![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 21 September 2006 Skąd: Rzeszów ![]() |
Trochę tu już paskudzę postami forum a jeszcze nic do krytykowania nie pokazałem
![]() Ale teraz zwięźle i na temat: moja esa to S4 B5 2.7 2001 rok wprowadzone modyfikacje: * Turbosprężarki K04 ( Audi RS6+) * Wtryskiwacze Bosch 440cc * Układ wydechowy Audi RS4 * Czołowy IC * Sprzęgło RS4 - 1 masa - bieżnia by Radzikowski * Układ doładowania by Rs service * Silikonowe łączniki Samco - to tu to tam :-) * Wymienione zawory Blowoff * Pompa paliwa Bosch 044 pływa w zbiorniku :-) * Świece ND IK20 * Strojenie RS SERVICE MOC 438 KM 582 nM Samochód jeździ przyzwoicie - wykorzystywany na co dzień po bułki - co do osiągniętego wyniku - jest jeszcze dość spory zapas tyle że ja nie idę "po męsku" i "grubo" dlatego chciałem zatrzymać się na max 550 nM. W czasie strojenia "urodziły" się w zasadzie 3 programy...na dzień dzisiejszy w komputerze siedzi ten najsłabszy i myślę że na tym poprzestanę chociaż kto wie ![]() A tutaj kilka poglądowych foto: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- F2.0/F2.5V6/F1.8/VW1.9TDI/VW2.0TDI/Audi2.7bt/Audi2.7bt/Fiat1.9JTD/Audi2.7bt/Forek 2.5T/XC70D5Aut
znaczy się zdziadziałem na poważnie :) |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 18 May 2005 Skąd: znienacka ![]() |
obszerna fotorelacja
![]() silnik chyba nie otwierany, głowice seria, moment szybko na morde spada ![]() aw69 ma wiecej, bedzie mandacik ![]() ![]() ![]() jakies filmiki w takim razie ponagrywaj, bo inaczej nie mam co skrytykować ![]() btw. "układ doładowania by Rs service" - co to qr..a jest ?? -------------------- BMW 135i
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 08 October 2005 Skąd: Rzeszów ![]() |
ładnie Bracus wyszło - wreszcie koniec,
auto już widać na naszych drogach -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 26 March 2005 Skąd: wr ![]() |
aw69 ma wiecej, bedzie mandacik ![]() ![]() ![]() To dobre jest ![]() ![]() -------------------- diesel power
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 15 September 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Tak wlasnie powinny wychodzic seryjnie s4
![]() -------------------- Najgorszy Tuning w Mieście
|
|
|
![]()
|
|
układ doładowania by re-service mam na myśli cięcie gięcie i spawanie :-)
coś nakręcę jak się pogoda poprawi...co do osiągów aw69 jest też taki wariacki program ale niestety nM wychodzą znacznie ponad 600 a wyciąganie wykresu tylko dla cyferek i spłaszczanie momentu ? eee tam :-) pokazuje to co mam - pewnie ze można podkręcić na 1 dzień i później przed monitorem bić pianę...ale ja do takich nie należę ![]() -------------------- F2.0/F2.5V6/F1.8/VW1.9TDI/VW2.0TDI/Audi2.7bt/Audi2.7bt/Fiat1.9JTD/Audi2.7bt/Forek 2.5T/XC70D5Aut
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 17 November 2007 Skąd: Łódź ![]() |
Fajne fele
![]() btw. zawieszenie seria?? -------------------- ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Mon, 08 November 2004 Skąd: Rzeszów ![]() |
Bardzo fajnie autko wyszło.
Wg mnie moment obr jak na ta moc jest bardzo przyzwoity przy 6500obr jest prawie 440Nm. Na tle wszystkich udostępnionych wykresów Esek z podobną mocą , przebieg momentu wypada dobrze. -------------------- WWW.RS-SERVICE.EU
|
|
|
![]()
|
|
Fajne fele ![]() btw. zawieszenie seria?? zawieszenie :-) moje marzenie...ale niestety dla każdego kto kupi sobie s4 b5 2001 rok prod. od lipca do października - nie ma możliwości kupienia ani zamówienia zawieszenia sportowego lub pseudo sportowego do tego samochodu bo...przód to już audi b6 a tył to jeszcze b5 i tak naprawdę trzeba by kupić 2 zawieszenia i sztukować - szukam z używek już ponad pół roku ale nie mogę dorwać ![]() -------------------- F2.0/F2.5V6/F1.8/VW1.9TDI/VW2.0TDI/Audi2.7bt/Audi2.7bt/Fiat1.9JTD/Audi2.7bt/Forek 2.5T/XC70D5Aut
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 30 July 2004 Skąd: Łomża ![]() |
co znaczy audi RS6+??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 14 April 2008 ![]() |
co znaczy audi RS6+?? To taka troszkę mocniejsza wersja RS6 ma chyba 480km w serii. -------------------- 10.9ET 210km/h Zegrze Pomorskie 2010r. Golf ProTurbo AWD Street<
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 04 May 2006 Skąd: Zambrów ![]() |
powiem krótko - ślicznie
![]() |
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
Czemu usuneliscie mase z wykresu?
![]() Gratuluje jeszcze raz. |
|
|
![]()
|
|
dlatego zeby uninac tłumaczenia tak jak min tobie na innym forum ze jest to masa samochodu plus dwie osoby w srodku.
-------------------- WWW.RS-SERVICE.EU
|
|
|
gość_k-meal_* |
![]()
|
![]() |
no mi tlumaczyc nie trzeba, bo domyslilem sie, ze sam sobie auta nie zhamowal.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 09 November 2008 Skąd: Rzeszów ![]() |
Fajnie.
![]() ![]() -------------------- Audi Turbo quattro
Audi A3 1.8T |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 25 October 2009 Skąd: Łódź ![]() |
obszerna fotorelacja ![]() silnik chyba nie otwierany, głowice seria, moment szybko na morde spada ![]() aw69 ma wiecej, bedzie mandacik ![]() ![]() ![]() jakies filmiki w takim razie ponagrywaj, bo inaczej nie mam co skrytykować ![]() btw. "układ doładowania by Rs service" - co to qr..a jest ?? Spada na mordę ?? WTF......przecież pod odcinką jest ok 400Nm -------------------- quattro
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 18 May 2005 Skąd: znienacka ![]() |
cytowany powyzej post byl napisany ze zlamaniem pkt.6 (o ile dobrze pamietam) regulaminu, wiec nie czepialbym sie go za bardzo
![]() -------------------- BMW 135i
|
|
|
![]()
|
|
zrobilismy jeszcze maly remap po zmianie pompy na 044 no i wykres ma sie troszke inaczej, Nm przbyło jeszcze troszke.
ja bedzie wiecej czasu to wrzucimy ykresik. -------------------- WWW.RS-SERVICE.EU
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 April 2009 Skąd: Jasło ![]() |
braccus- gratki dla Ciebie odgladalem Twoje wozidełko i motorownie na spocie jkst /vag podkarpacie na wakacjach 2009 jeszcze na setupie 320Hp no i pieknie to sie odpychalo , i ten start na placu w jaśle na odjazd nieziemski , dupa siadla , zero pisku i znikłes w 2 sekundy
![]() pozdr -------------------- GREGOR10.PL ChipTuning Hamownia Modyfikacje VW AUDI BMW MERCEDES PORSCHE
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 28 June 2025 - 13:24 |