![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 04 February 2004 Skąd: Lublin ![]() |
Turbo Garrett T3/T4E - ile można z tego wycisnąć i jak sie ta turbina ma do K26 (chdzi o silnik audi 2,2T)?? Pytam bo ogolnie niedrogo można go kupić nową turbinkę(garretta a nie ala garretta). Jak duża jest ta turbina i jak wytrzymała? Bo np K26 ma bardzo ciężki wirnik, tak więc jej wkręcanie się będzie wolniejsze, ale za to będzie wytrzymalsza.
-------------------- taniekola.pl
|
|
|
![]() |
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 09 March 2004 Skąd: Krakow ![]() |
Do 1,3bar wytrzymuje bez problemow T3 , bo mialem taka... jak cos to mam ja jeszcze do sprzedania , jak cos to priv.
-------------------- prawda w oczy kole...a wtedy daje sie zakas pisania....gorzej jak za komuny...
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("Greg89":3v8c44wy) Do 1,3bar wytrzymuje bez problemow T3 , bo mialem taka... jak cos to mam ja jeszcze do sprzedania , jak cos to priv.
Dziękuje. Jeśli kupię to tylko nówkę na gwarancji. -------------------- taniekola.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 09 March 2004 Skąd: Krakow ![]() |
CYTAT("pilachgt":1l5s6crl) CYTAT("Greg89":1l5s6crl) Do 1,3bar wytrzymuje bez problemow T3 , bo mialem taka... jak cos to mam ja jeszcze do sprzedania , jak cos to priv. Dziękuje. Jeśli kupię to tylko nówkę na gwarancji. spoko tak apropo , po ile chodza nowki teraz? -------------------- prawda w oczy kole...a wtedy daje sie zakas pisania....gorzej jak za komuny...
|
|
|
![]()
|
|
595$ + przesyłka , cło i vat
Ma ktoś może taką turbinkę w samochodzie, by coś więcej mógłbym się o niej dowiedzieć. -------------------- taniekola.pl
|
|
|
![]()
|
|
Nikt nic nie wie?? Czy nikomu nie chce się nic napisać?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 22 November 2002 Skąd: Stalowa Wola/Warszawa ![]() |
1
Garrett T3/T4E - Turbine A/R 54 - Kompressor A/R 63 - Einlass/Auslassrad 55/50mm - 360° Rennsportlagerung - max. Leistung 360 PS - internes Wastegate bis 1,6 bar - für 1,8-2,2l 2 Zur Versteigerung steht ein nagelneuer Turbolader der T-Baureihe. Bei diesem Lader handelt es sich um einen Rennsport-Turbolader der max. 460 PS leisten kann. Der leistungsstärkste Lader der Bauart T3/T4E Verbesserte Gleitlagerung gegenüber Serienturbolader. Er ist für Turboumbauten von 1,8-2,9l Motoren vorgesehen. Ideal für 16V oder VR6 Turbo Low Budget Prokjekte. Ansprechen beim VR6 bei ca. 3000 Umin. Am 16V etwas später. Sehr gut nutzbar für Beschleunigungsrennen da frühes Ansprechen und hohe Endleistung. Dieser Lader ist vergleichbar mit einem K26/27 von KKK, spricht aber noch etwas früher an. Es können Drücke von bis zu 2,0 bar gefahren werden. Bei 0,9 bar liegen schon ca. 300 PS an je nach Motor. (Beispiel VR6 bei 0,9 bar) Daten: Verdichterturbine Eingang = 76mm konisch Innendurchmesser - A/R 60 Abgasgehäuse Ausgang = 60mm Innendurchmesser - A/R 63 Hosenrohranschluss T3 Standard mit 4-Lochflansch Krümmeranschluss T3 Standard nur externes Wastegate fahrbar Der Lader kann natürlich auch beim 1,8T sowie bei Opel C20LET Motoren verwendet werden. Mapy wydajnosci pewnie gdzies sa dostepne np. http://www.turbofast.com.au/FlowTO4E.html http://www.rangerpowersports.com/tech/?p=132 na koncu strony -------------------- Fiat ///// Car of the Year 1967/1970/1972/(1980)/1984/1989/1995/1996/(1998)/(2001)/2004/2008
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki wielkie tomeQ. Przynajmniej już wiem że będzie lepsza od k26.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 04 May 2025 - 15:05 |