![]() |
![]() |
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 13 October 2008 ![]() |
Witam
Chciałbym odpowietrzyć prasę hydrauliczną(wygląd na zdjęciach poniżej). Próbowałem to zrobić, ale zapowietrzyła się jeszcze bardziej. Macie może jakąś instrukcję lub moglibyście mi opisać dokładnie jak to zrobić? Z góry dziękuję. Pozdrawiam ![]() ![]() ![]() -------------------- Sprzedam części do E36, E39.
|
|
|
![]() |
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
Wygląda jak siłownik z podnośniku. Ja odpowietrzałem go tak - ułożyłem siłownik w pozycji poziomej (inaczej nie chciał zasysać płynu). Przez ten zawór, którym się opuszcza siłownik, wlewałem (przez rurkę i lejek) płyn i pompowałem rączką, aż siłownik wyszedł na maksa. Później lekko podniosłem tak, że zawór był wyżej i wcisnąłem siłownik . Od tej pory podnosi jak należy.
-------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 13 October 2008 ![]() |
Witam
Znalazłem instrukcję w Internecie do podobnej prasy i zostało opisane w trochę inny sposób. Siłownik umieścić poniżej pompy i wyciągać i wpychać tłoczysko w celu wypchnięcia powietrza do pompy. U mnie to zadziałało. -------------------- Sprzedam części do E36, E39.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 06 July 2025 - 14:19 |