![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 07 March 2007 Skąd: Goleniów ![]() |
Witam. W moim AFN'ie wysiadly wtryski a pompa byla slaba. Kupilismy pompe i wtryski (pompa jest od ALH 11mm tloczek 038 130 107J). Z kolega mechanikiem wlozylismy pompe do mojego AFN przerobilismy wtyczki sterujace i odpalamy. Odpalilismy auto i wkreca sie lepiej na obroty. Po czym po 2 min zgasl i nie chcial za cholere odpalic. Zdjelismy kolo po czym okazalo sie ze kolo w pompie sie obrocilo o pol obrotu... Ustawilismy ja wedlug partametrow seryjnych AFN... i stad moje pyttanie:
-Jak powinnismy ustawic parametry na pompie aby auto chodzilo lepiej??? -Jak dawki poprzestawiac ale jaki powinny byc????? -Jak powinno wszystko byc ustawione?????? Pytania do mechanikow!!! Prosze o porady... Auto lepiej szlo na starych lejacych wtryskach!! a teraz juz nie ma kopa;/ Pozdrawiam |
|
|
![]() |
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 21 January 2007 ![]() |
ile dales za pompke lepiej oplacaloby sie chybq ja zregenerowac jest dobry fachowiec od pomp w policach i za 800zl zrobil by ci cala pompke i dal jeszcze na to 2 lata gwarancji co d ustawienia dawki tojedzi do pompiarza. a i zeby pompa chodzila z 90 przy kompie 110 to trzeba by bylo cos z mapami paliwa zrobic albo kompa wymienic bo to moze byc problem podpinales vaga??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 04 July 2005 Skąd: WrO ![]() |
CYTAT("And280":2d3bllt9) ile dales za pompke lepiej oplacaloby sie chybq ja zregenerowac jest dobry fachowiec od pomp w policach i za 800zl zrobil by ci cala pompke i dal jeszcze na to 2 lata gwarancji co d ustawienia dawki tojedzi do pompiarza. a i zeby pompa chodzila z 90 przy kompie 110 to trzeba by bylo cos z mapami paliwa zrobic albo kompa wymienic bo to moze byc problem podpinales vaga??
Człowieku nie masz nawet pojecia o czym piszesz.. __________________________________________________ Przestaw minimalnie nastawnik w strone aku i probuj. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 25 December 2004 Skąd: Łódź ![]() |
To ja sie podłącze do tematu.
Wie ktoś może z jakiego materiału robione są krzywki w pompach wtryskowych i jakiej obróbce cieplnej są poddawane (np. do silników serii TDI)?? Tak na zdrowy rozum czy są to materiały i obróbki podobne do tych jakie stosuje sie na wałki rozrządu w innych samochodach? -------------------- RX-7 FD3s // Viper // Soarer // JZS147 // 325i // 523i // 323 BG 2,5V6 // Kadett C QP
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 30 April 2025 - 13:03 |