![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 12 February 2006 Skąd: okolice krakowa ![]() |
Witam.
Może tutaj znajdą się osoby mające coś do czynienia z takim autem. Na forum fiata zero odzewu. Do rzeczy: Pacjent to ducato 2.3 120 KM rok 2007. przebieg 280 tys km Problem następujący. Pod obciążeniem samochód kopci na czarno, Gdy go przegonie to na chwile się uspokaja ale jadąc za mną widać że non stop przykapaca. Samochód wydaje się mułowaty, jeździłem 100 KM wersją i był żywszy. Na kompie brak błędów. EGR zaślepiony. Zastanawiają mnie logi dynamiczne turbo np taki przypadek ; Ciśnienie atmosferyczne: 989 mBar Zmierzone ciśnienie doładowania: 766 mBar Czujnik doładowania uszkodzony ? Jaką max wartość ma ładować turbo ? -------------------- A3 8L 1.9 TDI 225KM/430NM by COMPsport- SOLD
|
|
|
![]() |
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 01 March 2009 ![]() |
Ciśnienie w kolektorze sprawdzałes na włączonym silniku czy na zaplonie? Podskocz do nas do Krzecina coś poradzimy napewno.
|
|
|
![]()
|
|
ciśnienie sprawdzane podczas postoju na włączonym silniku oczywiście. Niby max co ładuje to ok 1,3 bara wiec wydaje się ok, ale mam wrażenie że reakcja na gaz jest opóźniona...
wycinek z logów: ODCZYT PARAMETRÓW: Ciśnienie atmosferyczne: 993 mBar Zmierzone ciśnienie doładowania: 824 mBar ODCZYT PARAMETRÓW: Ciśnienie atmosferyczne: 993 mBar Zmierzone ciśnienie doładowania: 759 mBar ODCZYT PARAMETRÓW: Ciśnienie atmosferyczne: 993 mBar Zmierzone ciśnienie doładowania: 758 mBar ODCZYT PARAMETRÓW: Ciśnienie atmosferyczne: 993 mBar Zmierzone ciśnienie doładowania: 762 mBar ODCZYT PARAMETRÓW: Ciśnienie atmosferyczne: 993 mBar Zmierzone ciśnienie doładowania: 772 mBar ODCZYT PARAMETRÓW: Ciśnienie atmosferyczne: 993 mBar Zmierzone ciśnienie doładowania: 771 mBar ODCZYT PARAMETRÓW: Ciśnienie atmosferyczne: 993 mBar Zmierzone ciśnienie doładowania: 785 mBar ODCZYT PARAMETRÓW: Ciśnienie atmosferyczne: 993 mBar Zmierzone ciśnienie doładowania: 805 mBar ODCZYT PARAMETRÓW: Ciśnienie atmosferyczne: 993 mBar Zmierzone ciśnienie doładowania: 836 mBar ODCZYT PARAMETRÓW: Ciśnienie atmosferyczne: 993 mBar Zmierzone ciśnienie doładowania: 849 mBar ODCZYT PARAMETRÓW: Ciśnienie atmosferyczne: 993 mBar Zmierzone ciśnienie doładowania: 850 mBar -------------------- A3 8L 1.9 TDI 225KM/430NM by COMPsport- SOLD
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 01 March 2009 ![]() |
Jak dasz radę to podskocz do nas powinnismy mieć pogląda na ciśnienie zadane i aktualne podczas jazdy dziś klient podstawil mi tez takie ducato możemy porównać kojarzysz nasz warsztat?
|
|
|
![]()
|
|
Znamy się. Jeździłem a3 z CompSport
![]() We środę jak znajdę chwilę to zaglądne. -------------------- A3 8L 1.9 TDI 225KM/430NM by COMPsport- SOLD
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 25 October 2009 Skąd: Łódź ![]() |
Sprawdż ile ładuje pod obciążeniem,czyli podczas jazdy ..powinno być miedzy 2 a 2,3 bara ...mierzone od 0...czyli od ciśnienia atmosferycznego ..ok 1-1,3 bra
![]() -------------------- quattro
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 01 May 2025 - 23:27 |