Shoutbox 0 nowych PW 

> Kess V2
Er-a-de-ek
post Wed, 12 Aug 2015 - 14:40
Post #1

Super User

Witam,
Takie pytanko ktoś ma/miał styczność z chińską kopią kess v2 master?
Jak wygląda praca na nim?

Drugie pytanie, plik który pobierzemy z pamięci ECU w jakim programie można edytować?

Pytam, bo znajomy ma volvo s60 b5254t2 210ps i się zastanawia czy tym sprzętem coś da radę.

Pozdro
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 4)
Wspieraj forum
post Wed, 12 Aug 2015 - 14:40
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
siewcu
post Thu, 13 Aug 2015 - 19:18
Post #2

Forum Clubber

zależy którą kopię kupisz, to raz - bo z tym jest loteria, i potrafi uwalić ecu. a jak pada pytanie czym edytować soft, to oddajcie lepiej to auto komuś, kto ma pojęcie o tym - bo jak nawet nie wie kolega czym otworzyć zrzut z ecu, to ja wróżę co najwyżej wysadzenie kompa a auto wyląduje w końcu u tunera. no i zmarnowana kasa na sprzęt.

+Quote Post
rychulja
post Thu, 13 Aug 2015 - 22:35
Post #3

Super User

Jak wszystko wymaga poprawek żeby grało dobrze. A co do wypowiedzi siewcu święta prawda.

--------------------
Hamowania- chiptuning
Elektronika samochodowa
BMW , Mercedes-benz Kodowanie kluczy

+Quote Post
Er-a-de-ek
post Fri, 14 Aug 2015 - 10:43
Post #4

Super User

CYTAT(siewcu @ Thu, 13 Aug 2015 - 19:18) *
zależy którą kopię kupisz, to raz - bo z tym jest loteria, i potrafi uwalić ecu. a jak pada pytanie czym edytować soft, to oddajcie lepiej to auto komuś, kto ma pojęcie o tym - bo jak nawet nie wie kolega czym otworzyć zrzut z ecu, to ja wróżę co najwyżej wysadzenie kompa a auto wyląduje w końcu u tunera. no i zmarnowana kasa na sprzęt.

Ja jedynie co to robiłem w ecumasterze, a teraz bawię się t5suite (saab) na combiadapterze.

Jak stroić wiem, ale potrzebuje info czym zrzut otworzyć.

+Quote Post
siewcu
post Sat, 15 Aug 2015 - 10:27
Post #5

Forum Clubber

ale jeśli liczysz na to, że będziesz mieć tak ładnie wyrysowane tabelki do strojenia seryjnego ecu, jeśli nie masz gotowego programu w postaci t5suite(no właśnie, dlaczego tym nie otworzysz?) dedykowanego dla konkretnych ecu, to nic nie zrobisz. ewentualnie zostaje opcja kupić winolsa + damos, któryś ecm albo swiftec... z czego pierwsza opcja działa w zależności od wiedzy tunera, a ecm/swiftec niekoniecznie. summa summarum, nie bierz się za to, bo strojenie det a strojenie ori ecu to dwie różne rzeczy - musisz wziąć pod uwagę cały zestaw limiterów i dupochronów będących w tym ecu, plus zrozumieć zasadę działania, żeby mapy które zrobisz nie wywalały błędów - bo taka szansa jest, nawet jeśli auto będzie dobrze wystrojone, to może i tak błędami sypać.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Thursday, 17 July 2025 - 16:33