie felg - Znana Spawałem u nich 20" fele w kolorze złotym - miała mikro dziurkę przez którą uciekało powietrze. elegancko postawili "kropkę" na dziurce od wewnątrz i spolerowali aby nie było kłopotów z wyważeniem. oczywiście żadnych przebarwień i okopceń od zewnątrz nie było. To co pisze Dobryziom to jakaś mega kaszana. każdy spawacz aluminium robi małe kropki, a tam chyba palnikiem lutowali stosując metodę Aumi-pro. To takie lutowani przez na smarkanie materiału, ale trzeba do tego dobrze podgrzać podłoże palnikiem na propan-butan i stąd pewnie okopcenia i cała syfność wykonania. -------------------- Evo 6 TME, 2.3, gt35r, dużo węgla w budzie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 01 October 2006 Skąd: Wwa / Octane Squad ;) ![]() |
Jakies jeszcze propozycje polecanych firm w Wawie zajmujacych sie malowaniem proszkowo ?
-------------------- WWW.PROCUSTOM.PL
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 22 May 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
ja potrzebowalbym firme w wawie lub okolicach ktora pomaluje mi felgi w 2 kolorach, rant i ramiona felgi inne, te firmy tu maluja tylko w jednym kolorze...
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 02 December 2008 Skąd: wuwua ![]() |
marki, ul. Słoneczna 10
W czwartek o 17 oddałem, w poniedziałek rano odebrałem. Oddałem komplet, opony na felgach. Piaskowanie, malowanie, dwie felgi prostowane. Odebrałem komplet, wyważone itd. Oprócz tego, że poodpadały cięzarki z felg, to naprawde profi robota i z czystym sumieniem polecam !!!! Za całą robote zapłaciłem 480 zł - myśle, że przyzwoicie. (przed robotą felgi były w tragicznym stanie). -------------------- 206 S16T 300KM 400Nm by ital-performance
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 19 July 2007 Skąd: WWA miasto przestępstw ![]() |
a jaki rozmiar felg ?
-------------------- Ciemny Tomcat Turbo
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 02 December 2008 Skąd: wuwua ![]() |
16
-------------------- 206 S16T 300KM 400Nm by ital-performance
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: z dupy... ![]() |
marki, ul. Słoneczna 10 W czwartek o 17 oddałem, w poniedziałek rano odebrałem. Oddałem komplet, opony na felgach. Piaskowanie, malowanie, dwie felgi prostowane. Odebrałem komplet, wyważone itd. Oprócz tego, że poodpadały cięzarki z felg, to naprawde profi robota i z czystym sumieniem polecam !!!! Za całą robote zapłaciłem 480 zł - myśle, że przyzwoicie. (przed robotą felgi były w tragicznym stanie). Jakiś kontakt telefoniczny do tego zakładu? -------------------- 530---------------220koni
LC----------------230 koni Evolution V------496 koni V12--------------408 koni |
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 01 October 2006 Skąd: Wwa / Octane Squad ;) ![]() |
Marki - Sloneczna 10
konkret firma , polecam ! -------------------- WWW.PROCUSTOM.PL
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 20 December 2006 Skąd: a to tu, a to tam ![]() |
http://www.wulkanizacja24.pl/
Ul. Grochowska Robią solidnie i szybko, a i ceny są przystępne. Byli opisanie w "Auto świecie". Ja polecam -------------------- Lexus IS220d-190KM 450nm
KTM RC8 161KM wymiata :)) |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 29 February 2004 Skąd: Pjaseczno ![]() |
Tak trochę nie do końca. Jak się ich nie przypilnuje to potrafią zepsuć felgi. Kiedy zobaczyli runflaty to złapali się za głowę i mówią, że za założenie będzie płatne ekstra, aż żal było patrzeć jak nieudolnie zakładali te opony stękając i pomagając sobie łomem.
Chłopaki nie róbcie z tego pseudo baraku ikony warszawskiego rzemieślnictwa ![]() |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 13 March 2009 ![]() |
Ja polecam serwis Felgus. Mają siedzibę na ul. Znanej - taki wypizdówek na krańci Woli. Robote wykonują naprawdę solidnie i tanio. Dokładniejsze info tutaj http://www.felgus.com.pl/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 21 June 2025 - 01:07 |