![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 28 January 2004 Skąd: Łódź ![]() |
Czy ktoś się z ta usługą już z was spotkał. Jeśli możecie powiedzcie, gdzie i za ile to wykonać.
-------------------- Tuning z umiarem...
|
|
|
![]() |
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 22 June 2004 Skąd: W-wa ![]() |
pytałem kiedys (z 8 lat temu) w Krakowie Czaji (gość prostuje, spawa i odbudowywuje alu felgi od kilkunastu lat) i nie dał się tknąć do takiej roboty.
obecnie nie jeździł bym sam na takich felgach nawet gdyby ktos to robił. -------------------- ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 29 October 2003 Skąd: Warszawa / cultstyle.pl ![]() |
gosc z tego seicento poszerza felgi alu ..... tel. masz na fotce
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 27 June 2005 Skąd: Kraków ![]() |
CYTAT("moch":1qp9jjq6) Czy ktoś się z ta usługą już z was spotkał. Jeśli możecie powiedzcie, gdzie i za ile to wykonać.
Zapytam niegrzecznie POCO na rynku jest taka gama felg ze idzie coś wybrać co ci bedzie pasowało i bedzie bezpieczne A zawsze zostają ci MATIGI jak chcesz małe a szerokie naprzykład 13" wysokości i 11" szerokości Czaje menczyłem z rok temu o poszeżenie stalek tez się niedał ruszyc ale potem znalazłem Matigi |
|
|
![]()
|
|
Widzisz... auto, które szykuje i tak ma jeździć jedynie na zloty. Model felg, które posiadam jest już DAWNO nie produkowany i bardzo ciężki do zdobycia. Poza tym jest to docelowy model zamontowany w aucie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 27 June 2005 Skąd: Kraków ![]() |
NIema felg niedozdobycia kwestia ceny i gdzie się ich szuka
Ps: moje przyjechały ostatnio z FRANCJI |
|
|
![]()
|
|
Tłumaczę dalej. Napisałem, że model felg, które posiadam jest ciężi do zdobycia, ja je zdobyłem, ale nie ma ich szerszych niż 5.5 cala, a po poszerzeniu nadkoli, schowają się one w nadkolach. Rozwiązanie jest ... zmienić felgi, ale tego nie chcę. Więc chce je poszerzyć.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Wołomin ![]() |
a nie lepszym rozwiązaniem (chociaż też kiepskim) były by dystansy?
Sorki, że taki robimy offtopic, ale dystans, mimo wszystkich swoich minusów, bezpieczniejszy jest niż poszerzana fela. -------------------- dragracingowy spiker do wynajęcia ;)
_http://www.youtube.com/watch?v=2opWEnxSs1g |
|
|
![]()
|
|
![]() FotoPstryk Dołączył: Wed, 02 March 2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
CYTAT("Marlon":f59w0ir1) a nie lepszym rozwiązaniem (chociaż też kiepskim) były by dystansy?
Sorki, że taki robimy offtopic, ale dystans, mimo wszystkich swoich minusów, bezpieczniejszy jest niż poszerzana fela. a jakie ma niby minusy??? |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Wołomin ![]() |
A chociażby szybsze zużycie łożysk, większa masa nieresorowana, wreszcie - jak się przedobrzy - gorsze prowadzenie.
-------------------- dragracingowy spiker do wynajęcia ;)
_http://www.youtube.com/watch?v=2opWEnxSs1g |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 29 October 2003 Skąd: Warszawa / cultstyle.pl ![]() |
Skoro auto ma byc tylko na zloty to w czym problem ?
MOCH napisz jakie to felgi , bo mam troche namiarów na rozne "dziwne" felgi np. Speedline 8x13 do Fiata , pochodza z 1976r |
|
|
![]()
|
|
Melbery.
CichyG60, coś "klasykowego" dość szerokiego mi potrzebne, najlepiej 6J13 na przód i 7J13 na tył. -------------------- Tuning z umiarem...
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 17 February 2005 Skąd: Katowice ![]() |
Dystans z aluminium zwiększa mase resorowaną o jakieś 150-300 gram, więc nie ma tragedii. Większy przyrost masy resorowanej otrzymamy, kiedy zamienimy koła 13 calowe z oponami 165/65/13 na koła 15 calowe 195/50/15. A taka przeróbka jest najczęściej stosowana obecnie w samochodach jeżeli chodzi o koła.
pozdrawiam szaba -------------------- Szabana_Design
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 02 May 2025 - 02:55 |