![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 22 January 2012 ![]() |
Witam
Mam takie pytanie mogę kupic mercedesa C270 cdi automat (pewne auto i przebieg). Zastanawiam się nad tym głeboko bo ma już dość swojego Audi a4 2.0 tdi (brd) quattro. Ciągle coś się dzieje z pompowtryskami, egr, dpf itp. Słyszłem ze te 2.7 cdi jest b.wytrzymały a w połączeniu z automatem to bardzo wygodny dupowuz. Ma ten motor jakies poważne wady, jak ze skrzynią. Ogólnie polecacie ten model i konfiguracje motor/skrzynia. |
|
|
![]() |
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 02 October 2012 Skąd: Bytów ![]() |
Jest to ten sam silnik, który był montowany w ML'u i Ssangyongu Rexton?
Jeśli tak to trzeba bardzo uważać na paliwo. W rodzinie był przypadek zatankowania paliwa na jakiejś małej stacji i po walce z serwisem i wymianie prawie całego silnika skończyło się na kupieniu rozbitego egzemplarza i przekładce... PS. Nie wiem jakie są różnice w osprzęcie. -------------------- Laguna 3 2.0dci
E36 323i |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 12 March 2009 ![]() |
e tam gadanie takie... paliwo... CR II gen bosch - trwały jak nic innego.
Miałem co prawda om 646 4 cyl 2.2 cdi 150 KM w automacie - ale to praktycznie to samo z tym że w 2.7 mocniejsza skrzynia siedzi c klasa w203 z końca 2003 r pełen serwis aso - potwierdzony przebieg Jak sprzedawałem miał coś koło 440 tkm- ja zrobiłem 80 tkm w 2 lata i serdecznie polecam... pod każdym względem. spalanie w trasie około 6-7, po Wawie 9. Oleju nie trzeba było dolewać między wymianami - zero jakichkolwiek problemów z motorownią jak i z automatem maska była podnoszona tylko by dolać płynu od spryskiwaczy ![]() Z typowych przypadłości raczej z wyeksploatowania -klapki w kolektorze, turbo, podkładki pod wtryskami puszczają - trzeba w porę wymienić. Silnik na łańcuchu - do którego się nie zagląda. W w203 przed połową 2003 jest problem z korozją, po... problem nie występuje. Zawias trwały i komfortowy. Często padają tuleje pływające z tyłu - skrzypienie i myszkowanie. Dobra pozycja za kierownicą - fotel wygodniejszy niż w w204 które teraz mam. Długie trasy robi sie bez problemu. Dobre nagłośnienie w serii - nie czyta mp3. Hamulce nie są sportowe - ale też nie ma wstydu. Nie ma sbc - wymiana tradycyjną metodą. Problemy są z tymi które przed sprowadzeniem miały 700 tkm Jak masz auto z pewnym przebiegiem to się nie cykaj tylko bierz, zrób na 200KM i lataj. -------------------- moment i moc by www.rperformance.pl
|
|
|
gość_Młody-Bydgoszcz_* |
![]()
|
![]() |
Do tego co napisał CrocodileReggae dodam jeszcze tylko to, że OM612 siedział w Sprinterach 2/3/416 CDI.
![]() Jeśli jest zadbany i z małym przebiegiem a Ty też będziesz o niego dbał to pół miliona bez awarii pęknie jak nic, a nawet więcej. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Tuesday, 24 June 2025 - 13:57 |