![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 27 November 2003 Skąd: Plateau/Warszawa ![]() |
Zależy mi na odrestaurowaniu auta z '72.
Czy możecie polecić kogoś, kto zrobi NAPRAWDE dobrze, chociaż prace blacharskie? Nadwozie jest do obspawania, a część elementów do wymiany. Dzięki z góry, nie chcę się po prostu naciąć, bo to zbyt duża sprawa na fuck'upy. |
|
|
![]() |
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() SHIFT_oldschool Dołączył: Sun, 14 November 2004 ![]() |
O jakie dokładnie auto ci chodzi i - poza obspawaniem - jakiego typu prace blacharskie przewidujesz? Są warsztaty specjalizujące się w różnych autach. IMO najlepsze umieściłem w podobnym wątku na forum klasyków.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 02 May 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Napisz jakie auto...
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki, przyznaję, że nie zajrzałem tam
Chodzi o BMW E9. Auto ma być dopiero kupione i wiem, że napewno będzie przy tym masa roboty, a chcę, żeby wszystko od początku i bez poprawek było tak jak należy. |
|
|
![]()
|
|
![]() SHIFT_oldschool Dołączył: Sun, 14 November 2004 ![]() |
Czyżby to czarne E9 z Wrocławia, które na Allegro idzie za 18 koła? Motor 3.0 czy 2.5? Po doświadczeniach taty i moich muszę powiedzieć, że cieżko jest tak odrestaurować auto, żeby nie musieć wracać raz na jakiś czas do warsztatu. Jeżeli chodzi o zakład stricte blacharski, to o jednym napisałem we wspomnianym wcześniej wątku, i w miarę możliwości postaram się zdobyć namiar lub po prostu numer do tamtejszego biura. Może w ten weekend uda mi się do nich podjechać, zobaczymy. Które elementy nadwozia będą do wymiany? Przypuszczam że jak będziesz ją chciał tu i ówdzie ciąć żeby wspawać nowy metal, to będziesz musiał zrobić jej kompletne piaskowanie (być może dwukrotne - przed i po robocie). Nie ma chyba u nas żadnego warsztatu specjalizującego się w starych BMW, dlatego dobrego serwisu będziesz musiał po prostu poszukać. Jeżeli mogę coś polecić - Andrzej Jankowski z Mysiadła to dobry fachowiec, ale przygotuj się na godzinę wyjętą z życiurysu, lubi pogadać...IMHO najlepszym wyjściem dla ciebie będzie najpierw zrobienie kompletnej blacharki i lakieru, a potem znalezienie dłubka, który by siedział przy twoim aucie i je powoli składał część po części. Wszystko zależy od funduszy - możesz np. oddać auto do takiego Rzepeckiego w Jabłonnej, ale kompletna renowacja będzie się wiązała z większymi kosztami niż robienie auta po trochu u różnych fachowców. Inna sprawa że łatwo jest się naciąć, o czym wiele osób dość boleśnie się przekonało...
Aha, jeszcze jedno - jak szukasz E9, to wybieraj spośród aut gaźnikowych. Mechaniczny wtrysk to masa niewdzięcznej roboty... |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 16 November 2004 Skąd: 22 ![]() |
CYTAT("Darkstar":3l41dtvw) Andrzej Jankowski z Mysiadła to dobry fachowiec, ale przygotuj się na godzinę wyjętą z życiurysu, lubi pogadać......
jest dokładnie tak jak mówisz młodsza część z tego warsztatu jest teraz na ulicy Mineralnej 26 w Mysiadle nie wiem czy byś się załapał na jakiś termin w tym roku |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 17 July 2004 Skąd: Wrocław ![]() |
CYTAT("PMN":1ydzfilb) Zależy mi na odrestaurowaniu auta z '72.
Czy możecie polecić kogoś, kto zrobi NAPRAWDE dobrze, chociaż prace blacharskie? Nadwozie jest do obspawania, a część elementów do wymiany. Dzięki z góry, nie chcę się po prostu naciąć, bo to zbyt duża sprawa na fuck'upy. Pogadaj z uzytkownikiem Buba6 - on się najbardziej kuma w klasycznych motocyklach, ale autkami starszymi ZTCW też się zajmował. Może on coś pomoże. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 29 March 2004 Skąd: WF i WWL ![]() |
-------------------- ex najszybszy SAAB w Polsce
ex pierwszy Viggen cabrio w Polsce Teraz jakiś marny 9-5 po chipsie by Coobcio |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 24 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
[url:1vy1udxd]http://www.starealejare.pl/[/url:1vy1udxd]
-------------------- www.iacoski.com - grafika motoryzacyjna
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 22 March 2006 Skąd: Sko-Kam ![]() |
CYTAT Czyżby to czarne E9 z Wrocławia, które na Allegro idzie za 18 koła? Motor 3.0 czy 2.5?
Pewnie nie bo tamto Auto odrestarowane ,zarejesrtowane,jeżdzące,sprawne technicznie. Modelu z tym silnikiem wyszło około 750 szt.Nie ma nawet go w najszczegółowszych katalogach samochodowych |
|
|
![]()
|
|
Hmmm...
Może lepiej poszukać dość dobrze odrestaurowanego/utrzymanego egzemplarza w niemczech.. Może drobniejsze naprawy nie będą, aż tak straszne (i nie dadzą okazji do fuck up'ow). Wolałbym uniknąć jeżdżenia od jednego fachowca do drugiego- rozproszenie odpowiedzialności i części. Nie chodzi tu o czas, ani o jakąś wielką oszczędność. Jakość na pierwszym miejscu. W razie czego będę szukał Rzepeckiego w Jabłonnej. Mógłbyś rozwinąć temat problemów z mechanicznym wtryskiem? Chodzi o pompę wtryskową? @M1 jaki unikalny silnik jest w E9 z Wrocławia? |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 12 January 2006 Skąd: Kraków ![]() |
W Krakowie na Bolesława Chrobrego jest warsztat Piaseckich. Prowadzi to ojciec z synem. Spróbuj sobie coś wygooglać, a jak nie znajdziesz to daj znać na PW, w przyszym tygodniu tam będę to wezmę numer do właściciela.
Specjalizują się w starszych i nowszych Betkach, ostatnio restaurowali 328 z 1939r. Warto przynajmniej się skonsultować, bo się dobrze orientują na rynku niemieckim. Mają tam sporo klientów, przywożą autka Helmutów, robią tutaj i zawożą spowrotem. A no i tanio raczej nie będzie |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Wołomin ![]() |
CYTAT("karmi":1t8b5qfb) CYTAT("Darkstar":1t8b5qfb) Andrzej Jankowski z Mysiadła to dobry fachowiec, ale przygotuj się na godzinę wyjętą z życiurysu, lubi pogadać...... jest dokładnie tak jak mówisz młodsza część z tego warsztatu jest teraz na ulicy Mineralnej 26 w Mysiadle nie wiem czy byś się załapał na jakiś termin w tym roku Byłem u niego wczoraj, zamówienia przyjmuje na jesień. Added after 7 minutes: CYTAT("PMN":1t8b5qfb) Hmmm...
Może lepiej poszukać dość dobrze odrestaurowanego/utrzymanego egzemplarza w niemczech.. Może drobniejsze naprawy nie będą, aż tak straszne (i nie dadzą okazji do fuck up'ow). Wolałbym uniknąć jeżdżenia od jednego fachowca do drugiego- rozproszenie odpowiedzialności i części. Nie chodzi tu o czas, ani o jakąś wielką oszczędność. Jakość na pierwszym miejscu. W razie czego będę szukał Rzepeckiego w Jabłonnej. Jabłonna, Mysiadło, Jawczyce - wszyscy robią auta kompleksowo i jeździć po zakładach nie trzeba. U Jankowskiego można lepiej dogadać się co do ceny, bo bierze "od roboty" a nie "od godziny", przykładowo Rzepecki liczy 50pln/godzinę, Classic Motors 70pln/godzinę a odrestaurowanie od kupki złomu do gabinetu to 1000-3000 godzin Firmy najchętniej biorą auta do kompletnej renowacji, a unikają poprawiania po kimś - co zrozumiałe ze względu na odpowiedzialność itp. -------------------- dragracingowy spiker do wynajęcia ;)
_http://www.youtube.com/watch?v=2opWEnxSs1g |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 03 May 2004 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 19 September 2005 Skąd: Warszawa ![]() |
Jest też typ w Pruszkowie, zrobił już bardzo ładnie dwie 2002, ma swój warsztat. Nie powiem, ze jest mega specem od restauracji, ale napewno fuszerki nie zrobi. Jakby co to moge znaleźć kontakt do niego.
-------------------- heading for the top!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 15 February 2005 Skąd: Poznań ![]() |
Ok to ja się podepnę. Znacie może jakichś magików z Poznania albo chociaż z Wielkopolski?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Tuesday, 16 September 2025 - 17:07 |