![]() |
![]() ![]() |
![]() |
gość_adass912_* |
![]()
|
![]() |
chodzi mi o projekt klatki bezpieczeństwa w passacie b4 kombi nie chodzi tu o jakaś wyrafinowana w, w miarę mało przeszkadzająca w normalnej eksploatacji. mieszkam na Podlasiu i w mojej okolicy jest pełno łosi w przeciągu 2 lat prawie raz w miesiącu jest wypadek i często śmiertelny wiec chodzi mi o zrobienie kładki aby uniknąć zakleszczeniu i w miarę bezpiecznie prowadzić samochód. jakieś pomysł. pozdrawiam
![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
mieszkamy w tym samym wojewodztwie, zaledwie 60km od siebie, nie znam nikogo a znam bardzo dozu osob, komu przyszedlby do glowy podobny temat
![]() |
|
|
gość_adass912_* |
![]()
|
![]() |
tak sobie porostu pomyślałem żeby takie coś zastosować zawsze t większe szanse
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 12 October 2008 Skąd: Łomża ![]() |
Normalnie poległem ... ale na co dzień w kasku jeździsz ??
-------------------- Usunięto komercyjna sygnaturę.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 11 January 2004 Skąd: Wrocław ![]() |
ja bym lepiej zapodał kangura przed zderzak wiecie takiego jak w terenówkach... taki niklowany ładnie wygląda a przynajmniej bedziesz miał jakieś szanse przy spotkaniu maską w twarz z łosiem...
-------------------- Mechanika, Swapy, Naprawy [chwilwo zamknięci]
było bmw, były mercedesy teraz czas na ameryke :) |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
gość_adass912_* |
![]()
|
![]() |
przecież mogę ja obłożyć w miejscach najbardziej narażonych na uderzenie głową jakąś pianka, gąbka przecież jest teraz dostępnych rzeczy , to chyba leprze niż napotkanie na swojej drodze przy prędkości 90 km/h 2-tonowego łosia, nie bierzcie tego jako dowcip pomyśl o tym ze leprze takie rozwiązanie niż się zabić , np wczoraj byl wypadek paro miesięczna toyota camry roztrzaskana, jedna osoba walczy o życie, mi to się nie uśmiecha wrrrrrrr
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 03 January 2007 Skąd: www.ProTires.pl ![]() |
A ja myślę, że dla zwiększenia swoich szans powinieneś zmienić passata na rosomaka
![]() -------------------- Opony UHP, Semi-slick, Slick - rajdowe i wyścigowe BFGoodrich, Michelin, Kumho, Avon, MaxSport, Toyo, Yokohama, Pirelli i inne!
www.ProTires.pl - opony dla tych, dla których jazda jest czymś więcej...! |
|
|
![]()
|
|
nie no my przeciez na powaznie, moze wyspawaj ja na zewnatrz auta, wtedy bedzie bezpiecznie i komfortowo
![]() |
|
|
gość_adass912_* |
![]()
|
![]() |
to dziękuje za pomoc, mam nadzieje ze trafi się wam jakaś przygoda ze zwierzakiem ( np wcześniej wspominanym rosomakiem ) mam nadzieje ze wam nic się nie stanie ale aby na samochód ogłoszono kasacje a potem pomyślicie !!!!!!!!!! dziękuje opuszczam te forum i proszę o wykasowanie niego tematu pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 12 January 2008 Skąd: Białystok ![]() |
No w spotkaniu z rosomakiem to nawet klatka nie pomoże
![]() -------------------- Kszzzzysztof
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Sun, 07 December 2008 Skąd: WWL ![]() |
Taka klatka ochroni mnie przed kondorem? Nie wiem czy nie wrzucić do swojego padalca.
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 31 January 2006 Skąd: wRo ![]() |
mysle ze zamiast wspawac klatke to lepiej zrobisz...chodzac piechota albo jezdzac rowerem (byle nie szybko bo wtedy uderzenie w losia moze skonczyc sie fatalnie)
![]() -------------------- AMG
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 11 June 2007 Skąd: WG ![]() |
no gdyby była klatka to na pewno łoś krzywdy nie zrobi kierowcy i pasażerom, ale w 100% owa klatka zrobi im kuku jak będą walić głowami w rury.
Widziałem ten temat przed pojawieniem się odpowiedzi i myślałem że to jakieś jaja, w stylu goło i wesoło. -------------------- A4 Allroad 3.0TDI
KTM 520EXC |
|
|
gość_Golfista_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 13 August 2003 ![]() |
teoretycznie jak łoś będzie wlił się przez szybę to klatka nie bardzo pomoze, chyba że z okratowaniem przedniej szyby: wydaje mi się że na łosia idealna byłaby klatka z zewnątrz + okratowanie (to lepsze niż zomo na mecze
![]() -------------------- _http://forum.mr2cp.pl/index.php
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 12 January 2007 Skąd: co chwilę gdzie indziej ![]() |
|
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
a co z tym rosomakiem? takie same zabezpieczenia jak na losia czy sugerujecie cos innego?
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 14 April 2009 ![]() |
Zadzwoń do Agencji Mienia Wojskowego, może mają na zbyciu jakiś transporter opancerzony. Albo nie baw się w półśrodki tylko kup sobie Miga od razu i problem z głowy, puki co łosie nie potrafią latać, będziesz bezpieczny! Zapewniam cię, to będzie "leprze" niż wspawanie klatki do Passata.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Monday, 18 August 2025 - 11:11 |