![]() |
![]() ![]() |
![]() |
gość_Pablo vel 2hot_* |
![]()
|
![]() |
Cześć,
Z ostatnich ciekawostek i projektów, do których podchodzę z sentymentu to Audi RS5 w wydaniu SKN czyli Powercar 500+ ![]() Dewiza była bardzo prosta, najlepsze komponenty przy zachowaniu walorów użytkowych Audi, jednakże priorytetem było uzyskanie jak największego przyrostu z 450 konnego seryjnego silnika. Audi RS5 zostało przygotowane przez SKN w skład pakietu wchodzi: - SKN Power Tuning Poziom 2 - Układ wydechowy Milleksport MILLTEK "Hockenheim Edition" + sportowe katy oraz system zaworów czyt. klapek w tłumiku końcowym - Zawieszenie BILSTEIN PSS10 - Felgi & opony: BBS CH-R 10.5 x 20" z oponami Pirelli P-Zero in 285/30 ZR 20" - Gwarancja SKN - MotorProtect 36 m-cy. Poniżej wizuale projektu: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RS5 MOVIE Pozdrowienia, P.S. Ważne jest, że jak będę miał z hamowni wydruk to dam znać ![]() ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 04 February 2005 Skąd: Pruszków ![]() |
Nooo bez wykresu ani rusz bo oprocz brzydkich naklejek i sredniego koloru to nic nie widac
![]() Pozdro -------------------- Lexus IS200t
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 12 January 2008 Skąd: Białystok ![]() |
No to i my czekamy.
Naklejki faktycznie psują wygląd... no ale reklama musi być. Ciekawe czy tutaj też będą problemy z "zapychającą " się głowicą. Pozdr -------------------- Kszzzzysztof
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 10 February 2010 Skąd: Wałcz ![]() |
z tego co obserwuje w necie to czapka zapycha się w wolnossakach
a furka konkret tylko kolor nie teges biała już była by odpowiedniejsza -------------------- Chrysler Aspen 5.7HEMI
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 15 March 2008 ![]() |
no więc właśnie. to jest wolnossący motor.
-------------------- GTI Edition 30 350 Hp by CompSport
|
|
|
gość_Pablo vel 2hot_* |
![]()
|
![]() |
no więc właśnie. to jest wolnossący motor. Tak, to jest wolnossący silnik 4,2 FSI V8 - 450KM seryjnie. Parametry z hamowni przekaże jak dostanę na maila. Co do koloru i brandingu - od zawsze jest taki styl oraz motyw na samochodach demo, tak więc nie ma co gdybać i należy zobaczyć real. Seryjnie pięknie chodzi jak dla mnie, chociaż duża masa nie pozwala na ostre szaleństwa, jednak coupe na bazie A5 nie zostało do tego stworzone. @SajneK rozumiem to, jednak jak napisałem zamieszczę, więc spokojnie. Odnośnie RS5 parametry seryjne znałem, więc sam oceniasz. Ciekawy tylko jestem czy tylko każdy model S/RS będziesz podważał pod kątem mocy seryjnej, przecież to nie jest regułą tak jak w przypadku RS4 czy S5. Pozdr. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 04 February 2005 Skąd: Pruszków ![]() |
Paweł chyba odebrałeś to jako atak, co zdecydowanie nie było moim celem!
Nie chce nic podważać, jestem po prostu bardzo ciekawy seryjnego wykresu jak również podatności na wyżej wymienione modyfikacje ![]() -------------------- Lexus IS200t
|
|
|
gość_Pablo vel 2hot_* |
![]()
|
![]() |
Paweł chyba odebrałeś to jako atak, co zdecydowanie nie było moim celem! Nie chce nic podważać, jestem po prostu bardzo ciekawy seryjnego wykresu jak również podatności na wyżej wymienione modyfikacje ![]() Absolutnie nie jest to atak, ale już do znudzenia można słuchać, że każde Audi nie trzyma serii. W każdej marce tak bywa i się nie oszukujmy, tak więc poczekajmy na wykres. A tak reasumując - projekt jest cały czas dopracowywany pod kątem następujących elementów - ukł. wydechowy, dolot (Air box), przesunięcie rev limitera oraz przesunięcie V-maxa. Jak tylko będzie na końcowym etapie prac przekaże wszystko do wglądu. Pozdr. |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 17 October 2006 Skąd: wawa ![]() |
speed limiter = przesunięcie V-maxa, tak mi się wydaje
![]() Pewnie chodziło o rev limiter ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |