![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 February 2007 ![]() |
panowie - może ktoś się wypowiedzieć na temat układów wydechowych tej firmy ? najlepiej w 2.0 tfsi
silnik siedzi w leonie 1P ? -------------------- ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
|
|
|
![]() |
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 09 December 2007 ![]() |
Miałem pare puszek/tłumików ich produkcji w rękach - świecidełka nic więcej, wygłuszenie strasznie słabe, do tego pękają nagminnie na spawach.
-------------------- Renault Clio Sport 2 - rajdówka w ciągłej budowie ....
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 25 January 2006 Skąd: Krosno ![]() |
Mg motorsport wydech siedzi już 4 lata i mam wrazenie ze z 40 jeszcze wytrzyma...
-------------------- EVO X 590/740
Cooper S R56 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 11 June 2007 Skąd: WG ![]() |
wyrobów rm motors nie znam ale wypowiem się na temat innych których mam u siebie, a mam tylko tłumiki przelotowe z m-techu z Pruszkowa ( resztę spawałem sam ), jeżdżą już z 5 lat i nie widać żadnych pęknięć, co do głośności to trudno mi powiedzieć czy się zwiększyła ale wydaje mi się że są ciche.
-------------------- A4 Allroad 3.0TDI
KTM 520EXC |
|
|
![]()
|
|
Konkurencjo oferte znam interesuje mnie ta konkretna firna z okolic Olsztyna i opinie o jej produkcie
-------------------- ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
|
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
Konkurencjo oferte znam interesuje mnie ta konkretna firna z okolic Olsztyna i opinie o jej produkcie Kolega w cuprze ma od nich DP, pękł cały na spawie. -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 10 January 2010 Skąd: Olsztyn ![]() |
Potem znajde zdjecie... Kolega zalozyl u nich sobie wydech srodkowy. Po pol roku pekl na spoinie, wygluszenia w srodku jak na lekarstwo... Pospawalem. Po kolejnym roku z czego auto jeździło symbolicznie pękł z drugiej strony i dodatkowo cala nierdzewka zmienila kolor na bury... O polowe tańszy chinczyk wydaje nam sie porzadniejszy...
https://drive.google.com/file/d/0B6au6ZBKDp...sp=docslist_api https://drive.google.com/file/d/0B6au6ZBKDp...sp=docslist_api https://drive.google.com/file/d/0B6au6ZBKDp...sp=docslist_api Oczywiscie na zdjecisch juz czesc moich spawow wiec piekne nie sa. Ale trzymaja ![]() -------------------- Ford Sierra 2,9 sedan 24v6 Cosworth + Holset HX40 + LPG
Ford Sierra 2,3 sedan 16v + td04hl-19t - Turbogruz - 243Km, 430Nm. Ford Sierra 2.0 coupe V6 1983r mk1 - Zabytek Ford Sierra 2,3 sedan 16v - żonowóz... I 4 inne.... |
|
|
![]()
|
|
Dzieki to tyle w temacie dzwonimy do mg
-------------------- ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 27 February 2014 ![]() |
W saabie "przećwiczyłem" trzy opcje:
- magnaflow, bardzo dobre wykonanie, ale też i bardzo głośny - proex, tragiczne wykonanie (pękał co chwile), może troszkę ciszej - rm motors, dobre wykonanie, głośność wreszcie na poziomie "do jazdy", pojeździłem z pół roku nic się nie działo, sprzedałem i założyłem serię Jako ciekawostka: po lewej proex, po prawej rm motors https://zapodaj.net/1596e8af93073.jpg.html |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 26 February 2013 ![]() |
Ja mam tlumiki od rm motors od 1,5 roku nic nie dzieje sie z powyzej opisanych sytuacji
Nie pekly, nie przebarwily sie, z glosnoscia okej, -------------------- '13 Corvette Z06
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 17 July 2012 ![]() |
Nie wiem jaki wplyw ma lokalizacja.
EL-TEC. Dziekuje, dobranoc. ) -------------------- --
B18c = 210hp/195nm K20z4 = 255hp/235nm STi = 350hp/500nm |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 04 April 2011 ![]() |
Ja mam obie puszki przelotowe z RM i już 4 lata jest ok
-------------------- Fiat Coupe 2.5 20VT (Italiano DAZA) > 800HP + DSG powered by WALAS MotorSport
World first Fiat with DSG DQ250 - FB -> Fiat Coupe - YellowProject |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 03 April 2012 Skąd: Trójmiasto ![]() |
El tec. Mam caly wydech robiony 5 lat temu. Zarowno wizualnie jak i technicznie bez zarzutu.Polecam. wybor byl miedzy mg a el tec..decyzja ze wzgledow tylko geograficznych:)
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 28 April 2016 ![]() |
El-tec - znam samochód z wydechem od nich który był robiony 12 lat temu lekko. Samochód mojego brata. ZERO problemów przez ten okres.
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 03 December 2015 Skąd: Warszawa ![]() |
EL-TEC jak najbardziej polecam. Miałem kilka aut z jego wydechami
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Thu, 07 January 2016 ![]() |
El-tec wynika z Waszych wypowiedzi ze jakościowo dobre, powiedzcie jak doświadczenia odnośnie głośności, fajnie jakby wypowiedział się ktoś z N/A lub kompresorem na przelocie.
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 17 July 2012 ![]() |
Mam pelny przelot na dwoch tlumikach od EL-TEC w N/A. Co moge powiedziec, jest rewelacja, do tego swietnie brzmi. Na wolnych obrotach delikatny pomruk basowy. Na niskich obrotach jest dosc cicho i przyzwoicie, trase spokojnie mozna zrobic a nie jestem gluchy ani typem hardkorowca. Wydech zaczyna drzec jape kiedy chcemy zakrecic wysoko. Zero rozczarowania. VTEC w polaczeniu z tym wydechem sprawia, ze ludziom samoistnie skrecaja sie glowy.
PS. To ptak...nie. To samolot...nie. To...JDM. ) -------------------- --
B18c = 210hp/195nm K20z4 = 255hp/235nm STi = 350hp/500nm |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 11 June 2007 Skąd: WG ![]() |
dwa przelotowe 2,5" tłumiki z m-techu, 1.8T: https://www.youtube.com/watch?v=QP3yEsj0FRU
-------------------- A4 Allroad 3.0TDI
KTM 520EXC |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 28 April 2016 ![]() |
El-tec wynika z Waszych wypowiedzi ze jakościowo dobre, powiedzcie jak doświadczenia odnośnie głośności, fajnie jakby wypowiedział się ktoś z N/A lub kompresorem na przelocie. Brat miał 406 coupe (teraz jest w innych rękach ale w moim mieście nadal) W momencie zakupu miał dolepione dwa tłumiki remusa (wypuszczone po bokach z tyłu) i to dudniło, po robocie w el tecu - przelot 2,5" i dodaniu środkowego tłumika dźwięk stał się bardzo przyjemny - płynniejszy bez dudnienia. Na prawdę jak na rzędową czwórkę baaaardzo przyjemnie to chodziło akustycznie. |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 03 April 2012 Skąd: Trójmiasto ![]() |
Co do dzwieku to tak jak pisza koledzy.bdb. z reszta Wojtek moze zrobic glosniejszy lub stonowany. Wystarczy ze powiesz o swoich oczekiwaniach i cos zaproponuje.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 27 June 2025 - 12:27 |