Shoutbox 0 nowych PW 

> BMC CDA
iradek
post Thu, 08 Feb 2007 - 08:09
Post #1

Rookie

Hej,

Czy ktoś używa filtru BMC Carbon Dynamic Filter? Wczoraj zakupiłem taki, więc jestem ciekawy Waszych opinii, czy warto było wydawać 800zł na ten filtr.

Pozdrawiam
R.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 7)
Wspieraj forum
post Thu, 08 Feb 2007 - 08:09
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
gn11.WASyL
post Thu, 08 Feb 2007 - 08:44
Post #2

Forum Killer

za 300 zł to warto, za 800 to idzie zrobić cały dolot z kwasiaka u jednego z tunerów i jeszcze parę złotych w kielni zostanie, IMO za taką cenę nie warto

pzdr

+Quote Post
guluwroc
post Thu, 08 Feb 2007 - 09:26
Post #3

Forum Killer

CYTAT("iradek":3oc2n6o1)
Hej,

Czy ktoś używa filtru BMC Carbon Dynamic Filter? Wczoraj zakupiłem taki, więc jestem ciekawy Waszych opinii, czy warto było wydawać 800zł na ten filtr.

Pozdrawiam
R.

Ja zakupiłem taki mało używany na ebayu ale za 100 euro wiec połowe Twojego,myśle że ten filtr jest jednym z najlepszych na rynku ale cena za duza !! I jeszcze doczytaj bo tam jest napisane ze tylko do użytku wyścigowego można go stosować wiec bardzo musisz uważac w jakies dziwne dni takie jak deszcz błoto itd żeby czasem za daleko nie poleciało coś

--------------------
Ecuproject wrocław 513399363,502730289

+Quote Post
iradek
post Thu, 08 Feb 2007 - 09:41
Post #4

Rookie

Dzięki za info. Też wyczytałem na filtrze że "for track use only", ale jakoś się tym nie przejmuje za bardzo

Podobno najlepsze efekty są jak zaciąga powietrze z zewnątrz, ale rzeczywiście trezba uważać, żeby rure ustawić tak, żeby przejezdzając przez kałuże nie nalała się woda.
U mnie w Alfie, jeszcze jest jakieś dziwne pudełko przed przepływomierzem, które podobno reguluje dopływ powietrza, jak się jeżdzi w górach (rozrezdzone powietrze), ale mam plan, żeby wywalić całą tą rure, zamontować przepływomierz zaraz przy silniku, za tym filtr BMC potem długa rura dochodząca do do maski za zasysająca zimne powietrze z przodu. Dzięki temu mam nadzieje że woda nie doleci do filtra.

+Quote Post
gn11.WASyL
post Thu, 08 Feb 2007 - 10:10
Post #5

Forum Killer

przez seryjne układy dolotowe potrafi woda do silnika dolecieć więc i przez to dojdzie jak ędize dużo tej wody

pzdr

+Quote Post
Arttur
post Thu, 08 Feb 2007 - 19:56
Post #6

Frequent User

Warto czy nie warto to kwestia dyskusyjna ...
Tez mam taki u siebie i zaplacilem mniej wiecej tyle co Ty .
Taka po prostu jest cena nowego filtra..
Fakt ze jest to jeden z najlepszych filtrow na rynku i spisuje sie wysmienicie a dobre rzeczy kosztuja....
Kupujac nowy , wybierasz filtr dedykowany do swojego auta , jesli kupujesz uzywany to nie zawsze jest taka mozliwosc .
Oczywiscie inny tez moze dzialac ale dla mnie jest to jakas tam forma druciarstwa..
Notka ''for track use only'' jest przeznaczona na rynek amerykanski ze wzgledu na bzdetna poprawnosc polityczna , wszystkie czesci tuningowe maja taki dopisek w stanach ..
Przy profesjonalnej instalacji i normalnych warunkach eksploatacji , nie ma prawa zassac zadnej wody..

Pozdrawiam

--------------------
TT quattro + GT 2871R = :-)

+Quote Post
keyser
post Thu, 08 Feb 2007 - 20:08
Post #7

Forum Clubber

co do napisu "for track use only" to dokładnie tak jak napisał Arttur,

co do BMC CDA, to mogę powiedzieć z doświadczenia, że w M3 E46 dało nam 10KM więcej
wydaje mi się, że nieźle

ceny rzeczywiście nie są niskie, 800zł to niedużo bo do E46 kosztuje 800euro, ale wydaje mi się, że żaden dolot, a szczególnie z kwasiaka od rodzimych "tunerów" nie dorówna

+Quote Post
iradek
post Thu, 08 Feb 2007 - 23:22
Post #8

Rookie

Ok.. czyli mój zakup wygląda obiecująco... dzięki za info. Chce iść na hamownie przed i po, więc potem moge wrzucić jakiś wykres.

Pozdrawiam

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Sunday, 20 July 2025 - 12:58