![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Wed, 08 January 2014 Skąd: Pruszków ![]() |
Witam, to mój pierwszy post tutaj, więc z góry proszę o wyrozumiałość
![]() Posiadam B4 2.3E (ośka) i obecnie myślę nad wsadzeniem V8 4.2 w miejsce obecnego silnika. Jako że na mechanice znam się słabo, chciałbym oddać wykonanie usługi w trzecie ręce. Zdążyłem się zorientować, iż w V8 4.2 (ABZ) na tutejszym forum specjalizuje się kolega guzior, do którego notabene mam niedaleko. Czy przy budżecie ok 10-12 tys jest sens zabierać się za tego typu prace? Będę wdzięczny za porady. -------------------- Audi 80 B4 4.2 Quattro 295KM/390Nm
|
|
|
![]() |
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
Bez sensu mieć to wszystko na przód. Ludzie szukają budy Quattro i dopiero swapują inaczej trzeba by rzeźbić podłogę, nie mówiąc o tylnym zawieszeniu co kompletnie mija się z celem i rozsądnymi kosztami.
Może jakiś gotowiec będzie optymalny. Rozmawiaj z guziorem może jakiś znajomy ma coś na sprzedaż. Trafiają się też tu na forum. Możesz napisać ogłoszenie w dziale kupie. -------------------- Hondy i Mercedesy AirRide modyfikacje seryjnego Airmatica
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Zawodowo -obrabiarki przemysłowe. Z pasji -samochody, elektronika Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 02 November 2013 ![]() |
w fwd 1.8t mogło by fajnie podpasować....
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
E, chyba guzior da radę przeszczepić quattro, fakt V8 i fwd to zły pomysł
![]() -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
![]() Audi. Turbo. quattro. Dołączył: Sat, 12 October 2002 Skąd: Opalenica ![]() |
1.8T wsadzić, dać czipa, da więcej radości w ośce.
-------------------- Audi Coupe S2 @ GT3071R
400KM 440Nm and the life goes on... --Audi way of life-- Suzuki V-Strom DL1000 www.AudiKlub.org |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 08 November 2004 Skąd: Wawa/Kobyłka/Radzymin ![]() |
To jest sedan/avant czy coupe?
Jesli to pierwsze to "uquattrowienie" w miare proste, jesli coupe to juz rzezba konkretna.. -------------------- Audi 80 2.2 20V turbo quattro by STREET LANE GARAGE
Holset HX35 VEMS Powered 415KM/490Nm ET 11,62 - tak było... Holset Hybrid EMU Powered 460KM/540Nm Power Slider - YEAH BABY :D |
|
|
![]()
|
|
Sedan ze zdrową budą.
-------------------- Audi 80 B4 4.2 Quattro 295KM/390Nm
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 05 January 2014 ![]() |
podstawa to zdrowa buda, sedany podobno maja juz fabrycznie przygotowane miejsca na swapa quattro, sam jezdze B4 i podobno nie ma z tym duzo roboty jak sie ma wszystkie graty + bak
![]() |
|
|
![]()
|
|
-------------------- Audi 80 B4 4.2 Quattro 295KM/390Nm
|
|
|
![]() ![]() |