![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 19 March 2011 ![]() |
Jak w temacie, chciałem przegonić swoją audice z racji że ostatnio dużo jeżdze po mieście, auto rozpędziłem do 220 i na tym koniec straciło moc, nawet nie wiedziałem że zgasło, zapaliła się kontrolka świec i tyle, teraz nic nie miga ale auto nie odpala, nikt jeszcze auta nie oglądał niestety
Ktoś się z czymś podobnym spotkał ? Może wiecie gdzie szukać bo zakładam ze to może być niezła zagadka |
|
|
![]() |
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 12 January 2007 Skąd: stąd ![]() |
Kręci ale nie odpala? Miałem podobnie (ale w innym aucie i silniku VAG'a) jak padł mi przekaźnik od zasilania ECU.
-------------------- 3,0tdiq
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 15 June 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Nikt tu wróżeniem z fusów się nie zajmuje
![]() -------------------- WORKSHOP
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 20 May 2008 ![]() |
podpinaj pod kompa i napisz błędu . Może się dpf zapchał , przyczyn może być wiele
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 03 October 2005 Skąd: Trojmiasto ![]() |
moze rozrzad sie poddal?
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 12 December 2012 ![]() |
Może być też padnięty wtrysk-wtryski wszystko może być ...
Bez podpięcia pod VAG-a marne są nasze posty... |
|
|
![]()
|
|
Błędów w kompie nie ma, ale wychodzi na to że padł wtrysk
Auto odpala dość ciężko ale po odpaleniu zdejmując wtyczkę z gniazda jednego z wtrysków nic się nie zmienia, wtryski zamienione miejscami i problem idzie wraz ze zmienionym wtryskiem Czekam na wtrysk i mam nadzieje że to będzie na tyle Auto ma przelatane 44 tyś km Jest jeszcze jeden problem zwiększonego spalania, na wolnych obrotach ok 1,2 l standard i nie działa start stop Siakieś wizje ? |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 29 August 2009 ![]() |
Zwiekszone spalanie na wolnych to moze byc wlasnie lejacy wtrysk. Wymien wtrysk i diagnozuj wtedy.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 18 May 2005 Skąd: znienacka ![]() |
Błędów w kompie nie ma, ale wychodzi na to że padł wtrysk Auto odpala dość ciężko ale po odpaleniu zdejmując wtyczkę z gniazda jednego z wtrysków nic się nie zmienia, wtryski zamienione miejscami i problem idzie wraz ze zmienionym wtryskiem Czekam na wtrysk i mam nadzieje że to będzie na tyle Auto ma przelatane 44 tyś km Jest jeszcze jeden problem zwiększonego spalania, na wolnych obrotach ok 1,2 l standard i nie działa start stop Siakieś wizje ? mam wrazenie, ze ten, co diagnozowal to auto, to sie powinien jeszcze duzo uczyc podczas diagnostyki sprawdzal ktos korekcje wtryskow?? zamienianie wtryskow miejscami, no no co za techniki diagnostyczne ![]() -------------------- BMW 135i
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 August 2007 Skąd: Kraków ![]() |
mam wrazenie, ze ten, co diagnozowal to auto, to sie powinien jeszcze duzo uczyc podczas diagnostyki sprawdzal ktos korekcje wtryskow?? zamienianie wtryskow miejscami, no no co za techniki diagnostyczne ![]() Ej...przecież ze świecami i cewkami tak się robi ![]() -------------------- e55 amg w210 - gone
m3 e46 - gone scirocco r dsg |
|
|
![]()
|
|
Wtrysk przekładaliśmy bo istaniała obawa że tłok znikł a nie miałem czym zmierzyć kompresji
to był najprostszy i najszybszy sposób sprawdzenia czy uwalony jest osprzęt czy słupek do wymiany, za dużo się czyta o tych silnikach i problemach z nimi |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 12 December 2012 ![]() |
44tyś km to przecież na gwarancji jest :| ;>?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 10 November 2006 Skąd: Warszawa WN ![]() |
44tyś km to przecież na gwarancji jest :| ;>? To zależy od wieku auta. Jak jest gwarancja 2lata/150 tys to "co wcześniej", a nie "co później" ![]() -------------------- "If in doubt, flat out" Colin McRae
Kilka aut wywołujących uśmiech na twarzy :) |
|
|
![]()
|
|
Auto jest z początku 2011, gwarancji nie ma, nawet się nie upominam bo przy ostatnim przeglądzie w styczniu zeszłego roku podałem że spalanie jest duże, że nie działa start stop i uja, nic nie zrobili, nie ma żadnych adnotacji
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 August 2007 Skąd: Kraków ![]() |
"dobra wola" w przypadku Audi nie działa ? Wiem, że w VW stosują ją dość często. Również przy wymianach silników.
-------------------- e55 amg w210 - gone
m3 e46 - gone scirocco r dsg |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 02 December 2006 Skąd: Białystok ![]() |
gwarancji nie ma ale moze jest akcja ASO i wymienia wtrysk? warto sie dowiedziec - co prawda nie audi ale ja w SEACIE dostałem nowe...
-------------------- E60 535d
S211 320CDi W201 -YT |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 24 April 2003 Skąd: wwa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Wczoraj późnym wieczorem wymieniono wtrysk na nowy i .... zmiany są niewielkie, auto podobno lepiej odpala pewnie dlatego że stoi w garażu
A stary wtrysk podłączony na zewnątrz podobno rozpyla paliwo więc ja już sam nie wiem dlaczego po wyjęciu wtyczki nie było różnicy w pracy silnika Mechanik ma dziś sprawdzić rozrząd, a ja boję się że to może być np komputer sterujący W ogóle jeśli przeskoczył rozrząd o jeden ząbek coś mogło się w aucie stać, ktos wie jak ten silnik się zachowuje w takim wypadku? Zakładam że gdyby był uszkodzony mechanicznie byłoby to słychać, i prawdopodobnie auto by nie odpalało |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 11 December 2008 Skąd: Na dole z lewej strony mapy ![]() |
Auto po sofcie?
-------------------- Mocy Dostarcza JETRONIK
|
|
|
![]()
|
|
Jeszcze go Ali nie macał , soft oryginał 163 KM
|
|