![]() |
![]() ![]() |
![]() |
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Jako, że jeszcze nie ma na forum takiej modyfikacji (dotyczy drugiego programu dla przycisku "Sport") pozwalam sobie wstawić
![]() Samochód Opel Vectra C z silnikiem z19dth 150, przebiegiem 40.000km i magicznym przyciskiem "Sport". W opinii jaka uzyskałem od 2 tunerów wynikało, że nie ma możliwości przypisania drugiego programu do tego przycisku.... ale jednak się da. Warunki pomiarów były dzisiaj dość nieprzyjazne gdyż było bardzo ciepło. Po każdym zakończonym pomiarze temperatura w dolocie sięgała 80 stopni C ... wiec w tym wypadku wyniki na pewni nie są zawyżone. ![]() Seria wyszła bardzo zdrowo... jednak turbina przeładowywała no i w pewnym momencie wychodzi "dołek". Prawdopodobnie ten problem dotyczy sporej częsci silników z19dth w VC... gdyż opisywane na forach "objawy" przed modyfikacją programu się zgadzają z tym co miałem i u siebie a po modyfikacji już nie występują. Podziękowania dla Rogala za dobrą robotę ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 25 August 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Bezduszny tak przy okazji może byś wytłumaczył jak jest ze sprzęgłami w JTD bo są ponoć jakieś mocniejsze i słabsze. Gdzie jakie występują i jakie Ty masz?
Z tym "Sport" to już widziałem czary dawno temu w Astrze 1.9 JTD 16V 120 KM (dziwna wersja - 16V a tylko 120 KM). Gdzie to widziałem to Ty już wiesz ![]() -------------------- Pan zesłał nas na Ziemie, byśmy siali zamęt i zniszczenie...
Z każdym dniem wrasta liczba ludzi, którzy co najwyżej mogą ucałować mnie w .... |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
jaro, nie mam pojęcia jak jest ze sprzęgłami
![]() u mnie jest 240mm |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 26 March 2007 Skąd: Pruszków ![]() |
coś nie kumam
To znaczy,że jak należy rozumieć "run 2" ![]() ![]() ![]() program na +6KM i -12Nm ?? (chyba że powinienem sie przespać z problemem ![]() -------------------- Kiedyś TDCI teraz US - VTEC
SZYBCIEJ mocą, FAJNIEJ momentem |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 28 December 2003 Skąd: Gliwice ![]() |
coś nie kumam To znaczy,że jak należy rozumieć "run 2" ![]() ![]() ![]() program na +6KM i -12Nm ?? (chyba że powinienem sie przespać z problemem ![]() Wygładzenie przebiegu momentu - seria miała lej po bombie ![]() Pozdro -------------------- WWW.CINSOFT.PL
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 12 March 2009 ![]() |
W opinii jaka uzyskałem od 2 tunerów wynikało, że nie ma możliwości przypisania drugiego programu do tego przycisku.... ale jednak się da. "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, aż znajduje się taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to robi." Albert Einstein Witek nie takie rzeczy z przyciskami robił... -------------------- moment i moc by www.rperformance.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
A po co jakieś programy na przycisk? Nie można jeździć na tym programie "sport" caly czas i sterować pracą wszyskiego wychyleniem prawej nogi? Powinno być przyjemniej i zarazem bardziej ekonomicznie.. chyba że to ma być bajer na laski w stylu patrz mała mam przycisk jamesa bonda
![]() ![]() -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
ten przycisk zmienia tez charakterystykę zawieszenia IDS+, pedału gazu ("skrócenie" go) i układu wspomagania
![]() Nie chodziło o pochwalenie się mocą (bo na dobra sprawę nie ma czym) ale o pokazanie "że się da" przypisać dowolny program pod ten właśnie przycisk |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Fri, 18 May 2007 Skąd: Białystok ![]() |
Ładna modyfikacja.
Poza tym po co w mieście męczyć sprzęgło taką ilością Niutonna?Ja też mam ten przycisk i jak wreszcie mi się uda,to będzie podobna historia. Bezduszny przyślep sobie lepiej EGR o ile już tego nie zrobiłeś http://forum.vectraklub.pl/index.php?showt...74051&st=60 Pozdr. -------------------- Szczęśliwi paliwa nie liczą ;)
Chipped by MR Motors |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
nie jestem zwolennikiem tego rozwiązania
![]() |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Fri, 18 May 2007 Skąd: Białystok ![]() |
Tylko skoro zaleca je producent Fiata i jest to część do kupienia w ASO,to myśle,że ma to jakiś sens.
Ja już miałem po 50tys.km czyszczenie,przy 58tys. wymiana ,teraz przyślepiam,może będe miał spokój.Zaszkodzić,nie zaszkodzi. Wracając do sensu 2programów u mnie dochodzi DPF(na krótkich odcinkach nie jest różowo). Pozdr. -------------------- Szczęśliwi paliwa nie liczą ;)
Chipped by MR Motors |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
zamiast zaślepiać EGR blaszkami można go wyłączyć programowo.... jak już ktoś się by na to decydował
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 03 December 2006 Skąd: Pd ![]() |
To prawdopodobnie tak trudne, jak programowe wyciecie DPF'a. |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Rogal to w każdym razie robi.
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
45.000 km na programie bez najmniejszego problemu
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 18 January 2006 Skąd: Toruń ![]() |
EGR wylaczony w sofcie?
-------------------- ITAL Performance
www.ital-performance.pl |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
nie
jesienią wstawiłem jaką "blaszkę z dziurkami" jaką fiat zrobił dla tego silnika... ale nie z jakiegoś musu, bo EGR działał dobrze ale przy okazji przeglądu na 60k km o taką... ![]() cena kompletu w ASO Fiata około 80 pln brutto |
|
|
![]()
|
|
znam temat tej blaszki, i co faktycznie jakas poprawa, mniej syfu w kolektorze? zbieram sie na zrobienie programu u rogala na wiosne i chce motorownie jak najlepiej przygotowac do tego zabiegu, do egru nie zagladalem ale znajac temat pewnie zywe kultury bakterii jak w actimelu tam sa
![]() -------------------- ITAL Performance
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 11 January 2004 Skąd: Wrocław ![]() |
CYTAT temat tej blaszki, i co faktycznie jakas poprawa, mniej syfu w kolektorze? tak w zeszlym tygodniu (sami zrobiliśmy blaszke podobną) zamontowaliśmy do 2,4JTd w alfie i jest spora poprawa... i co najważniejsze auto przestało kopcić sadzą ![]() -------------------- Mechanika, Swapy, Naprawy [chwilwo zamknięci]
było bmw, były mercedesy teraz czas na ameryke :) |
|
|
![]()
|
|
czysciliscie przy okazji kolektor ssacy?
-------------------- ITAL Performance
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 01 May 2025 - 13:47 |