![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 25 September 2007 ![]() |
Witam.
Szukam już jakiś czas takiego auta w Avancie i w związku z tym mam kilka pytań . - gdzie na chip z takim sprzętem . A4 robili mi chłopaki z Ecuproject z Wrocka i jestem zadowolony . - pytanie o dźwięk silnika . W ustawieniach comfort ( posiada aktywny wydech ) , z wydechu jest cicho ,ale silnik pracuje jakoś tak suszarkowo / czasem tak słychać silniki jak stoją w jesienne dni w wilgotnych warunkach i paski lekko poskrzypią . Czy ten silnik ma inny dźwięk niż wersja 204/245 ps , bo posiada kompresor ? - czy można jakoś zweryfikować przebieg auta po VIN , auto z Niemiec. - czy w serwisie VW ( taki jest pod ręką ) będą potrafili mi powiedzieć coś o kondycji wtrysków ( jakieś korekcje / nie znam sie na tym kompletnie / nie moja branża ![]() - jakieś szczególne bolączki tego auta ??? Pozdrawiam. I dzieki za pomoc. -------------------- A4 AWX Switzer P196/400 by Ecuproject .
A6 Avant 3.0 Bitdi 430/833 by Vagtune . |
|
|
![]() |
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 April 2009 Skąd: Jasło ![]() |
Witam. Szukam już jakiś czas takiego auta w Avancie i w związku z tym mam kilka pytań . - gdzie na chip z takim sprzętem . A4 robili mi chłopaki z Ecuproject z Wrocka i jestem zadowolony . - pytanie o dźwięk silnika . W ustawieniach comfort ( posiada aktywny wydech ) , z wydechu jest cicho ,ale silnik pracuje jakoś tak suszarkowo / czasem tak słychać silniki jak stoją w jesienne dni w wilgotnych warunkach i paski lekko poskrzypią . Czy ten silnik ma inny dźwięk niż wersja 204/245 ps , bo posiada kompresor ? - czy można jakoś zweryfikować przebieg auta po VIN , auto z Niemiec. - czy w serwisie VW ( taki jest pod ręką ) będą potrafili mi powiedzieć coś o kondycji wtrysków ( jakieś korekcje / nie znam sie na tym kompletnie / nie moja branża ![]() - jakieś szczególne bolączki tego auta ??? Pozdrawiam. I dzieki za pomoc. Jeśli chodzi o dzwięk silnik to robiłem takowe 3.0TFSI w A6 C7 i dzwięk kompresora jest inny to wiadomo z racji kompresora a nie turbo. Wersje diesli 3.0TDI 204KM/245KM nie posiadaja kompresora. Tak samo 313km. -------------------- GREGOR10.PL ChipTuning Hamownia Modyfikacje VW AUDI BMW MERCEDES PORSCHE
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 16 September 2015 ![]() |
Patryk z ecu ma wlasnie taki silnik w swoim a6 jesli sie nie myle..
![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 20 June 2014 ![]() |
- czy można jakoś zweryfikować przebieg auta po VIN , auto z Niemiec. - czy w serwisie VW ( taki jest pod ręką ) będą potrafili mi powiedzieć coś o kondycji wtrysków ( jakieś korekcje / nie znam sie na tym kompletnie / nie moja branża ![]() Przebieg możesz zweryfikować w serwisie poprzez przeczytanie ostatnich wpisów serwisowych, ale tylko jak będziesz miał auto na własność, albo właściciela obok. A diagnostyka jest możliwa tylko w komplecie przeglądu przedzakupowego, i z tego co wiem diagnoza wtrysków to wyłącznie odczytanie komputera i posłuchanie silnika. Tak przynajmniej jest w ASO ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 07 January 2009 Skąd: Rzeszów ![]() |
Jak masz blisko to EcuProject ogarnie temat, ładnie się robią na 370-400KM.
![]() -------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 15 March 2009 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Zdobądź vin i znajdź np. na forum passata człowieka 'comoaligato', który za drobną opłatą wyśle Ci szczegółową historię samochodu. Wielkie dzieki . Bede szukał ![]() Co do programu , skoro Ecu robi ten silnik , to sprawa jasna ![]() Musze jeszcze dorwać jakiś inny egzemplarz i posłuchać silnika czy ten kompresor rzeczywiscie nadaje silnikowi takiego troche suszarkowego dźwięku ![]() -------------------- A4 AWX Switzer P196/400 by Ecuproject .
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 18 September 2008 Skąd: Tarnobrzeg/Warszawa ![]() |
Koledzy wyżej już Ci pisali: tam nie ma żadnego kompresora
![]() -------------------- '84 Opel Kadett V6 powered by Transplantz Best ET 14.975 VAG Racing 2014 - bo tak
'97 BMW 328i 233KM/282Nm by 109-Performance - na co dzień '00 Honda Integra Type R W1 PROFI 248KM/215Nm by strojenia.pl - na tor '05 Renault Megane RS225 274KM/383Nm powered by ECUmajster - na weekend |
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzieki . Bede szukał ![]() Co do programu , skoro Ecu robi ten silnik , to sprawa jasna ![]() Musze jeszcze dorwać jakiś inny egzemplarz i posłuchać silnika czy ten kompresor rzeczywiscie nadaje silnikowi takiego troche suszarkowego dźwięku ![]() Hmm , a ja zawsze myślałem ,że tam jest kompresor do niskich obrotów i duże turbo , które pompuje na wysokich. Silnik kręci się do 5200 rpm . To co tam siedzi za układ ? Małe i duże turbo ? -------------------- A4 AWX Switzer P196/400 by Ecuproject .
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 20 November 2005 ![]() |
Dwie takie same ztcw. Małą i dużą masz w BMW 35d, 40d.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 18 September 2008 Skąd: Tarnobrzeg/Warszawa ![]() |
Tak BTW, czy są jakieś seryjnie produkowane samochody z silnikiem diesla wyposażonym w kompresor?
-------------------- '84 Opel Kadett V6 powered by Transplantz Best ET 14.975 VAG Racing 2014 - bo tak
'97 BMW 328i 233KM/282Nm by 109-Performance - na co dzień '00 Honda Integra Type R W1 PROFI 248KM/215Nm by strojenia.pl - na tor '05 Renault Megane RS225 274KM/383Nm powered by ECUmajster - na weekend |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 05 November 2012 ![]() |
Mazda miała kiedyś diesla z kompresorem - Comprex chyba się to nazywało
|
|
|
![]()
|
|
Doczytałem ,że jest małe turbo sterowane elektronicznie ( cokolwiek to znaczy ) i duże
![]() -------------------- A4 AWX Switzer P196/400 by Ecuproject .
|
|
![]()
|
|
Jeszcze tylko pytanie o procedurę startową . Jak to się robi ?
Auto wstępnie zarezerwowane ![]() Pozdr. -------------------- A4 AWX Switzer P196/400 by Ecuproject .
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 07 January 2004 Skąd: wawa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 17 February 2005 ![]() |
Tyle, że elektryczny.
-------------------- 2024 F-Pace D300
2011 E90 330d 2000 W210 E55 BTG 9:49 (IS200) |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
pojedź do evo, pewnie ugra kilka km więcej niż ecu
![]() |
|
|
![]()
|
|
Auto nabyte
![]() Co do wyboru Ecu czy evo , jestem zadowolony z Ecu i u nich sie pojawię . -------------------- A4 AWX Switzer P196/400 by Ecuproject .
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 20 July 2025 - 05:18 |