![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 21 October 2008 ![]() |
Witam,
Polecam moje Audi w całości lub tylko rarytasy ![]() Link do ogłoszenia na końcu. tel. 729 438 663 CAŁOŚĆ Oryginalnie było to audi A4 B6 Q, silnik: 3.0 V6 z instalacją gazową. Teraz jest założony silnik z audi S4 B5 o oznaczeniu AGB i mocy 265KM. Pełna seria: oryginalny program, turbiny i dolot - świetna baza do tuningu lub fajne auto na codzień. Przed włożeniem w silniku zostały wymienione uszczelki pod deklami zaworów, odma - na oryginalną z ASO za 550zł, kompletny rozrząd z pompą wody, termosta - na oryginalny z ASO, świece i kable, wszystkie filtry i oleje, elektrozawory - N75 i 2x DV, nowa jest też przepływka. Kompresor klimatyzacji został z B6 - klima nabita i sprawna. Skrzynia biegów pochodzi również z S4 B5 - oznaczenie DSY (tytanowe synchronizatory jedynki i dwójki), sześciobiegowa Duży hamulec z tarczą 345mm i zaciskami z S4 B6 - można zblokować koła z każdej prędkości. Nie grzeje się z przy częstym hamowaniu. Nowe tarcze i klocki ATE Felgi 18 cali oyrignalne Audi, model: FLAT FIVE Gwintowane zawieszenie z regulacją wysokości. Do auta dodaję komplet zimowych alusów 16 cali i mały hamulec na zimne, bo na obecne tarcze wchodzi minimum 18 cali. W audi założona jest instalacja gazowa, jednak nie jest podłączona do silnika. Spalanie nie jest przerażające, a szkoda taki silnik gazem męczyć. SWAP Mogę sprzedać również pakiet do przeróbki praktycznie każdej benzynowej A4 B6 (nawet bez Quattro i w automacie) w Audi 2.7BiTurbo, Quattro, 265KM, z dużymi hamulcami. W skrócie jest to: silnik kmpl+skrzynia+wał+dyfer+duże hamulec z S4 B6 345mm+felgi Audi 18`` - pasuję do każdej benzynowej A4 B6 Quattro, bez znaczenia czy automat czy manual. Jak nie masz Quattro to musisz jeszcze dokupić wózek tylnego zawieszenia i półosie za jakieś 500zł, pozostałe elementy do przeróbki w Q masz w pakiecie. 1.Kompletny swap silnika ze skrzynią, sprzegłem itd.(do odpalenia)AGB, 265KM, 2.7BiTurbo z audi S4 B5, Wszystko seryjne: dolot, IC, turbo, wtryski, program. ECU bez immo-współpracuje z zegarami w każdym audi. Przy 211 000, w kwietniu, przed włożeniem silnika wymieniłem: rozrząd(INA), wszystkie filtry, oleje (w skrzyni i dyfrze też), świece, kable, zawór N75 - nowy z ASO. Do dzisiaj wymieniłem jeszcze przepływomierz (bosch), dwa zawory DV - z ASO. WIĄZKA SILNIKA MA PRZEŁOŻONE PINY DO WTYCZEK Z B6( 4 zamiast 5 wtyczek) BEZ CIĘCIA I LUTOWANIA, pasuję do fabrycznych gniazd w każdej benzynowej A4 B6. Tak przygotowany silnik można wymienić samemu, wystarczą klucze. Nie trzeba ogarniać elektryki. Cena takiej usługi w warsztacie nie przekracza 1000zł, a ze znalezieniem warsztatu nie będzie problemu, bo potrafi to każdy mechanik Kompresor klimatyzacji został z B6, nowszego typu bez awaryjnego sprzęgiełka. Sterowanie wentylatorów chłodnic modułem z S4, który występuje tylko w Audi S4 B5. Dzięki czemu jest możliwość podpięcia czujnika "temperatury pod maską", oraz można wysterować elektryczną pompę wody działającą po zgaszeniu silnika. Rurki od wody spasowane pod fabryczne chłodnice z B6 w automacie. Skrzynia DSY, 6 krótkich biegów, również z S4. Najlepsza skrzynia z jakiej korzystałem, biegi są praktycznie równo rozłożone co ok. 50km/h. Vmax tej skrzyni to 297km/h przy 6800obr/min na 6biegu. Chłodzenie oleju w skrzyni biegów wodą - całe orurowanie w komplecie. Pasuje do chłodnicy od audi z automatyczną skrzynią biegów z dwoma dodatkowymi krócicami. 2. Wał oraz dyfer pasujące długością i przełożeniami (4.11) do skrzyni z S4. Taki zestaw podejdzie do każdej A4 B6. 3. Duże hamulce, 345mm, jeden tłok. . Działają rewelacyjnie, ze 100km\h zatrzymują auto ważące 1720kg w 4s. Blaszki na zaciskach z napisem "Quattro". Hamulce zmieniałem przy 214 000, wtedy założyłem nowe tarcze i klocki ATE. Ledwo dotarte. Pasują P&P na zwrotnice 4. Felgi 18``, 5x112, Audi FLAT FIVE, ori. Opony letnie - warto wymienić przed sezonem. Wszystko jest zamontowane w samochodzie, więc można przyjechać, zobaczyć potestować. Do 100km/h przyśpiesza w około 6,5s. Dla zainteresowanych mogę udostępnić plik CSV z ME7loggera. https://www.otomoto.pl/oferta/audi-a4-2-7-b...m-ID6zqAtn.html |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 04 July 2025 - 16:52 |