![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Tue, 31 May 2005 ![]() |
Witam.
W końcu zdecydowałem się opisać mojego Fiacika, którego z lepszym lub gorszym skutkiem dłubałem od 2007r. nie wiem jak by się te dłubaniny skończyły, bo z początku szło troszkę pod górę gdyby nie pomoc kilku osób, którym w tym miejscu chciałbym bardzo podziękować. Dziękuję Kubie Miniac-owi z PROMOTORA za zamontowanie i wystrojenie, AEM-a oraz pierwsze poważniejsze ogarnięcie auta, po którym Puntek wypluł 256 km i 273 Nm. Michałowi z MG, który wykonał mega wydech upychając suszarkę gt28rs za silnikiem i przeciągnął od niej 70 mm wydech, po którym moje toczydło zmieniło się nie do poznania. Na sam koniec zostawiłem dwie najważniejsze osoby, bez których Kropka nigdy nie jeździłaby tak jak teraz jeździ. Tu pewnie wszyscy się zdziwią, bo te osoby nigdy nie dotykają Fiatów. Chodzi o moich przyjaciół Patryka i Szymona z COMPSPORT-u. Sam już nie wiem jak to się stało że udało mi się ich namówić. Hihihihihhi chyba nie chcieli już dłużej słuchać mojego biadolenia;) na temat Puntka i w lukach miedzy autami grupy VAG dłubali przy moim Fiaciku wysłuchując cały czas o świetlanej przyszłości pierwszego w Polsce Fiata z COMPSPORT-u, tak wiec jeszcze raz dziękuję ![]() MODEL -Fiat Punto GT ’98 czarny ![]() ![]() ![]() SILNIK -głowica wybrana dla odprężenia, powiększone kanały w głowicy i kolektorze, powiększone gniazda zaworowe oraz dopasowane do tego zawory (GMS) -wałek CATCAMS 289/264 wraz z kółkiem regulowanym CATCAMS (PROMOTOR) -przepustnica z Fiata coupe TURBO (COMPSPORT) -turbo GT28rs z a/r 0,64 dmuchjące 1,8 BAR-a (COMPSPORT/MG) -większa chłodnica oleju Saab AERO -świece NGK ELEKTRONIKA -AEM EMS (PROMOTOR) -wysokociśnieniowa pompa paliwa -wtryski 480ccm -zegary Deki-Link Meter BF (EGT,Boost,Oiltemp) DOLOT -stal nierdzewna/alu (COMPSPORT) -FMIC -zawór BLOW-OFF TIAL (COMPSPORT) -filtr powietrza VAG (COMPSPORT) -łączki i kolanka silikonowe (COMPSPORT) WYDECH -kolektor (MGmotorsport) -wydech przelotowy 70 mm na 2 tłumikach (MGmotorsport) NAPĘD -skrzynia 5 biegów (stock) -sprzęgło (stock) ZAWIESZENIE + HAMULCE -amortyzatory Bilstein -sprężyny Witec (-70/-50) -hamulce nacinane i nawiercane tarcze 305/28mm Renault Trafic + nacinane i nawiercane tarcze tylne -przednie zaciski 2-tłoczkowe Renault Trafic + jarzma (custom) -alufelgi 17'' WNĘTRZE + DODATKI -sportowa naba i kierownica Momo -kubełkowe fotele Simoni Racing Kimi Evo -rollbar (IRECO) wyflokowany przez BART PRO (www.flokowanie.pl) -obite boczki drzwiowe ![]() WYGLĄD -wygładzona tylna klapa -wygładzona maska + wloty -gładkie przednie lampy -wygładzony przedni zderzak z powiększonym wlotem powietrza AUDIO -silnik + wydech Jeszcze raz wielkie podziękowanie dla Patryka, Szymona, Kuby i Michała, dzięki którym na obecną chwile Punto legitymuje się 291 km i 320 Nm ![]() W przyszłym sezonie lżejsze felgi 16” OZ CRONO HT lub ULTRALEGGERA + TOYO PROXES R888 , amortyzatory Bilstein B8, wydajniejszy FIMC ![]() poniżej kilka fotek i wykres z MAHA ![]() ![]() By maciekm2000 at 2010-10-03 ![]() By maciekm2000 at 2010-10-03 ![]() By maciekm2000 at 2010-10-03 ![]() By maciekm2000 at 2010-10-03 ![]() By maciekm2000 at 2010-10-03 ![]() By maciekm2000 at 2010-10-03 ![]() By maciekm2000 at 2010-10-03 ![]() By maciekm2000 at 2010-10-03 ![]() By maciekm2000 at 2010-10-03 ![]() By maciekm2000 at 2010-10-03 ![]() By maciekm2000 at 2010-10-03 ![]() By maciekm2000 at 2010-10-03 ![]() By maciekm2000 at 2010-10-03 Uploaded with ImageShack.us |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 05 September 2007 Skąd: SS ![]() |
Auto wygląda świetnie, a modyfikacje profi.
Turbo jak widać za wcześnie nie wstaje. -------------------- www.premium-detailing.pl
Coupe 20VT, M5 e60, Pug 106 Rallye |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 17 February 2008 Skąd: W-wa ![]() |
i seryjne sprzegło to wszystko znosi?
-------------------- papierowe konie + oszukane 4x4
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 11 April 2007 Skąd: Płońsk ![]() |
ładny wynik, tłoki i korby seria?
-------------------- _https://www.facebook.com/punto16vT
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 30 March 2010 Skąd: Konstancin ![]() |
1,8 bara niezakuty?? To tak można?
![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 November 2006 Skąd: Warszawa ![]() |
Ok nie sprzedaje Punto
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Reklama na forum jest możliwa jedynie na określonych warunkach.
|
|
|
![]()
|
|
wiem wiem wybaczcie;) nie było, kiedy ogarnąć
![]() ![]() ![]() Ok nie sprzedaje Punto
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 05 March 2006 Skąd: Bielsko Biała ![]() |
to punto czesto stoi na slowaka kolo szkoly?
-------------------- Rafał.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 December 2005 ![]() |
Fajny projekt. Świetnie opisany
![]() Rewelacyjnie ten Punciak wygląda ![]() Jakie mniej wiecej czasy na 1/4 i 0-100? Masz może jakieś filmiki? PS: Lampy Ci chyba parują ![]() |
|
|
![]()
|
|
Czasy mam nadzieje ze w okolicy niskiego 13 na 1/4
![]() ![]() Fajny projekt. Świetnie opisany
![]() Rewelacyjnie ten Punciak wygląda ![]() Jakie mniej wiecej czasy na 1/4 i 0-100? Masz może jakieś filmiki? PS: Lampy Ci chyba parują ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 26 October 2008 Skąd: Częstochowa ![]() |
W koncu sie nim publicznie pochwaliles
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 14 January 2010 Skąd: lublin ![]() |
Bardzo ładne auto z przyzwoitą mocą. Osobiście nie do konca przemawiają do mnie lampy no i moze naklejki:P czekam na jakieś video:) powodzenia
|
|
|
![]()
|
|
Dziękuje za miłe słowo
![]() ![]() ![]() W koncu sie nim publicznie pochwaliles
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 27 November 2004 Skąd: Łódź ![]() |
Maciek, jak jeździ sam wiesz,
ale wygląda tak jak powinien ![]() Ciekawe czy Kamil wstrzyma sprzedaż swojego -------------------- don't be such a wimp
STOP Pijanym kierowcom. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 23 February 2006 Skąd: Kraków ![]() |
To juz kres mozliwosci tej turbiny? nie mówie ze to mało, ale jestem ciekaw czy to juz koniec. Punto fajne, ciekawy pomysł z tym flockowanie rollbara, a deska dalej seria??!!Tzn dlaczego nie wyflockowałes tez deski??
![]() -------------------- Celica Caros Sainz, Outback, Legacy, Q3. Jeszcze sie driftrajka na bazie taczek buduje :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 14 June 2009 ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |