Shoutbox 0 nowych PW 

> m50b20 słaba kompresja od vanosa?
pawlo2525
post Mon, 01 Feb 2016 - 16:09
Post #1

Rookie

Witam robie znajomemu budżetowego swapa na m50b20 vanos do e36 z e34.Problem polega na tym że w silniku który maił byc mega pewny postanowiłem zrobić przed monatażem pomiar kompresji na ziemi wynik wygląda dla mnie jak na złom tylko na 6 cylindrze wyszlo 10 a reszta grubo po nizej a na 2 cylindrach 3 i 4 zresztą kręcąc wał kluczem czuć odrazu jak by pracowały max 2 cylindry .. Problem najwiekszy w tym ze sprzedawca twierdzi ze zawiesil sie vanos i jak założymy to wystarczy na linie go pocignąć kawałek i sie to rozejdzie smile.gif ..Nie miałem nigdy doczynienia z vanosem więć pytam czy to realne zeby różnice były tak duże i nie liniowe gdyby zawiesił sie vanos ..Zrobiłem tez próbę olejową która nic nie dała wynik ten sam ..Nie chce pchać kolegi w koszty ani siebie w robote nie potrzebną z montazem tego silnika na auto ..
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 2)
Wspieraj forum
post Mon, 01 Feb 2016 - 16:09
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
nomad66
post Mon, 01 Feb 2016 - 18:23
Post #2

Forum Killer

silnik nie powinien być zagrzany przed pomiarem kompresji? Przepustnica otwarta? Jest jakiś sposób by uzyskać te 800 obrotów na min na ziemi w ogole?
Vanos kręci tylko wałkiem ssącym powyżej pewnych obrotów, nic do kompresji nie ma. Nie ma co, sprzedawca ma dobrą bajerkę laugh.gif Nie lepiej kupić silnik który jest w aucie, sprawdzasz wszystko co chcesz na miejscu, jak Ci pasuje bierzesz. A nie jakieś nie wiadomo co z palety od handlarza?

+Quote Post
pawlo2525
post Tue, 02 Feb 2016 - 09:44
Post #3

Rookie

Dzięki za odpowiedz .Powinien ale tu akurat nie było możliwości właściciel taki silnik kupił bo tanio smile.gif problem rozwiązany 2 akumatory wyczerpane ale kompresja wróciła ..

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 16:55