![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 11 November 2006 ![]() |
witam kupowalem zawsze olej valvoline 10w60 synthetic blend w szarych a teraz mam 10w60 w czarnej i jest napisane
semi synthetic czyli pol a ten pierwszy niby tez jest pol ale nie jestem pewien wiec wole asie dowiedziec |
|
|
![]() |
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 01 February 2003 Skąd: Warszawa/Wiedeń ![]() |
to mi jeszcze wyjasnij po co kolejny temat o tym samym ??? bylo przerabiane minimum 2 razy...
-------------------- 1992 200SX S13 - reaktywacja.
|
|
|
![]()
|
|
to pokaz mi temat gdzie jest to wyjasnione, jak czytam to jeden post zaprzecza drugiemu jeden pisze pol drugi full wiec nie wiem
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
duzo tu nie wniosles dzieki za szczera pomoc
|
|
|
![]()
|
|
ale o co Ci chodzi? wpisujesz Valvoline w szukajke i masz lekture na pol nocy... wszystko podane, nawet kwestia zmiany opakowania byla dyskutowana...
nie widze potrzeby zakladania nowego watku o czyms, co dawno omowione bylo... nie marudz, tylko zapoznaj sie z zasadami forum, bo inaczej dlugiej kariery nie wroze... Added after 17 seconds: pierwszy z brzegu - viewtopic.php?t=15124&highlight=valvoline bolalo? -------------------- 1992 200SX S13 - reaktywacja.
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Róznią się przede wszystkim ceną i zastosowaną bazą olejową (zapewne też i ilością i rodzajem zastosowanych pakietów uszlachetniaczy a one znacząco wpływają też na cenę produktu)...
Pełny syntetyk 10/60 to typowy olej do zastosowań sportowych, gdzie są wysokie obroty i temperatury. Półsyntetyk 10/60 to taki bez urazy... zapychacz przechodzonych silników, które już swoje naganiały i lubią "wypić" troche oleju. Do sportu przez duże "S" już się nie nanadje, ze względu na zastosowaną baze... która nie wytrzyma takich tempertur jak syntetyczna. |
|
|
![]()
|
|
mowisz ogolnie czy o tym konkretnym przypadku?
bo jesli nie zmienia sie cena, nie zmienia sie opis ani nazwa, tylko kolor butelki i napis z "synthetic blend" na "semi-synthetic (nie pamietam czy blend czy nie, butelke mam w samochodzie) to raczej malo prawdopodobne jest zeby nagle zaczeli lac inna zawartosc... -------------------- 1992 200SX S13 - reaktywacja.
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Z tego co wiem, Valvolina ma dwa produkty o lepkościach 10/60
Jeden to olej syntetyczny a drugi półsyntetyk.... |
|
|
![]()
|
|
ProRacingTechnology Dołączył: Tue, 15 October 2002 Skąd: Marki k/Warszawy ![]() |
W czarnych butelkach, to pełen syntetyk, a w szarych, to pół syntetyk. Oba 10W60. Oczywiście chodzi o Valvoline.
-------------------- UNIT Racing
|
|
|
![]()
|
|
no to juz zglupialem...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 02 April 2005 Skąd: Białystok ![]() |
CYTAT("Dr Red Devil":1z2p5aey) W czarnych butelkach, to pełen syntetyk, a w szarych, to pół syntetyk. Oba 10W60. Oczywiście chodzi o Valvoline.
do dzisiaj tez tak myslalem,ale cos jest nie tak... wczesniej lalem szary 'synthetic blend' potem juz go w IC nie bylo,byl tylko czarny taki "full" [url=http://img297.imageshack.us/my.php?image=20060626ee0.jpg:1z2p5aey] ![]() pare dni temu kupilem olej na wymiane i zeby nie ten topic to bym nie zauwazyl ze w czarnej jest znowu "synthetic blend" o co tu chodzi [url=http://img109.imageshack.us/my.php?image=20061115cz1.jpg:1z2p5aey] ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 24 February 2005 Skąd: DW-R ![]() |
mi też I.... ...s wcisnął ostatnio "czarną owcę"
6 albo 7 zmian oleju 10w60 vr1 ( 6xczarna butla full s. ] a ostatnio wśród sześciu butelek znalazła się jedna s.blend[b] [url=http://imageshack.us:3aniawzp] ![]() niestety zawartość znalazła się w silniku Sprzedawca w I..... ...ie powiedział mi na drugi dzień że to to samo bo na odwrocie butelek sa te same oznaczenia [url=http://imageshack.us:3aniawzp] ![]() więc reklamacja a w odpowiedzi na to przedstawiciel dystrybutora podobno na szkoleniu powiedzial sprzedawcom że to ten sam olej tylko coś z naklejkami cyt."nie tego" i już nie kupię Valvo w I... ...s na szczęście we Wrocławiu jest więcej miejsc gdzie można go kupić -------------------- Perfect Preparation Prevents Poor Performance
|
|
|
![]()
|
|
i oto wlasnie mi chodzilo ja mam jeszcze inna nazwe na czarnej butli "semi synthetic "o co tu chodzi a sprzedawca zazeka sie ze to ten sam olej co w szarej butli "synthetic blend"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 24 February 2005 Skąd: DW-R ![]() |
CYTAT("Zka!":yf4mzvap) i oto wlasnie mi chodzilo ja mam jeszcze inna nazwe na czarnej butli "semi synthetic "o co tu chodzi a sprzedawca zazeka sie ze to ten sam olej co w szarej butli "synthetic blend"
jak możesz to wrzuc fotkę -------------------- Perfect Preparation Prevents Poor Performance
|
|
|
![]()
|
|
niestety dopiero w niedziele
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 14 December 2004 Skąd: W-wa ![]() |
a gdzie można go kupić w W-wie ?
-------------------- Evo 6 TME, 2.3, gt35r, dużo węgla w budzie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 23 September 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
w Warszawie w InterCars'ie kupiłem ostatnio w czarnej butelce "synthetic blend"
-------------------- we ride together, we die together...
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
CYTAT("Zka!":1q9p9rr5) i oto wlasnie mi chodzilo ja mam jeszcze inna nazwe na czarnej butli "semi synthetic "o co tu chodzi a sprzedawca zazeka sie ze to ten sam olej co w szarej butli "synthetic blend"
"full synthetic" - wiadomo, pełny syntetyk "semi synthetic" - półsyntetyczny "synthetic blend" - tzw. częściowo syntetyczny... ... nie są to te same oleje. Chyba każda firma olejowa ma produkty tego typu produkty.... ale w innych nie spotkałem sie osobiście z tak mylnym oznaczeniem dla klienta końcowego. Jeżeli olej "synthetic blend" ma zastąpić na rynku olej "semi synthetic " to tylko na plus dla klienta. Bardzo źle, że jest on mylony z pełnym syntetykiem |
|
|
![]()
|
|
a mozna mieszac semi synthetic z synthetic blend??
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 19:25 |