![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 09 October 2007 ![]() |
witam, nie wiem co jest grane w moim sharanie którego niedawno kupilem. otóz sprawa ma się tak, wyjezdzam sobie dzisiaj z domu podjezdzam pod górke, koła zaczeły mi boksować i nagle coś strzeliło, huk spod auta. pomyslałem sobie może o coś zachaczyłem, ale jade juz po prostej i auto poprostu na niskich obrotach jak jade buczy jak ciągnik, po czym i jest dosyc głosno, przy puszczaniu gazu jest stuk spod spodu, przy ruszaniu również zauwżyłem ze auto wpada w wibracje, oraz przy gaszeniu silnika autem buja dosłownie w przód i w tył, efekt jakby ktos pchał z przodu auta a potem ktos go odepchnął, przy odpalaniu tez to wystepuje ale mniej. czyzby polos strzeliła??? prosze o pomoc
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 19 April 2003 Skąd: Kwidzyn/Grudziądz ![]() |
w/g mnie puściła któraś z poduszek silnika/ skrzyni
-------------------- zaciski hamulcowe BREMBO-renowacja-lakierowanie proszkowe-adaptery do zacisków BREMBO-serwis rajdowy RPP/RSMP/GSMP
|
|
|
![]()
|
|
a mechanizm róznicowy??? jakie by byly objawy jakby mi się zużył?? bo juz mnie straszą ze moze być to
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Mon, 18 December 2006 Skąd: TST ![]() |
poduszka tak jak pavel pisze
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Wołomin ![]() |
a mechanizm róznicowy??? jakie by byly objawy jakby mi się zużył?? bo juz mnie straszą ze moze być to Myślę, że jakby dyfer odmówił posłuszeństwa z takim hukiem, jak opisałeś, to byś już nie pojechał ![]() -------------------- dragracingowy spiker do wynajęcia ;)
_http://www.youtube.com/watch?v=2opWEnxSs1g |
|
|
![]()
|
|
bylem u mechanika, wstepnie pokaząłem mu tylko jak autem buja podczas gaszenia, kazał otworzyc maske szarpnął silnikiempo czym usmiech na twarzy i mówi co tak panikujesz poduszki nie masz:D z jednej strony się ucieszyłem bo koszta kilkanaście razy mniejsze, ale z drugiej strony jesli ktos moze mnie oświecić, jaka byla przyczyna urwania tej poduchy??? podjezdzalem pod górke i koła mozno boksowały po tym to sie satało, jak miało to wpływ na ta cala sytuacje, bo podejrzewałem poduszke też, ale mysle sobie ze poduszki raczej siadają od czegos innego a nie od boksowania kół, i bynajmniej auto nie buczy jak moje, ale cóż wymieni jutro bo na 100% poduszki nie mam i jestem ciekaw czy wróci wszytko do normy czy okaze sie ze oprócz poduszki posżło jeszze coś innego. i mógłby mi ktos jeszcze wyjasnić co sie dzieje gdy mechanizm różnicowy by poszedł??? jakie sa objawy???
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: pomorze ![]() |
zmielony mechanizm to takie objawy jak zmielona skrzynia.
ogolnie to nie pojedziesz -------------------- najwazniejsze aby nasze dzieci mialy bogatych rodzicow
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 November 2002 Skąd: Wołomin ![]() |
Poduszki się urywają, bo się zużywają. a sytuacja w której zabuksowały koła mogła wywołać naprężenia, które to urwały nadwerężony element gumowo-metalowy.
-------------------- dragracingowy spiker do wynajęcia ;)
_http://www.youtube.com/watch?v=2opWEnxSs1g |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 04 February 2005 Skąd: Warszawa / WN ![]() |
dokładnie tak, buksowanie kół nie sprzyja poduszkom silnika. Mi też raz podczas "buksowania" kół, co prawda na asfalcie, urwała się poduszka silnika.
-------------------- Passat B6 Highline 2.0 TDI DSG (BKP)
Passat B4 Exclusiv VR6 (AAA) Passat B3 Trend Edition 1.8 (ABS) |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 11 January 2004 Skąd: Wrocław ![]() |
norma a wystarczy ze po tym uślizgu kół złapały na chwile trakcje i poducha szarpnie i strzeli... dobrze ze poducha a nie któreś z mocowań/łap silnika/skrzni...
-------------------- Mechanika, Swapy, Naprawy [chwilwo zamknięci]
było bmw, były mercedesy teraz czas na ameryke :) |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 13 January 2011 Skąd: net ![]() |
Witam,
może ktoś podpowie VW SHARAN 2.0 8V bez LPG, trochę wilgoci jak teraz i nie odpala, w mróz super :-) Wymienione: kable WN, świece, kopułka, palec, cewka - całe WN Czasami ma chęć zapalić, przy wyłączaniu zapłonu (cofanie kluczyka) - kostka stacyjki też wymieniona :-) Ma ktoś może schemat elektryczny lub jakąś instrukcję do SHARANA ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 13 September 2010 Skąd: Rzeszów ![]() |
A komputer co podpowiada ? czysty ?
-------------------- Hamowania- chiptuning
Elektronika samochodowa BMW , Mercedes-benz Kodowanie kluczy |
|
|
![]() ![]() |