![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 21 January 2005 ![]() |
Skoro fsi to zło, przynajmniej biorąc pod uwagę wygląd kolektora ssącego w fsi po niedługim czasie, czy ktoś to w ogóle rozważał.... Nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi....
-------------------- Za szybko jechałem? Nie. Za nisko Pan leciał....
323 GTR user |
|
|
![]() |
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 15 October 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
No dobrze, zastanów się tylko z komponentów jakich silników chcesz skorzystać, biorąc pod uwagę ilość elektroniki w nowoczesnych samochodach. Moim zdaniem nie ma to sensu - albo kupujesz wtrysk bezpośredni wiedząc o jego bolączkach, albo wybierasz inny samochód z wtryskiem pośrednim. Hybrydę pewnie zbudować można, tyle że będzie to kosztowne, a na dodatek samochód może się okazać niezbywalny.
-------------------- question = ( to ) ? be : ! be;
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 17 February 2008 Skąd: W-wa ![]() |
Można zrobić konwersje na lpg
![]() Nie wiem tylko czy poprawi to czystość Był jakiś temat o wstawianiu starego 1.8t do tourana i pisali ze sie da -------------------- papierowe konie + oszukane 4x4
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 04 July 2009 ![]() |
Emu plus moduł can bus i elektronika ma szanse działać jednak czy warto to juz musisz sam ocenić i dowiedzieć się jadzwina czy ogarnie...
-------------------- Wszystkie moje posty są moja subiektywną opinia proszę ich nie łączyć z żadną firmą i osobami...
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Mon, 17 March 2003 Skąd: lublin ![]() |
już jeden zbudował taki silnik
![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Thu, 06 April 2006 Skąd: świdnik ![]() |
Jeśli chodzi tylko o czystość, to można pomyśleć o dodaniu jednego wtryskiwacza przed przepustnicą i włączaniu go okresowo.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 04 July 2009 ![]() |
Zamiast dodatkowego wtryskiwacza po prostu wtrysk wody z odpowiednio przypisanym softem co by lambada nie glupiala i zawsze zapłonu można dowalic...
-------------------- Wszystkie moje posty są moja subiektywną opinia proszę ich nie łączyć z żadną firmą i osobami...
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 16 December 2014 ![]() |
Hybrydy czyli pośredni z bezpośrednim to żadna nowość. Popatrz chociażby na silniki lexusa. Ale to rozwiązanie fabryczne. Na własną rękę moim zdaniem będzie trudno ale pewnie wykonalne z uwagi na fakt że fsi nie uwarstwa mieszanki więc na bank się da.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 02 May 2025 - 06:47 |