![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 17 November 2007 Skąd: Łódź ![]() |
Panowie,
Zakładam w offtopic, bo nie racingowo. Ktoś ogarnia programy w Peugetoach? Model to 407 SW z biednym 1.6 tdi. Seria 110KM i 260NM z funkcją overboost na 280NM. Ktoś wie co tu program da i kto go zrobi? Ktoś w Łodzi wywali mi DPF i zrobi powyższe? Auto ma Nowy silnik ok 5kkm przelotu więc zdrowe. PS. I czy warto? -------------------- ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
|
|
|
![]() |
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 17 May 2004 Skąd: LBI ![]() |
puki się nic nie dzieje z DPF-em to nie zaczepiaj, jak będą cyrki to wtedy będziesz się martwił.
-------------------- CCWA i ARX
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 21 August 2003 Skąd: Stalowa Wola ![]() |
tja, olej prawie darmo przeciez do silnika. Usuwaj i tyle
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Wołomin ![]() |
@Czuczu - źle usunięty DPF potrafi powodować rozcieńczanie oleju paliwem (z powodu dodatkowych dotrysków paliwa). Z drugiej strony jeśli masz szansę nie widywać osławionego napisu "depollution system faulty", to warto
ale ja bym się w program nie bawił, nawet 2.0HDI dupy nie urywa przyspieszeniem, a sądzę że po programie, jak dobrze pójdzie, 1.6 będzie porównywalne miało osiągi -------------------- dragracingowy spiker do wynajęcia ;)
_http://www.youtube.com/watch?v=2opWEnxSs1g |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 13 October 2008 ![]() |
sam mam w 407 wywalony DPF, ale bez programu
opcja rozcienczania oleju nie wchodzi w rachube opcja dotrysku paliwa usunieta serwisowym oprogramowaniem 1.6 hdi dupy nie urywa jedynie to malo pali, brak 6 biegu i tu lezy najwiekszy problem jak dla mnie po programie twierdze tak samo jak Marlon - dupy urywac nie bedzie DPF warto tak i tak usunac bo jeli auto w miescie uzytkowane to potrafi to cholerstwo napsuc zycia Jesli cos moge dac namiar ale na czlowieka z poznania co za rozsadne pieniadze to zrobi w kilka godzin -------------------- Ford Fiesta MkIII N7A 238km 244 nm przeszlosc
Vauxhall Astra GTC Vauxhall Vectra 1.9CDTI |
|
|
![]()
|
|
DPF chcę usunąć, żeby nie musieć dopalać tego shitu po dojechaniu do pracy rano przez 5 min, bo jemu akurat się zachce.
Program dla satysfakcji. 130km i 300nm mi wystarczy w prawie nic nie palącym dupowozie a zakładam, że właśnie takie parametry by wyszły. -------------------- ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 19 May 2011 Skąd: DLU ![]() |
do wywalenia, tylko u kogos, kto pro ogarnia temat
-------------------- torque ? no, thanks !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 25 October 2009 Skąd: Łódź ![]() |
Witek Z przybyszewskiego ( dawny polmozbyt) ...od niego zacznij ...jak się nie podejmie to może coś pomogę
![]() Jak coś wal PW -------------------- quattro
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 26 November 2008 ![]() |
etatowo od PSA goodhope ale to pleszew- na stronie jest galeria wykresow, i to raczej nie jest tdi w tym peżocie
![]() |
|
|
![]()
|
|
Właśnie czytałem na jakimś forum "Pługów" o goodhope.
Faktycznie godni polecenia? Pytam, bo silnik jest fabrycznie nowy (ok 5kkm -poprzedni zwyczajnie zmielił się bez powodu) i nie chcę mu zrobić krzywdy na dzień dobry. Generalnie historia tego pługa jest dobra, bo teść go ma od nowości i wszystko poza budą ma max 2-3 miesiące (fap, turbo, dwumas, cały silnik) i dlatego się zdecydowałem na to auto. Darójmy sobie pytania czemu silnik się rozpadł, bo nie wiadomo. Urwał się zawór a auto dalej jechało 30km bez dymu robiąc z siebie mielonkę. -------------------- ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 06 July 2010 Skąd: Łowicz ![]() |
W Łowiczu ogarną ci DPFa i program bezproblemowo, daleko nie masz z tego co widze.
-------------------- B4 Competition quattro 1.8 20VT
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 25 August 2011 Skąd: Oświęcim ![]() |
to nie DPF tylko FAP po pierwsze panowie
![]() ![]() -------------------- スープラ - for life !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 25 October 2009 Skąd: Łódź ![]() |
W Łodzi co najmniej 2 osoby ogarniają FAP -off + program ( hamowanie na rolkach lub na drodze)
To ,że przyjmuje 150...to nic nie znaczy ...bo 2 mas tego nie lubi w tych autach . Silnik konstrukcyjnie raczej bez wad ...raz na 100 tys...dobrze zdjąć dolną miske i luknąć czy smok jest drożny ![]() -------------------- quattro
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 21 May 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
Darójmy sobie pytania czemu silnik się rozpadł, bo nie wiadomo. Urwał się zawór a auto dalej jechało 30km bez dymu robiąc z siebie mielonkę. Ciekawe, że u mnie w 407 1,6 HDi silnik się zmielił bo ... urwał się zawór, tak o bez powodu ![]() Ja FAP wycinałem we Wrocławiu i od tej pory są ciągłe cyrki z tym. Słynny komunikat jak się wyświetlał tak nadal się wyświetla, auto bardzo dymi, szarpie itp. Firma która to robiła twierdzi, że to przez uszkodzony EGR i za jego "wyłączenie" chce kasę ![]() Pozdrawiam, -------------------- [url]http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/479807_457585747604990_1581591468_n.jpg[/url]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 06 July 2010 Skąd: Łowicz ![]() |
Luke555, ta jaaasne EGR. A czasem jak dymi i szarpie to nie dopala FAPa, jakies bledy w ECU?
-------------------- B4 Competition quattro 1.8 20VT
|
|
|
![]()
|
|
Ciekawe, że u mnie w 407 1,6 HDi silnik się zmielił bo ... urwał się zawór, tak o bez powodu ![]() Dokładnie to samo.... Ktoś może coś słyszał o innych przypadkach? Luke555 przy jakim przebiegu miałeś tego pecha? -------------------- ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Wołomin ![]() |
Luke555, ta jaaasne EGR. A czasem jak dymi i szarpie to nie dopala FAPa, jakies bledy w ECU? Szarpanie przy określonych obrotach to mogą być objawy zacinających się przepustnic Ale jest wielu magików, którzy twierdzą, że umieją wyciąć FAP... a nie umieją. niektórzy twierdzą, że wystarczy zaślepić zaworek, wyciąć kata a do zbiornika eolys/infineum nalać ropy i będzie działało. -------------------- dragracingowy spiker do wynajęcia ;)
_http://www.youtube.com/watch?v=2opWEnxSs1g |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 21 March 2010 Skąd: wlkp ![]() |
O Mariusza vel Goodhope martwić się nie musisz, jeśli nie masz w okolicy nikogo sensownego usuwającego FAPy lepiej kopsnąć się te 300km w obie strony. Nie spartoli sprawy.
-------------------- 29256
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki za opinię.
Wygląda na to, że skorzystam ![]() -------------------- ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 17 February 2005 ![]() |
Są dwie możliwości wycięcia EGRu w programie, zmiana wartości w pewnych mapach lub tzw. wyłącznik programowy. Podejrzewam, że macie zastosowaną metodę nr 1, wyłącznik cięzko znaleźć i część tunerów tego nie robi z niewiedzy/lenistwa. WYDAJE mi się, że EGR też trzeba ruszyć po wywaleniu DPF, ale nie jestem pewien, nie zajmuję się tym.
-------------------- 2024 F-Pace D300
2011 E90 330d 2000 W210 E55 BTG 9:49 (IS200) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 02 May 2025 - 00:33 |